Res smidigt med smarta Appar

Det finns väldigt många reseappar ute på marknaden och det är inte lätt att veta vilka som är användbara i olika situationer. Här kommer en sammanfattning av några reseappar som kan vara bra att ladda ner för att vara förberedd inför nästa resa. Alla appar är gratis så vida ett pris inte står utskrivet.

Mobilapp
Aroundme – Närmaste mataffär, bankomat, restaurang m.m.
Applikationen hjälper dig att hitta närmaste mataffär, café, bankautomat, bensinstation, restaurang, hotell, sjukhus och parkeringsplats. Appen finns endast tillgänglig på engelska.

TripAdvisorVärldens största resecommunity
Gör det enkelt att hitta de bästa hotellen, restaurangerna, sevärdigheterna och roliga saker att göra vart du än befinner dig. Appen innehåller över 100 miljoner omdömen och åsikter från andra resenärer. Du kan filtrera sökningen efter exempelvis typ av mat, prisklass och betyg.

91814300
Glöm gamla reseguider, nu hittar du all information du behöver direkt i mobilen.

Free Wi-Fi Finder – Hitta gratis internet
Hjälper dig att hitta närmaste ställe du kan koppla upp mobilen till Wifi.

ATM Hunter – Närmaste bankomat
Visar var den närmaste bankomat finns, hur långt det är dit och ifall den ligger ute på gatan eller inne i en annan byggnad. Appen finns endast tillgänglig på engelska.

Valuta gratis – Räkna om valuta
Information om mer än 150 växelkurser från hela världen. Appen hjälper dig snabbt och lätt räkna om en valuta till en annan.

WeatherPro – Väderprognos
Europas största privata vädertjänst erbjuder en app som visar vädret på över 2 miljoner orter över hela världen. Appen visar bland annat nederbördsmängd, temperatur, värdervarningar, vindstyrka, UV-index och soluppgång/solnedgång. Kostar 25 kronor.

Resväskor – packningslista – Anpassade packningslistor. Hjälper dig packa resväskan inför en semester, affärsresa, lägerskola, med mera. Du får tillgång till tre standardlistor och kan lägga till nya listor, saker och påminnelser. Kostar 7 kronor.

86511296
Med appen ”Resväskor – packningslista” slipper du lägga ner onödig tid på att fundera vad du ska ta med dig på resan.

UD Resklar  Aktuellt läge i landet
Aktuell information om läget i landet, vad du kan få hjälp med, var du kan få hjälp, vad du bör göra vid kris i landet, viktiga nummer, hälsa och vaccinationer, varningar och vilka länder UD avråder från att resa till.

Dina rättigheter som passagerare – Av Europa kommissionen
Du hittar information hur du ska gå till väga om du till exempel råkar ut för inställda flyg eller borttappat bagage.

FlightHero Flightstatus
I appen finns det information om 4200 flygplatser runt om i världen och dess flightstatus. Du finner bland annat ankomst- och avgångsinformation, information om förseningar och kartor över större terminaler.

Gästbloggare_170px_malin

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.