Roger och Titti på roadtrip i USA – på äventyr i New York

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-nyc-solig-vinterdag

Toppluva på!

Kallt men soligt idag och efter en sen frukost (vi är verkligen i semestermode nu) så tog vi oss till The High Line Park, ett nedlagt järnvägsspår som blivit park. De är påhittiga i den här stan! Roger var först skeptisk men insåg snabbt storheten. En promenad man minns! Säkert ännu mysigare på sommaren då man kan sitta och sola och fika lite. Tråkigt nog är hundar inte tillåtna annars var allt toppen.

Lite shopping i Soho på det och lunch med stor dramatik. Det kommer ju ånga ut New Yorks gatubrunnar, precis som på film men plötsligt väller svart rök upp ur gatan, till och med luttrade New Yorkbor såg förvånade ut. Det kom fyra enorma brandbilar och andra utryckningsfordon, man spärrade av och släpade slangar. Allt slutade lyckligt även om de fick hålla på ett bra tag! Vi satt på första parkett där vi åt lunch.

Efter att har sprungit runt i fler affärer tog vi oss till platsen för 9/11 Memorial och det var så vackert, man har verkligen tagit tillbaka den platsen och man hyllar de omkomna med ett fantastiskt monument som är omöjligt att göra rättvisa på bild.

Jag gillar historien om The Survivor Tree också. Ett träd som planterades på platsen på 70-talet, efter 9/11 hittade arbetare på platsen det skadade trädet, det togs till en park där det fick en chans att överleva och det gjorde det. Men 2010 kom en storm och ryckte upp trädet men det kämpade på, nu är det tillbaka vid minnesplatsen vid World Trade Place!

Efter en stillsam afton gör vi hyfsat tidig kväll. Tisdagen har ett späckat program, vi har högtflygande planer och jag ska utsätta mig för en riktig chokladchock!

Tack och hej!

/Titti & Roger.

P.S.

Påminner om att att vi alltså är på roadtrip, vi lämnar NYC på fredag, drar till Niagarafallen och sedan på vindlande vägar till Boston. (Vi har varit i Washington, Philadelphia, Atlantic City och Hamptons.) Vill du kan du följa oss på Twitter och instagram: Roger är @radioroger och Titti är @tittischultz
D.S.

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-nyc-9-11-memorial
9/11 Memorial

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-nyc-911-memorial
9/11 Memorial

titti-och-roger-i-nyc-roadtrip-brandbil-drama

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-nyc-brandbil

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-nyc-mulberry
Mulberrybutiken i Soho

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-nyc-shopping

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-highline-roger
Roger på High Line

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-nyc-flatironbuildning
Klassiska Flatiron Building

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-nyc-clock

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-titti

titti-och-roger-i-usa-roadtrip-nyc-world-trade-center

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.