VM-effekt på resor till Brasilien

Oj, oj, på fredag den 15:e och tisdag den 19:e blir det riktigt spännande då Sverige ska spela Play-off mot Portugal. Det är ju lite vinna eller försvinna som gäller!

187705481

Vi är många som kommer titta och hålla tummarna för att Sverige ska få vara med i fotbolls-VM i Brasilien 12 juni-13 juli 2014.

Trots att vi ännu inte vet om Sverige ska vara med i VM så har vi märkt en stor effekt på bokningarna till Rio de Janeiro. Vi har ökat vår försäljning med nästan 80% mot föregående år. Om Sverige nu lyckas på fredag och tisdag så kommer effekten bli ännu större!

Var tionde svensk styr sin semester efter större sportevenemang

Det är inte bara VM i fotboll som drar. Enligt en undersökning som TNS-Sifo som Resia låtit genomföra så har ungefär 10% av all svenskar någon gång styrt sin semester efter ett större sportevenemang i världen. Inte helt otippat är det fler män än kvinnor som väljer den här typen av resor.

Att bokningen ökar till ett så stort evenemang är inte så konstigt, vi hade en liknande effekt till Polen och Ukraina under fotbolls-EM 2012.

Ett annat resmål vi sett en ökning på är Sotji i Ryssland där vinter-OS arrangeras 2014. Ökningen är betydligt mindre och det är tydligt att detta inte har lika stor dragningskraft.

164565894

Var med och tyck till i frågan om du brukar resa till större sportevenemang. Och för allt i världen, håll alla tummar du kan på fredag och tisdag!! Vi hoppas på måååånga mål!

[poll id=”16″]

3 Responses to VM-effekt på resor till Brasilien
 1. Ah Svara

  Min, då 14-åriga, dotter och jag var faktiskt i Detroit 1994 och såg Sverige spela VM-fotboll mot Ryss-
  land på Pontiac Silverdome. Gissa om hon var lycklig.

  • Hallin Svara

   Ah: Wow! Det måste varit riktigt häftigt att se i verkligheten. Förstår att det är något helt annat än att se på TV!

 2. Jerker Wetterlöv Svara

  Hej Har varit på 5 Fotbolls VM ,Ska kanske till Brasilien fast inte Sverige är med,Men det är inte riktigt desamma när vi inte är med,Det är inte bara fotboll när man är där,Människor.Kultur,Landet.Så åk ut i värden och se något evenemang Hälsningar Blixten på ullevi

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.