Att göra i Stockholm

Hösten ramlade in i Stockholm och det är en strålande tid att strosa runt på stan eller slå sig ner på en restaurang. Resfeber.se guidar dig till de bästa aktiviteterna i huvudstaden!

Spritmuseum i Stockholm

Det bästa med hösten i Stockholm är inte bara vädret, utan alla aktiviteter som väntar. Restaurangvärlden florerar och det poppar upp nya roliga ställen här och var, det är även högtid för att ta besök i stadens museum för att se nya utställningar. Vi har samlat fyra tips som är värda (minst) ett besök!

Ät:

Maträtt på restaurang Nytorget6 i Stockholm

Nytorget 6
Hälsa på i Paris för en kväll – njut av bubblig stämning, vacker mat och fransk inredning. Nytorget 6 är en relativt nyöppnad restaurang på Södermalm, men redan en favorit. Man serverar mat från morgon till kväll, brunchen bjuder på goda klassiker och så även middagen med fokus på husman. Servicen är uppmärksam, kunnig och kommer med goda råd utifrån menyn. Men se till att boka ditt bord – restaurangen är väldigt populär!
T-bana: Medborgarplatsen eller Skanstull
Adress: Nytorget 6

Restaurang Pane Vino i Stockholm

Pane Vino
En gömd italiensk juvel med delikata hemligheter, Pane Vino är en familjärplats där kvalitet sätts först. Rätterna serveras och presenteras samtidigt för samtliga i sällskapet, allt för ett mycket rimligt pris! Du kan välja mellan att sitta i den främre delen där enklare meny serveras eller i matsalen där en exklusivare meny finns. Lyssna på servitörerna om tips, här har man koll på allt inom mat och dryck. Utmärkt service och vällagad mat, en riktig pärla! Även här rekommenderas att boka bord om man vill sitta i matsalen, annars är det bara att slinka in för en mumsbit.
T-bana: Zinkensdamm
Adress: Brännkyrkagatan 93

Gör:

Östasiatiska museet: Gangnam Style
Om du inte hade fått nog av den stora Youtube-hiten ”Gangnam Style” så lugn, nu kan du äntligen stilla sinnet. Den 13 oktober lära dig dansen på korrekt sätt med hjälp av Östasiatiska museet. Ta med familjen och dansa ihop eller tillverka egna instrument, hela söndagen ägnas åt det sydkoreanska popfenomenet Psy!
Efter att ni dansat runt kan det vara skönt att varva ner, passa då på att ta en rundtur på Skeppsholmen och njut av Stockholms vackra arkitektur.
När: 13 oktober
Hitta hit: Buss 65 från Odenplan eller T-centralen
Adress: Tyghusplan 2, Skeppsholmen

Människor utanför Berns salonger

Spritmuseum: Klubbkids
I samband med att Berns fyller 150 år görs en utställning på Spritmuseum med välkända figurer som närvarat i Stockholms nattliv. Spritmuseum beskriver själva utställningen: ”Den tar ett grepp om Stockholms nöjesliv under de senaste 150 åren och lotsar besökarna genom nattlivet och klubbkulturen med musik, droger, sex, kriminalitet, drinkar”.
En helt ny typ av utställning som kan vara underhållande för flera åldrar, dock kanske man ska ha stigit över “klubbåldern”. Utställningen ska vara både visuell och interaktiv i nattklubbsanda och öppnar den 11 oktober. Vi ser spänt fram emot den!
När: 11 oktober – april 2013
Hitta hit: Spårvagn nr 7 från T-centralen eller buss 44
Adress: Djurgårdsvägen 38-40

Vill du också njuta av Stockholm?

Boka flyg och hotell till Stockholm

Boka flyg till Stockholm

Boka hotell i Stockholm

Boka weekend i Stockholm

Boka weekendpaket i Stockholm

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.