Stränder i Nerja

(Uppdaterat inlägg 190904) Kanske ni läste mitt första inlägg om Nerja där jag också delade med mig av flera tips och bilder.

En sak som jag verkligen gillade med Nerja var utbudet av stränder. Mina favoritstränder brukar inte vara de där långa breda med ett stort aktivitetsutbud utan jag föredrar hellre att de är lite mindre, personliga och mysiga. Helst inte för mycket folk och stämningen ska vara så där avslappnad och skön. De får inte heller vara för långgrunda så man kan svalka sig snabbt. Jag gillar i och för sig att få en solstol och de bästa stränderna saknar visserligen ofta det men den där stämningen vinner över det!

168278039
Karaktäristiska Nerja-stränder.

Flera av Nerjas stränder känns som de är uthuggna i berget och man får gå på branta trappor ner. Det gör att inramningen blir väldigt vacker. Precis som bilden ovan såg vår favoritstrand ut som låg intill där vi bodde – Playa Carabello.

karta_nerja

Men vi tar stränderna från början:

IMG_5696

IMG_5619
Burriana är både bred och har solstolar att hyra ut på flera ställen. 8 euro för två stolar och ett parasoll.

Längst öster ut ligger den största och mest kända stranden i Nerja, Playa de Burriana. Stranden är både bred och lång men det blir djupt rätt så fort. Det finns flera ställen man kan hyra solstolar på men gott om plats om du vill ligga på egen handduk närmast stranden. Flera ställen med restauranger, caféer, glass och souvenirbutiker. Det är lätt att parkera här men då råder jag dig att vara här tidigt. Hit är det inte heller några branta vägar ner utan passar dig som har svårt att gå i trappor.

IMG_7178
Favoritstranden – Playa Carabello.

Därefter följer flera stränder som är av typen med branta trappor ner och som ligger inbäddade av berg. Den första, som alltså var vår favoritstrand, heter Playa Carabello. Här var stämningen skön och inget ”slagsmål” om platser. Det började inte bli någorlunda fullt på stranden förrän vid 1-tiden. Här finns inga serveringar så ta med egen mat och dricka.

Följ gångvägen in mot centrum och du passerar ytterligare två stränder som liknar Carabello men de här är ännu mindre, Playa Carabeo och Playa de Chorillo. Inte heller här finns några serveringar men de bjuder på en lika avslappnad stämning.

160136195
Playa Calahonda ligger precis intill Balcon de Europa.

Nästföljande stränder ligger på varsin sida om Balcon de Europa och Nerjas centrum. Först Playa Calahonda och på andra sidan Playa La Cantilla. Här finns servering på båda sidor och passar om du kanske vill ta ett dopp men ändå ha nära till centrum.

Lite längre bort ligger ännu en strand som är mer eller mindre ihopkopplad Cantilla, Playa El Salón.

Bor du i den västra delen av Nerja och önskar en större strand så passar säkert Playa de Torrecilla dig. Den är inte lika djup som Burriana men betydligt större än de andra. Den här ligger också mera öppet och är alltså mer tillgänglig. Här finns solstolar att hyra och flera serveringar. Priserna på solstolar är samma som vid Burriana. Här i Nerja är det restaurangerna som hyr ut solstolarna så det går bra att lägga en beställning direkt från solstolen.

Allra längst ligger den sista stranden i Nerja, Playa El Chucho. Den stranden är precis som den förra, öppen och tillgänglig och det finns solstolar att hyra.

177971472
Om du bor i grannbyn, Maro, så finns det stränder även där.

Boka flyg och hotell till Spanien

One Response to Stränder i Nerja
  1. […] går till palatsomårdet Alhambra i Granada. Läs de tidigare inläggen om utflykter från Nerja, st... blogg.resia.se/2013/11/07/alhambra-i-granada

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.