Holland – där alla städer ligger nära varandra

En av våra favoritstäder är Amsterdam och vi har bloggat om staden förut. Det finns dock så mycket mer som Holland kan erbjuda och här ger vi dig en mini-introduktion till några fler spännande städer. Så häng med oss till Europas mest kompakta land, även på höstkanten sjuder de holländska städerna av aktiviteter. 

Amsterdam är en sjudande metropol av kreativitet och allt sker i ett avspänt tempo. För överraskande shopping och arkitektur åker man helst till Rotterdam just nu, i Utrecht är det kanaler och kultur som gäller och är det lite stil du vill ha så är det Haag, den kungliga staden vid havet du ska besöka!

AMSTERDAM
Amsterdam jubilerar! I år är det 400 år sedan de typiska kanalerna började grävas – de som ger Amsterdam hela dess karaktär. Upptäck dem med en sightseeingbåt. Staden har dessutom fler museer och landmärken per kvadratkilometer än någon annan europeisk huvudstad, med Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Anne Franks Hus och Heineken-fabriken. Det finns ingen anledning att stanna hemma i höst.

HAAG
Kvinna fotograferar miniatyrbyggnaderna på Madurodam, Amsterdam Amsterdam må vara landets huvudstad, men Haag är Hollands politiska centrum. Här hittar du parlamentet och här bor kungafamiljen. Staden är känd för sin flärd, med Hollands tjusigaste shopping och utsikt över Nordsjön. Haag är även Hollands fönster mot öster, med sitt eget Chinatown och Europas bästa indonesiska restauranger. Gemeentemuseum bjuder på konst och på Madurodam ser du stora delar av landet uppbyggt i miniatyr.

UTRECHT
Utrecht är en trevlig stad som har spelat en stor roll i Hollands historia. De låga kanalplatåerna i vattennivå gör restaurangbesöken här speciellt intima. I staden hittar du den internationella designikonen Rietvelds speciella hus och Miffy-skaparen Dick Bruna har sitt eget museum. I höst bör du heller inte gå miste om de många olika evenemangen och utställningarna med anledning av 300-årsjubileet av freden i Utrecht.

Båtar på kanalen i Utrecht, Amsterdam

ROTTERDAM
Sugen på mindre tradition och mer innovation? Rotterdam står känt som Hollands experimentverkstad för arkitekter med välkända landmärken: Kop van Zuid, Erasmusbron, Van Nelle-fabriken och kubhusen, för att nämna några. Missa inte konstmuseerna Boijmans van Beuningen och Kunsthal, Nederlands Architectuurinstituut eller det spännande Sjöfartsmuseet. Rotterdam bjuder dessutom på trendig och inspirerande shopping.

Kubhusen i Rotterdam

Boka flyg och hotell till Amsterdam
Boka flyg och hotell till Utrecht
Boka flyg och hotell till Rotterdam
Boka flyg och hotell till Haag

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.