Att resa till New York med tonåringar, del II

Parkerna

Manhattan har flera parker som är värda att besöka. Central Park har så många pärlor att enbart ett besök kan bli väl lite för att verkligen hinna uppleva ”stadens lunga”.

Central park med ungdomar, New York
Några av våra ungdomars favoriter var Conservatory Garden, Belvedere Castle, Bethesda Fountain, Strawberry Fields, Turtle Pond och Sheep Meadow.

En av våra tjejer blev bortburen och helt plötsligt deltagare i gatuakrobaternas show, där den stora finalen var ett hopp med volt över de utvalda från publiken!

Ungdomar i central park, New York

Central park, New York

The High Line besökte vi första gången tre veckor efter öppnandet 2009 och den har med tiden blivit vår favorit. Här finns också mycket att uppleva och på vårt eftermiddagsbesök fick 15-åringarna vara med i ”High Line Teens” Back-to-School Fashion Show med aktiviteter och gratisprylar. Mycket uppskattat!

Ungdomar gör tryck på the high line teens, New york

Washington Square Park är en annan park vi gärna spenderar flera timmar i. Nära universitetsområdet, med många ungdomar som cirkulerar här, och ett evigt myller av coola människor i rörelse. Diverse uppträdanden och underhållning i vartenda hörn!

Människor vid Madison square park och Bryant park

Madison Square Park och Bryant Park är också trevliga parker att spendera tid i, varför inte med medhavd mat? Helt perfekt för det ändamålet!

Brooklyn Bridge

På med promenadskorna och ta med nyladdad kamera! En promenad över Brooklyn Bridge var mycket uppskattat av våra tonåringar. Här får man en fantastisk utsikt över nedre Manhattans skyline och även över Brooklyn. Det är ofta modellfotografering på bron och till tjejernas stora glädje var det en snygg ung manlig fotomodell som plåtades för vinterkollektionen av svenska Stayhard. ”Åh, jag har precis träffat min framtida man!” var kommentaren från ena 15-åringen.

Tonåringar på Brooklyn bridge

American Museum of Natural History

En eftermiddag besökte vi American Museum of Natural History, ett museikomplex som täcker fyra kvarter. Det är en frivillig donation i inträde, vilket innebär att du inte är tvungen att betala det rekommenderade inträdespriset om du inte vill.

Vi valde ut vissa delar, bl.a. Afrika, dinosaurierna, blåvalen i naturlig storlek och världens största träd i genomskärning.

American history museum, New York

Känd från TV
Vi ville även visa tonåringarna några kända platser från TV-serier som de sett. Bland annat huset som syns i vinjetten till ”Vänner”, Carrie Bradshaws trappa i ”Sex and the City”, Magnolia Bakery också känd från ”Sex and the City”, baren som inspirerat TV-serie ”How I met your mother” och trappan som karaktärerna i ”The Gossip Girl” hängde i.

Tonåring på berömda fiket Magnolia Bakery från TV serien vänner, New York.

Även kända platser från några filmer uppmärksammades, bl.a. The New York Public Library som varit med i ett flertal filmer.

Tonåringar framför "Carrie Bradshaws trappan " New York

Äta

New York har verkligen mat för alla och i alla prisklasser. Hur mycket som helst och överallt! Vi unnade oss några ”finare” middagar, bl.a. Marcus Samuelssons Red Rooster i Harlem och fiskrestaurangen Blue Water Grill (som för övrigt även har mycket gott kött) vid Union Square, men ibland valde vi några billigare alternativ.

Tonåringar framför restauranger i New York

En återkommande favorit var 2 Bros Pizza, som låg runt knuten på hotellet. Vi testade även flera olika ”Food Trucks” med både mat och frozen yoghurt. Goda, saftiga amerikanska hamburgare finns överallt och som ena 15-åringen sa när vi kom hem ”Åh nej, nu kan jag inte äta svenska hamburgare mer, de är ju så smaklösa..!”.

Det är även billigt att köpa med sig exempelvis kinamat eller en smörgås som kan ätas i en park bland trevligt folkvimmel.

Tonåringar äter Frozen yoghurt och andra bakverk. New York

Under vår vecka hann vi även med att spana in Apollo Theatre i Harlem, besöka Trump Tower, hänga i Henrik Lundqvists restaurang The Tiny´s i Tribeca, titta på stjärnhimlen i Grand Central Terminal, handla böcker på Strand Bookstore, strosa runt Metropolitan Opera, World Trade Center-området och på Fifth Avenue.

Vi har njutit av områdena runt Union Square och Flatiron Building och vi har träffat våra amerikanska vänner men vi hann inte visa ungdomarna Williamsburg, Coney Island, Madison Square Garden (som var under renovering) och båtturen med gratisfärjan till Staten Island. Det får bli en annan gång!

Ungdomar i New York

Missade du första delen av denna bloggserie? Här kan du läsa det.

Gästbloggare: Eva Sollén
Blogg: http://peopleinthestreet.se/

Blir du sugen på att boka en resa till New York? Boka den här!

P.S. Vi har regelbundet gästbloggare här i Resfeberbloggen som skrivit om allt från trädgårdar i London, transportguide i Bangkok till vingårdar i Kalifornien, här kan du se alla inlägg från våra gästbloggare.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.