Kryssa i Karibien

Här i bloggen har vi skrivit mycket om kryssningar. Nu när vi har Karibien-tema i bloggen så är kryssningar definitivt ett bra sätt att få se så mycket som möjligt av Karibien. Dessutom slipper du packa upp och ner och får både goda middagar och underhållning på köpet!

153698821 (1)

Cecilia Werkelin (f.d. anställd)Resia i Visby har kryssat i Karibien flera gånger. Vi fick en pratstund med henne för att höra mer om hur det är att varje dag vakna upp till ett nytt paradis. Läs intervjun här:

119057----RCI_AerialsLabade
Labadee på Haiti passar bra för en snorkelutflykt.

Är det någon del av Karibien du föredrar framför någon annan att kryssa i?
Det som är fantastiskt med att kryssa är att man besöker olika platser varje gång fartyget lägger till. Jag har alltid valt aktivitet för dagen beroende på platsen. Till exempel dykutflykt på S:t Marteen, shoppingtur på Puerto Rico, sola, bada och snorkla på Labadee (Haiti), rundtur i Bob Marleys spår på Jamaica och Beachbuggy tur på Cozumel (Mexico). Jag måste säga att varje plats har varit lika bra, men ett ställe jag kommer att återvända till är Jamaica med sin rika historia, fantastiska plantagebyggnader och paradisstränder.

126892739 (1)
Jamaica är Cecilias favorit.

Hur tycker du att de olika öarna skiljer sig åt och vad ska man tänka på när man väljer kryssning i Karibien?
Här kanske jag avviker när det gäller varför jag väljer en viss rutt men jag väljer alltid fartyg först, sedan någon av fartygets rutter, du tillbringar trots allt mest tid på fartyget!

Gick ni iland själva eller köpte ni utflykter?
Vill man göra eller se något speciellt ska man definitivt förboka utflykt, ombord på fartyget finns det en speciell utflyktsdisk. Där får man hjälp att välja rätt utflykt efter sina önskemål. Om man bara vill iland för sol och bad, är det bättre att ta en taxi än vänta in alla för en bussresa.

Hur lägger båtarna till? Är det enkelt att ta sig själv på utflykter och stränder?
På de allra flesta angöringsplatser i Karibien har de byggt kajer, så fartyget lägger till och inga krångliga i och ur-stigningar till fartyget.

112278---fartyg-vid-land,-s
På många öar lägger fartyget intill alldeles i närheten av stränderna.

När man kryssar i Karibien mot t ex Europa skiljer sig det något på mat, shower och annat?
Temat ombord skiljer sig mellan rederier mer än beroende på destination.

Om man vill kombinera sin resa med att stanna längre. Vad har du då för några tips?
En kryssning i Karibien med en extra vecka i Florida tycker jag är den perfekta kombinationen. De flesta kryssningsfartyg utgår från Florida, så där har man det största urvalet av rutter. Florida en plats som passar de allra flesta, Orlando är det perfekta resmålet för familjen med alla nöjesparker och med bra och billiga boenden. Jag rekommenderar att hyra en lägenhet. Tycker man om golf finns nog ingen motsvarighet till Floridas utbud av golfbanor. Shoppingen är mycket bra. Jag vill verkligen rekommendera en vistelse i Key West. Visst är det en bit att köra, men väl värt resan. Se till att välja ett bra hotell, nära stranden, njut av den karibiska atmosfären och maten och glöm inte att smaka på Key Lime Pie. Hyrbil är ett måste!

164010932
Pröva en Key Lime Pie när du är i Key West!

Har du några tips du vill dela med dig av för de som funderar på att kryssa i Karibien?
• Gör det! En kryssning passar alla.
• Kombinera kryssningen med Florida eller New York, passa på när du tagit dig över Atlanten!
• Boka balkonghytt. Att vakna på morgonen, öppna balkongdörren och få in den varma brisen är ljuvligt. Beställ roomservice (brukar vara gratis) och ät frukost på balkongen.
• Läs på om utbudet ombord med alla specialrestauranger, shower och spabehandlingar. Planera och förboka, då är det enkelt när du väl kommer ombord.
• Boka alltid flygresan så att du är på plats någon dag före kryssningen startar så att inte en försening gör att man missar avgången.
• Boka hela paketet med flyg, busstransfer, hotell, hyrbil och kryssning. Då har man tryggheten att någon hjälper en om problem skulle uppstå. tackar Cecilia för alla tips!

Boka en kryssning

3 Responses to Kryssa i Karibien
 1. J. Svara

  Jättebra intervju, håller med om det mesta, efter att ha kryssat i Karibien flera gånger jag med.
  Och att kombinera en Karibienkryssning med en vecka i Florida är också ett jättebra tips. Skulle man åka på flera Karibienkryssningar behöver man ju inte spendera tiden i Florida på samma ställe varje gång heller, det finns ju så många härliga platser i Florida med!
  Även San Juan är ett bra kombinationsresmål om man av någon anledning inte vill tillbringa en vecka i Florida.

  • Hallin Svara

   J. Så kul att du gillar inlägget! och TACK för ytterligare tips! Ska titta in på din blogg!

 2. Daniel Svara

  Hej, kan bara bekräfta att Karibien-kryss är helt fantastiskt! Vi bokade vår via Resia i Östersund (förutom flyget som vi bokade själva). Jag bloggade en hel del om resan, tillsammans med massor av bilder så klart. 🙂

  http://www.dryden.se/tag/karibien2014/

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.