Harry Potter-utställning i Norrköping

Ett av våra allra mest lästa inlägg i bloggen är vår gästbloggare Elisabeth och hennes familjs besök på Harry Pottermuseet i London.

För er som inte har möjlighet att resa till London så kan jag berätta att det kommer en utställning om Harry Potter till Norrköping till sommaren.

Det är världsutställningen, Harry Potter: The Exhibition som förlänger sin världsturné med ett besök i Sverige. Utställningen har redan setts av 2.5 milj. människor sedan starten 2009. Till Norrköping kommer utställningen 29 maj-7 september.

harry-potter_2

 

harry-potter_1

Utställningen presenterar scendekorer från filmernas mest populära platser, inklusive Gryffindors allrum och sovsalar, klassrummet för trolldrycker och örtlära och den Förbjudna skogen – som alla är fyllda med hundratals autentiska föremål, kostymer, och varelser som användes vid inspelningen av den storslagna filmserien. Förutom de vackra miljöerna och dekorerna, finns flera interaktiva element. Besökare kan komma in i Quidditch- området och kasta en Quaffle, dra sina egna Mandrake i klassrummet för örtlära, och även uppleva ett återskapande av Hagrids stuga och sitta i hans stora fåtölj.

Biljetter kan köpas redan nu på denna sida och de kostar 195:- för vuxen, 180 för ungdomar 14-17 år och 160:- för barn 7-13 år.

4 Responses to Harry Potter-utställning i Norrköping
 1. Marianne Nilsson Svara

  Var på Sveriges nationaldag i år på besök i Norrköping. Var en besvikelse vi gick över det på en timme och då hade vi inte bråttom. Och sakerna i butiken var betydligt dyrare än i London. Marianne

  • Hallin Svara

   Marianne Nilsson: Ja, det är klart att det inte är som Harry Pottermuseet i Watford. Men så tråkigt att det inte gav mer än så!

 2. albin Svara

  finns den varje är eller bara på nationaldagarna

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Albin,

   Det här vara tyvärr bara en engångsföreteelse och det är några år sedan den här utställningen ägde rum.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.