Reseguide till Sevilla

Sevilla är Spaniens fjärde största stad och har allt du kan önska när det kommer till sevärdheter, shopping och mat. Resfeber.se guidar dig till stadens pärlor.

Sevilla

Bo:

Lyxhotell: Alma Sevilla
Alma Sevilla som ligger i mysiga gamla stan med närhet till både den vackra katedralen och allt härligt folkliv som finns runt omkring. Hotellet i sig är otroligt vackert, lyxigt och charmigt och allt är i absolut toppskick. Du kanske inte vill tillbringa tid i gymmet under din semester men om du känner för att starta dagen med ett pass finns det ett fräscht gym som ingår i priset och vi lovar att den härliga frukostbuffén kommer smaka extra gott efteråt.

Budgethotell: Baquer Hotel
I närheten av gamla stan, shoppingområdet och katedralen ligger Baquer hotel som är ett utmärkt alternativ om du vill komma billigt undan.  Hotellet är enkelt men rent och fräscht, det bästa av allt är poolen på hotellets tak där du kan svalka dig under varma dagar och även avnjuta en drink ihop med den vackra utsikten. Du kan köpa till frukostbuffé men vi rekommenderar en sväng ner på stan, njut av en toast med tomat och olivolja tillsammans med en café con leche och en färskpressad apelsinjuice.

Ät:

Don Juan de Alemanes
På den mysiga gatan Alemanes, precis bredvid katedralen ligger restaurangen Don Juan. Och här är det tapas som gäller. Beställ in olika ”crouqetas”, friterad fisk (en specialitet), fantastiska oliver, superfräsch tomatsallad med olja, vitlök och salt och perfekt Jamon iberico, skinkan spanjorerna äter så gott som varje dag. Det är många olika tapas på menyn vilket gör det är svårt att välja, men å andra sidan är ett angenämt problem då allting är vällagat och väldigt gott. Det blir liksom inte fel… Servicen är dessutom utmärkt och stämningen likaså. Ett mat-måste helt enkelt!
Adress: Calle Alemanes, 9

Mysiga gatan Alemanes

Vineria San Telmo
Här hittar du fantastiskt god mat från det spanska köket och avnjuter din middag i en romantisk och mysig atmosfär. Restaurangen är även öppen på morgonen om du är sugen på frukost och liksom de flesta spanska restauranger håller den öppet till långt in på natten.  Här äter du tapas tillsammans med lokalbefolkningen, både service och vinlista håller hög klass trots att det här stället räknas som en klar budgetfavorit. En ordentlig middag för två personer inklusive dryck går på cirka 60 euro. Boka bord för att vara säker på att få plats…
Adress: Paseo Catalina de Ribera 4

Gör:

Ta en drink på Hotell Eme.
Ett av Sevillas finaste hotell är hotell Eme som bland annat erbjuder sviter med privata pooler och jacuzzis. Känner du att semesterkassan inte riktigt räcker till bör du ändå gå hit och avnjuta en god drink på hotellets takterrass. Utsikt, vackra människor och riktigt välblandade drinkar. Priserna ligger en bra bit över drinkpriserna nere på marken och du betalar för atmosfären men det är garanterat värt det. Plus för den supergoda nötmixen som ingår när du beställer dryck.
Calle Alemanes 27

Ät godaste glassen
Den här gatan ligger precis bredvid katedralen och på kvällarna kryllar det av folk som letar efter en trevlig tapasbar, ett drinkställe eller allra helst en svalkande glass. Glasställen och desserter överlag är inga problem att hitta här. Det är snarare tvärtom, svårt att bestämma sig för endast ett. Hotell Eme har en hel del goda varianter liksom restaurangen Gaucho en liten bit bort från hotellet.

Katedralen Sevilla

Besök katedralen
Sevillas katedral är den största romersk-katolska katedralen i världen och började byggas 1402. Först mot slutet av 1500-talet var den färdig. Katedralen är idag ett världsarv och det är även här som Christopher Columbus kvarlevor finns idag. Ladda kameran och ta en tur runt byggnaden.

Shoppa loss
Sierpes och Tetuan är två parallellgator där du hittar mängder med butiker som säljer kläder, skor, souvenirer och allting däremellan. I Sevilla finns allt från den spanska varuhusjätten Il Corte Ingles till budgetkedjor som Mango, Zara, Bershka och Mango. Det finns även lyxbutiker som exempelvis Max Mara och Loewe.

Boka flyg och hotell till Sevilla

Boka flyg till Sevilla

Boka hotell i Sevilla

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.