Roger och Titti på roadtrip i USA – på väg till Boston via Plymouth

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-mayflower-plymouth

På väg till Boston.

En av dom saker vi verkligen ville göra var att bo på ett äkta Amerikanskt motorvägshotell. Nu är det gjort. Vi checkade ut i Albany och drog vidare på vår roadtrip. På vägen till Boston hann vi även med ett stopp i den charmiga New England-staden Providence. Och en avstickare till Plymouth.

Det var där som 102 stycken djupt religiösa engelsmän gick i land med sin båt Mayflower. Ett år senare hade hälften dött av okända sjukdomar i den nya världen. Men denna båt och dessa människor beskrivs som den första engelska kolonin. Och eftersom många i USA numera talar engelska så får man nog säga att människorna på Mayflower var väldigt produktiva. På många plan. I Plymouth finns en kopia av Mayflower. Och ett museum.

Vi blev även vittnen till en otroligt läskig MC-olycka. I 120 km/h flyger en kille av hojen. Flyger upp i luften och slungas och rullar iväg 30 meter. Vi och många andra bilister stannade. Då reser sig killen, med ett köttsår i ena benet och går själv iväg och sätter sig på refugen mitt i motorvägen. Snacka om änglavakt.

Efter det blev dessutom Titti stoppad av polisen! Att köra om en polisbil i 130 km/h är inget att rekommendera… Polismannen, som inte kan beskrivas som ett charmtroll direkt halvskrek till Titti, ”don’t you ever do that again!” Och åkte vidare.

Nu ska vi göra Boston!

roger-och-titti-i-usa-roadtrip-plymouth-ma
Fantastiskt fint och mysigt i Plymouth!

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-providence

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-pistoler
Bästa sättet att hantera pistoler!

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-mayflower-stone
En del av stenen man tror att Mayflowers passagerare satt ner fötterna på första gången på amerikansk mark… Året var 1620.

resterna-av-en-motorcykel
Änglavakt…

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-titti-fortkorare
Fortkörare…

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-boston-cheers-pub
Nu är vi i B O S T O N!! Mer om det nästa gång vi hörs.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.