Shoppa loss i London

London har allt: Några av världens bättre restauranger, musikaler och välkända sevärdheter. Men det vi älskar mest är shoppingen. Här hittar du allt från spännande budgetkedjor och det lyxigaste av det lyxiga.  Det är bara att välja! Resfeber.se guidar dig till Londons bästa shopping.

Liberty London

Liberty
Adress: Regents street, W1B 5AH

Vackra blommor Liberty London

Liberty London är också ett populärt stopp bland alla shoppingsugna. Själva byggnaden i sig är fantastisk men innehållet är till och med ännu bättre! Här hittar du designers som Isabel Marant, Alexander Wang, Kenzo, Helmut Lang och Rag & Bone, elegant presenterat. Shoppingsuget är ett faktum. På bottenvåningen hittar du accessoaravdelningen som säljer allt från plånböcker till sjalar, de flesta med lyxiga märkesetiketter. Har du tid, ta en paus och testa afternoon tea och avnjut delikata snittar i sann engelsk stil.

Harrods
Adress: 87-135 Brompton Road, Knightsbridge

Harrods är ett av världens mest kända varuhus och på varuhusets 92 000 kvadratmeter hittar du allt mellan himmel och jord (här kan du till och med köpa hästar och elefanter!). Även om du inte ska shoppa så är ett besök på Harrods ett klassiskt turistmåste. På souveniravdelningen kan du hitta koppar, nallebjörnar och godis med den välkända Harrods-loggan på, en bra present om inte annat. Spana på lyxiga handväskor, dyrbara smycken och missa för allt i världen inte mat- och dryckesavdelningen.

Topshop
Adress: 44 Kensington High Street

Topshop London

Topshop flaggskeppsbutik är ett klart måste! Eller vad sägs om fyra våningen fyllda med kläder, skor, väskor och smycken? Skoavdelningen är verkligen gigantisk och här hittar du flera olika märken förutom Topshops egna. På samma plan kan du även spana in vintageavdelningen som är en dröm för alla som älskar att göra de där grymma second hand-fynden. Avsätt en timma eller två här, det behövs. Ett plus: Topshop i London är betydligt billigare än Topshop i Sverige.

Abercrombie & Fitch
Adress: 7 Burlington Gardens, Mayfair

Gillar du denim i kombination med enkla toppar, linnen och skjortor är Abercrombie & Fitch stället för dig. Personalen är ung och snygg och nersprayade med A&F:s signatur doft, en unisex parfym som du känner doften av ända ut på gatan. Här står den amerikanska västern i fokus och stilrent och avslappnat blandas upp med mjukislagg, rutor och surfinspirerade plagg och accessoarer. Butiken är en kul upplevelse även om du inte planerar några inköp. Det är dock svårt att låta bli, för här finns det väldigt mycket snyggt.

Bond Street
Adress: Bond Street

 Bond Street London

Älskar du lyxiga flaggskeppsbutiker? Då har du kommit rätt när du ser skylten med namnet ”Bond street”. Här hittar du Louis Vuitton, Burberry, Chanel, Dolce & Gabbana och Tiffany & co och många, många fler. Hit går gärna kändisarna för en shoppingtur och ser du en grupp paparazzis utanför en butik kan det vara Victoria Beckham som är ute och uppdaterar garderoben. Har du inga pengar så misströsta inte (även om det kan vara svårt just här…) spana istället på de ofta fantastiska skyltfönstren och dröm om dagen då plånboken väger lite mer.

Next
Adress: Oxford Circus House, 245 Oxford Street

Next är lite som H&M – trendigt, snabbt och ungt. Här kan du shoppa efter olika trender och butiken är snabb med att ta in nyheter, ofta inspirerade från de stora catwalktrenderna. Här hittar du allt från bastoppar i olika färger till festklänningar och en rejäl accessoaravdelning med allt du kan tänkas vilja ha för att hotta upp garderoben. Bäst av allt är ändå priserna som gör att du har råd att unna dig den där extra toppen. Och kanske även en snygg kuvertväska.

Victoria Secret
Adress: 111 New Bond Street

Den amerikanska underklädesjätten finns såklart representerad även här. Stor, lyxig och rosa, så kan vi nog beskriva butiken som doftar sockervadd och lockar oss med bilder på vackra modeller i mer eller mindre avancerade underkläder. Här shoppar du behåar och trosor i alla färger och former. Det finns även nattplagg, badkläder och såklart, en gedigen sminkavdelning med härliga produktförpackningar. Anledningen till den sockersöta doften är doftavdelningen där det finns fler parfymer och kroppsprodukter än du orkar med under ett besök.

Primark
Adress: 499 Oxford Street

Här snackar vi budget! Tänk dig ett stort varuhus fyllt med fynd och shoppingsugna fyndälskare… Ja, det är ärligt talat lite kaotiskt här då och då men det kan man ta när man kan hitta klänningar för ett par hundralappar och smink och accessoarer för en tia. Det är verkligen precis så billigt som man förväntar sig när man kommer hit. Köerna är långa men kassorna är många och det går förvånansvärt snabbt. Passa på att köpa underkläder och träningskläder, extremt prisvärt.

Kurt Geiger
Adress: 1 James Street

Välkommen till skohimlen! I London finns flera kedjor som fokuserar på just skor, exempelvis Aldo och Steve Madden. Men Kurt Geiger är ändå en favorit tack vare sin höga modegrad och extremt snygga skor! Priserna är lite över de två nämnda kedjorna men kvalitén likaså. Här hittar du snygga boots, sandaler, pumps och allt annat du kan tänkas vilja ha i skoväg. Här ryms klassiskt och stilrent med trendigt och nyskapande, det är bara för dig att välja. Eller kanske ta ett par av varje.

Planera och boka din egna shoppingresa till London här

Boka flyg och hotell till London

Boka flyg till London

Boka hotell i London

Boka weekend i London

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.