Restips Thailand

Thailand är en vinterfavorit, det går liksom inte att komma från. Vi har valt ut några familjevänliga orter som lovar sol, bad och så klart: helt fantastisk mat.

Solnedgång på Koh Samui, Thailand

Hua Hin
Hua Hin ligger ungefär 20 mil från Bangkok och är ett traditionellt semestermål i landet, inte minst bland Thailändarna själva. Här kan du njuta av en 6 kilometer lång (och långgrund) sandstrand och det är faktiskt bara en av stadens fem stränder. Du hittar även rolig shopping, framför allt på kvällarna då alla småstånd ställs upp. På den så kallade Nattmarknaden kan du shoppa souvenirer, kläder och inredning och se till att pruta ordentligt. I Hua hin finns även gallerior och ett stor utbud av ”riktiga” butiker vilket ger platsen något av en storstadskänsla. Blir du hungrig eller törstig är det bara att slå sig ner på någon uteservering vid nattmarknaden eller stranden och titta på det myllrande folklivet samtidigt som du njuter av en perfekt Pad thai eller en kall Singha.
I Hua Hin finns också Thailands äldsta golfbana, Royal Hua Hin Golf Club, med en gedigen historia. Letar du efter mer utmanade banor finns det hela sju andra banor som håller hög standard.

Restaurangtips: På Hilton har du utan tvekan stadens bästa utsikt. Åk upp till takterrassen, ta en drink och ät en riktigt god middag. Priserna är betydligt högre än på gatan men eftersom vi snackar Thailandspriser kommer du såklart billigt undan ändå. En huvudrätt ligger runt 80 kronor och räknas som ett lyxigare middagsalternativ.

Strand Koh Samui, Thailand

Koh Samui
Koh Samui är ett sedan länge ett älskat semestermål och här kan du inte räkna med att vara den enda svensken på restaurangen. Men vad gör det egentligen? Det tar inte mycket mer än en timma att åka runt ön men här finns verkligen allt du kan önska. Ett spännande uteliv, vackra stränder och tropisk regnskog. På öns norra del hittar du långa, vackra stränder och en betydligt lugnare atmosfär än i exempelvis Chaweng beach som är känt för alla barer och nattklubbar. Bophut är en ort på öns nordöstra sida och här kan du strosa runt i Fishermans village som är ett stort område med restauranger, barer och shopping. Här är det lata dagar vid hotellpoolen (med avbrott för thaimassage förstås) som gäller alternativt en skön dag på den härliga stranden.

Restaurangtips: Restaurangen ”Happy elephant” som ligger vid stranden och har jättefin utsikt över vattnet. Här finns traditionell thailändsk mat och massor av färsk fisk och skaldjur.

Buddhaststy Koh Samui, Thailand

Koh Lanta
Letar du efter en paradisö är Koh Lanta nog någonting för dig! Här finns vackra stränder, palmer och möjlighet till total avkoppling. Hit åker du kanske inte först och främst för att shoppa eller festa utan helt enkelt för att chilla och ta det lugnt. Det finns ärligt talat inte något vidare utbud av butiker. I Ban Saladan, som man anländer till då man kommer med färja till ön, finns de klassiska thailandsfynden bestående av dvd-skivor piratkopior. Men vill du ha shopping bör du kombinera din Koh lanta-vistelse med ett besök i Krabi, Phuket eller varför inte Bangkok om det är dit du flyger. Vill du istället testa dykning och andra vattensporter finns det ett ordentligt utbud, du kan även rida på elefanter och testa på djungeltrekking förslagsvis med en guide.

Restaurangtips: Restaurangen ”Somewhere else” som ligger på Long beach. Här är maten superbillig men framför allt: så god! Beställ en fruitshake gjord på banan, kokos och vattenmelon och du kommer inte vilja dricka något annat på hela semestern, de har dock goda drinkar också… Här serveras traditionell thaimat och allt är mycket vällagat och helt fantastiskt gott!

Längtar du efter en resa till värmen?

Boka flyg och hotell till Thailand

Boka flyg till Thailand

Boka hotell i Thailand

Läs mer om Thailand:
Vilken tid på året man ska åka till Thailand? Läs vår guide om när vädret är som bäst.
Hur tar du dig enklast runt i Bangkok? Läs vår transportguide till Bangkok.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.