Gästbloggare Denny: Fotbollsresa till Manchester

Den här veckan bjuds vi på en reseberättelse i sann fotbollsanda! Denny Björkman är ett troget fan av Real Sociedad och han har nyligen besökt Manchester för att få se sitt favoritlag i Champions League. Han berättar om sin resa tillsammans med sina vänner, fotbollslandet England bjöd inte bara på en bra match utan även stämning utöver det vanliga.

Fotbollsarena

Manchester här kommer vi! Vart fan är Krille? Vi ska vara på flyget snart, han svarar inte” får jag som sms 07.12. Vi är tre kompisar som ska åka till Manchester för att se fotboll och Champions League på Old Trafford. Jag har redan käkat frukost, packat min väska och står startklar i hallen. Flyget till London Stansted går 09.30 från Skavsta så vi ska ta bussen från Stockholms Central 07.30 för att hinna. Manchester United möter Real Sociedad och det är vår andra fotbollsresa i Europa ihop samt andra gången vi ser Real Sociedad live.

Krille hann, vi dundrar in på Skavsta flygplats efter 80 minuter i buss och hinner med varsin öl/whisky och en macka av sämre kvalité. “Cheeseroll” heter mackan, det var en macka med ost, inget mer. Med en öl och whiskey i magen kan vi dock konstatera att fotbollsresan officiellt har startat! Väl framme i London Stansted tar vi oss till Tottenham Hale, sedan till Euston och sen tåget, Virgin Trains, till Manchester. Vi fyller väskorna med snacks innan avfärd för att garantera en bekväm tågresa, två timmar och några öl senare är vi framme!

Fotbollsfans
Vad sjunger de? Ingen aning jag kan ju inte spanska, skrik bara något!

Vi har checkat in på vårt hotell och kontrollerat minst 10 gånger att vi har biljetterna till fotbollsmatchen med oss. Matchstart är 19:45 på Old Trafford mellan Manchester United och Real Sociedad. Så vi har ca 4 timmar på oss att komma i form, utforska staden och pubarna. Väl ute från hotellet hamnar vi mitt bland de spanska fansens samling och den är stor, det är över 6000 spanska fans som tagit sig till Manchester för att se just denna match! Vi hänger på i marschen och försöker sjunga med även om vi inte förstår ett smack. Efter en timmes sång och marsch genom staden bestämmer vi oss för att ta en avstickare och köra vårt eget race. Vi hamnar vid en krog på en bakgata, den ser lite skum ut men det får duga, vi är hungriga.

Pub i Manchester.

Hungriga och törstiga stormar vi in, det är vi och ca 30 engelska rutinerade öldrickare här inne, strunt samma, vi beställer in varsin stor öl och frågar efter mat. Det fanns tydligen inte mat här men vi blir erbjudna en liten skål med chips. Vi åt upp chipsen, svepte ölen och drog vidare för att hitta en pub med mer drag och mat. Det gjorde vi, en pub full med spanska fans och ölkranar som fick arbeta flitigt. Vi pratar fotboll med de andra fansen, dricker och äter oss mätta.
Jag vet inte om det berodde på ölen eller adrenalinet men på något sätt lyckas vi förväxla svensk och engelsk tid, denna förvirring slutar i en taxi till Old Trafford och en taxichaufför som får höra att han räddar liv om han hinner till fotbollsmatchen i tid. Det gör vi, nästan..

Vi guidas till rätt ingång, vi har rätt bråttom nu för matchen har redan börjat. Vi tar rulltrapporna upp och möts av en bar, precis bakom baren leder dörren ut till själva arenan och vi är äntligen framme. Lyxigt, vi har en egen bar som hör till vår sektion!
Fotbollsmatchen är bra, United är dock alldeles för duktiga och har koll på nästan allt utom ett ribbskott från Sociedad. Imponerande spel och det är bara att acceptera att det inte kommer gå vägen för Sociedad ikväll. Matchen slutar 1-0 till Manchester United men vi hänger inte läpp utan kvällen fortsätter långt in på småtimmarna. 36 timmar efter det jag lämnade mitt hem är jag tillbaka hemma i soffan. Otroligt trött men glad och med många roliga minnen, vilken fotbollsresa!

Gästbloggare: Denny Björkman

Spelar ditt favoritlag snart? Boka en resa och se just ditt lag spela!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.