Res till Andalusien: Cadiz & Conil del la frontera

Spanien är landet med härligt väder, vackra stränder och fantastisk mat (och inte bara tapas!). Resfeber tar dig till två underbara småstäder där avkoppling står i fokus. Följ med till Cadiz och Conil!

Uteservering i Cadiz, Spanien

Om Cadiz
Cadiz är älskat av många. Surfarna åker hit på grund av den nästan en mil långa stranden, historieätarna kommer hit för att besöka katedralen och läsa på om hur Columbus påbörjade sin Amerikaresa från Cadiz hamn. Sen har vi såklart alla turister som kommer till staden för att bada, sola, äta god mat och shoppa.
Cádiz är ingen stor stad men man har sannerligen förstått sitt värde i turistindustrin. Från stadens turistbyrå kan du välja olika slingor som är markerade med olika färger i marken, välj den väg som tillgodoser dina intressen bäst och börja promenera. Det är dock omöjligt att inte göra avstickare på vägen. En rolig butik, en vacker byggnad eller en svalkande glass på någon uteservering kommer locka dig.

Stränderna:
Cadiz är känt för sin långa sandstrand där vinden gör platsen till ett utmärkt surfingställe. Det finns dock mindre stränder för dig som nöjer dig med att bada och sedan torka på den mjuka sanden. De mindre stränderna är inte tomma på folk men har du inget emot sällskapet är det bara att ta sig plats och förbereda dig på en utmärkt soldag.

Stranden i Cadiz

 

Shopping:
När hav och sol tagit ut sin rätt är det kanske dags att röra dig in mot stadskärnan där du hittar shopping som faller de flesta i smaken. Spanska jätten El Corte Ingles ligger självklart här, dock uppdelat efter avdelningar så se till att du vet vilket av varuhusen som har det du söker. Du hittar även klassikerna Zara, Mango och alla de andra typiskt spanska kedjorna. Zara Home finns också representerat bland de smala gränderna och är väl värt ett besök om du är på jakt efter inredning. Besök även saluhallen där du hittar allt från kött och fisk till grönsaker och frukt.

Mat:
Att hitta en trevlig restaurang i Cadiz är inga som helst problem. Problemet är snarare att välja en. Och priserna? Mycket bra och väldigt låga. Då det är mestadels spanjorer som semestrar i Cadiz är de typiska turistpriserna inte en självklarhet. Du kan hitta prisvärda menyer för lite drygt 10 euro inklusive dryck och tapas, ett självklart budgetval om du är sugen på lite olika rätter.

Restaurang med fantastisk utsikt. Cadiz

Om Conil de la frontera:
På lite mindre än en timma tar du dig från Cadiz pittoreska kullerstensgator och stenbyggnader till staden Conil som också ligger vid vattnet, en bit söderut. Här hittar du ytterligare ett surfparadis men inte alls i samma anda som Cadiz. Här är gatorna visserligen gamla och mysiga men byggnaderna består av vita stenhus. Hotellen ligger vanligtvis centrerat lite utanför själva stadskärnan, i alla fall de lite lyxigare varianterna. Till Conil kommer också de spanska turisterna för att leva gott och priserna är betydligt högre än i Conil utan att för oss svenskar vara speciellt dyra. Conil fullkomligt kryllar av restauranger som serverar den lokala delikatessen friterad fisk och alla andra tapas du kan önska dig. Fisk och skaldjur har dock ett tydligt fokus här och inte så konstigt med tanke på att dagens fångst hämtas bara upp en bit utanför den långa strandkanten.

Shopping:
Till Conil åker du inte för shoppingen. Visst finns de lokala butikerna här och en hel del mindre butiker som riktar in sig på skor, väskor och kläder men det är ingen shoppingstad! Vill du så kan du köpa lokala viner och delikatesser med dig hem eller varför inte en nyckelknippa med ett klassiskt Conil-motiv? Gränderna som under dagen är tomma och kala fylls på kvällarna med små stånd där lädervaror och souvenirer säljs (ofta till ett turistanpassat överpris.)

Restaurang i Conil, Spanien

Mat:
Gillar du att äta där det händer har Conil flera utmärkta alternativ. Då den lilla stadskärnan består av flera olika små torg och såklart, strandpromenaden finns det flera utmärkta sätt att avnjuta middagen på samtidigt som man kan titta på alla människor som strosar förbi. Kvällen är verkligen den tid då folket tar sig ut, oftast i stora familjer, för att äta en enligt oss relativt sen middag. Välj en av alla uteserveringar och testa friterad fisk, friterad bläckfisk, eller något helt annat. Tomatsalladen är en spansk klassiker som många beställer in som tillbehör. Tips! För genuint spansk mat, undvik restaurangerna med både spanska, tyska och engelska menyer…

Vill du uppleva två av Spaniens mysigaste städer? Utgå från Malaga eller Sevilla och ta dig dit med bil eller buss. Du bokar din resa här!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.