Sagan om ringen i Nya Zeeland

Nya Zeeland kom högt upp på listan över drömresemål! För ett tag sedan fick vi frågan på Facebook om vi har någon information om hur man bäst tar sig runt på Nya Zeeland och var dom har spelat in Sagan om Ringen-filmerna.

Jag gjorde då en liten research och hittade följande:

Många som reser runt på Nya Zeeland brukar hyra husbil. Det är enkelt att köra runt och de finns i olika prisklasser. Allt från budget till lyxigare.

Sagan om Ringen-filmerna är inspelade på flera olika platser på öarna. Flera guidade turer utgår från Queenstown som vi kan hjälpa till med att förmedla. Turerna har ofta andra namn än Sagan om Ringen då namnet är skyddat. Dessa turer tar dig med på olika inspelningsplatser. Här finns en bra sida där du också kan boka rundturer. 

Ett ställe som man absolut vill besöka är Hobbitbyn som ligger nära Matamata på nordön i Nya Zeeland. Där kan man gå på guidade och titta in i de små märkliga husen. Även världshuset, The Green Dragon Inn är öppet för besökare. I området finns café och restaurang samt souvenirshop.

Hobbit_1

 

hobbit_2
Hobbitbyn ligger vackert på landsbygden. Intill ligger en bondgård!

hobbit_3

Man kan förboka biljetter på deras hemsida, klicka här. Det finns flera olika turer att välja på. För vuxen kostar rundturen fr. 75NZD (cirka 430:-), billigare priser för barn och ungdom. Bilderna har jag lånat från hemsidan!

Hobbit-hus i Sverige!

Snart kommer du att kunna titta på Hobbit-hus på närmare håll. Metro skriver om Simon Dales som har byggt sitt egna hobbit-hus i Wales med sin svärfar. Simon har varit efterfrågad världen över då många vill bygga sina egna Hobbit-hus med bara material från naturen. Nu har turen kommit till Sverige, närmare bestämt på Muskö i Stockholms skärgård. De första planerna har lagts och det blir ett andelshus med fem ägare som kan disponera huset 10 veckor om året.

2 Responses to Sagan om ringen i Nya Zeeland
  1. Freedomtravel Svara

    Det var så det började för oss! Vi reste till NZ och hyrde husbil. (Trots en del motstånd, vi gillade ju inte camping direkt… haha). Sedan åkte vi hem och köpte… just det, en husbil! 😉

    • Hallin Svara

      Freedom Travel: Ah, det var där det började. Har ännu inte provat detta men om jag gör det så kanske jag blir fast : )

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.