Milanos Duomo

I Milano finns den imponerande Milanos Duomo som är världens tredje största kyrka. Kyrkan är byggd i gotisk stil trots att den inte stod klar förrän 1813 och påbörjades 1386. Arkitekterna lyckades att bibehålla den påbörjade stilen trots att nya moderna byggnadsstilar hade tagit över. Det tog 427 år att bygga den imponeranade katedralen!

55845126

Kyrkan är 155 meter lång och bärs upp av 52 pelare. Fasaden pryds av 3.500 statyer och vackra bronsportar. Insidan känns ganska mörk men otroligt mäktig. De vackra färgade fönsterglasen hjälper till att skapa den dunkla atmosfären. Ta trapporna eller hissen upp till taket för att få en fantastisk utsikt.

178042497

101109594

Det är gratis att besöka kyrkan dagligen mellan 7-19. Vill du gå upp på taket kostar trapporna 3.50 euro medan hissen kostar 5 euro. Ibland ordnas konserter i kyrkan där det är fri entré, t ex en julkonsert 22 december i år. Gå in och läs mer på hemsidan. 

Milanos Duomo hör absolut till Milanos största sevärdhet.

Uppdaterat:
Fick en väldigt viktig och bra kommentar från Helena som driver bloggen bloggen Freedomtravel om att det är viktigt att tänka på att klä sig rätt om man vill besöka kyrkan. Hon hade själv en kjol som gick ovanför knäna och det gick inte! På utsidan säljer de ”svindyra” sjalar som man kan täcka sig med berättar Helena. Så ett tips är alltså att ha kjol nedanför knäet eller långbyxor samt täcka axlar!

5 Responses to Milanos Duomo
 1. Freedomtravel Svara

  Den är mäktig! Jag ville gå in, men hade tyvärr för kort kjol (ovanför knäna). Utanför såldes svindyra sjalar som man kunde täcka sig med. Långbyxor eller lång kjol är ett tips alltså!

  • Hallin Svara

   Freedomtravel: Bra tips! Det måste jag lägga till i inlägget. TACK!

 2. Fiona Svara

  Älskar att resa! Bor i och bloggar från skottland och det är som en resa isig.

  • Hallin Svara

   Fiona. Så kul! Kanske att du skulle vilja gästblogga med ett inlägg från Skottland? Maila mig då: margareta.hallin@resia.se

 3. […] 10. Doumo – katedralen i Milano, Italien Milano är ocks en stad som ligger med på en av mina... blogg.resia.se/2016/06/01/20-popularaste-sevardheterna

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.