Tips när du ska på roadtrip i USA

Jetlaggen börjar släppa och det är skönt att var hemma igen men inte hade vi tackat nej till en vecka till over there…

Vi bestämde oss väldigt hasigt och lustigt att vi skulle åka och det enda som var planerat var rutten för vår roadtrip. Vi flög alltså till Washington, vidare till Philadelphia, East Hampton, New York, Niagarafallen, Albany och avslut i Boston. Vi gjorde lite olika spontana, extremt oplanerade avstickare längs vägen som Long Beach och Atlantic City.
Rogga hade fixat en gps-app som var kanon, Co-Pilot, man behövde inte dataroaming för att den skulle funka och den visade olika rutter, vi tog aldrig kortaste vägen och det gjorde att vi fick se både det ena och det andra. Annat än de stora motorvägarna.

Lite konkreta tips, vi bokade hyrbilen hemifrån, det blev billigare.

  • Vi använde Hertz. Funkade kanon!
  • Vi flög Lufthansa via Frankfurt både dit och hem. Funkade kanon!
  • Resfeber hjälpte oss hitta bra och prisvärda boenden på varje ort, det var också kanon!

Vi köpte en rejäl amerikansk roadatlas och den är ordentligt bläddrad i, vi hittade roliga små orter, fick en uppfattning om hur nära eller långt det var till olika ställen och vi googlade massor så vi fick koll på alla små samhällen som vi hamnade i.
En grej som är bra att veta att det är en väldig massa vägtullar och pengen de vill ha är väldigt olika. Lägsta var 75 cent och det mesta var 18 dollar tror jag, vi var lite oförberedda på detta så lägg det på minnet. Det är bra att ha lite mynt och dollarsedlar med sig för på vissa håll vill de ha exakt växel.

Titti Schultz kör bilEtt annat litet tips angående bilkörningen, vissa stater kräver internationellt körkort så fixa det hemma. Vi körde dock inte i några sådana stater. Vi, eller Titti, blev stoppad av polisen en gång när hon råkade köra lite för fort och köra om nämnde polis. Han var väldigt sträng, med all rätt. Vi hade fått tipset att säga att vi inte hade internationellt körkort om vi var i en stat som inte krävde det. Det blir det tydligen väldigt bökigt för dem med pappersarbetet kring böter om man bara har det svenska körkortet så det är en liten kuling man kan köra om man vill. Vi fick dock aldrig frågan om internationellt körkort. Titti fick bara skäll. Mycket skäll och allt avslutades med att den mycket bistre polisen skrek Don´t you ever do this again! Det gjorde ingen av oss.
Man får svänga höger även om det är rött om det inte står en skylt att man inte får!
Folk tutar mest hela tiden, mest för att tala om att de är där. Väldigt stressande i början, vi trodde hela tiden att vi gjorde något fel.

När det gäller upplägget med hur länge vi stannade på varje ort så var det ganska lagom, två dagar i Washington, två dagar i Philly, ett dygn i Hamptons, sex dagar i New York, ett dygn vid Niagarafallen, två bildagar med övernattning i Albany och nästan två dagar i Boston. den enda justering vi kunnat tänka oss så här i efterhand är en eller två dagar mindre i NYC och att vi skulle ha varit en dag längre i Boston och kanske också hunnit ta oss en titt på Cape Cod.

Vi är inte missnöjda med något alls, inte ens det ganska sunkiga motellet där vi bodde en natt. När Resfeber hjälpte oss boka boende bad vi särskilt om att få en natt på motell. Kanske ångrade vi oss lite när vi klev över tröskeln men nu i efterhand är det ett roligt reseminne!
Mycket roligt var det också att vi nästan krockade med vice president Joe Biden och att vi faktiskt på riktig träffade amerikanske utrikesministern John Kerry!Titti Schultz och amerikanske utrikesministern John Kerry
Boston blev vår favoritstad och Washington är tvåa. I de städerna skulle vi gärna bo. I New York turistar man.
Vi svängde förbi Plymouth och det var hinna intressant, stränderna på Long Beach var helt overkliga, blir du fikasugen i NYC så rekommendera svenska fiket FIKA.
Vi flög helikopter över Manhattan och det var fantastiskt! Käka gärna på Ed´s Lobster Bar på Lafayette Street om du gillar skaldjur.
En annan bra sak är att alltid ha med sig passet när man rör sig fram och tillbaka till Kanada vid Niagarafallen. Det var en av oss som missade det. Personens namn börjar på R och slutar på oger….
När det gäller Boston tror vi att vi avråder från ett besök på Boston Tea Party Ships and Museum. Det är mer som ett rollspel i en och en halv timme. Det passade inte oss alls att leka att vi var med vid Boston Tea Party, vi ville bara få koll på vad det var som hade hänt och varför den där natten 1733. Det fick vi men vi kände oss inte helt bekväma med att spela rebeller på engelska…

Stort tack till alla som hängt på här i vår resedagbok, på instagram och twitter. Vi har fått många glada tillrop och många verkar ha uppskattat våra uppdateringar. Det gör oss glada!

Har du minsta möjlighet att dra iväg så slå till. Nästa gång tar vi södern tror vi! Gud vet när det blir dock, förmodligen blir det som med den här resan, när vi minst anar det!

Trevlig resa!
Kärlek och respekt, over and out,
Roger & Titti.

Läs alla inlägg från Roger och Tittis raodtrip i USA HÄR!

Roger Schultz

Roger och Titti Schultz

Casino

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.