Vinnare – boken Sista Färden

Det var flera många bra boktips som har kommit in. Bl a tipsar både Minett och Margareta om ”Innan floden tar oss med Helena Thorfinn. Denna har jag läst och kan bara instämma att det är en mycket intressant och bra bok som finns på pocket. Rikard tipsar om en riktig tegelstensroman som har blivit en klassiker, Shantaram. Jag hörde att den skulle filmatiseras och det kan jag tänka mig att det blir en intressant film!

En annan bok det tipsats om är ”Vindens skugga” av Ruiz Zafon. Jag läste den innan jag skulle till Barcelona och det gav verkligen resan dit en extra dimension efter att ha läst boken.

Heléne har läst ”Längtans ö” av Viktoria Hislop som utspelar sig på ön Spinalonga utanför Kreta. Efter att ha läst boken blev utflykten dit extra stark och historien om den tidigare spetälskeön är gripande. En bok jag läste för väldigt länge sedan men som jag inte kan glömma är ”Rosario är död” av Majgull Axelsson. Roger tipsar om denna bok som är gripande, hemsk och som gav honom många tankar om livets orättvisor som tyvärr är en vardag för många. Denna bok är alltid lika aktuell och trycks i nya upplagor hela tiden.

Som ni märker var det inte enkelt att besluta vilka som vinner varsitt signerat exemplar av Sista Färden som är den tredje och sista boken i trilogin av Staffan Nordstrand. Men här kommer vinnarna:

sista-farden-tavling kopiera

Staffan Olsson

Boken ”Mozart och valen” av Jerry och Mary Newport är läsvärd. Den utspelar sig i USA och handlar om två personer med asperger som blir kära i varandra. Stark historia och lättläst bok.

Marita

Läs ”Katedralen vid havet” av Ildefonso Falcones. En helt underbar bok som skildrar livet på medeltiden i och omkring Barcelona. Blev själv tipsad om boken när jag valde semesterbok på Göteborgs flygplats.

Här kan jag inte annat än hålla med. Jag läste även denna bok innan min resa till Barcelona och mötet med katedralen Santa Maria del Mar blev nästan magisk efter att man läst denna bok. Den är tjock men man vill bara läsa vidare!

Jenny Johansson

Jag rekommenderar en lättläst bok som jag njuter av att läsa flera gånger: Gud på en Harley-Davidson av Joan Brandy. Utspelar sig i New Jersey och boken väcker funderingar om livets gåta och vad som är viktigt och mindre viktigt.

Annika Karlsson

Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh (komiker,skådespelare). Jag har en förkärlek för författare med rötterna i Mellanöstern så jag hade på känn att jag skulle gilla den här boken. Trots att kvinnans ställning är vad den är i de här länderna så är kvinnorna i dessa böcker ofta starka, håller ihop familjen och de som ser till att livet fungerar. Det var också intressant att få läsa om livet i Iran och vilken enorm skillnad det var före och efter revolutionen och också hur fritt livet var som barn och hur allt sen förändrades i princip över en natt när hon ”blev” kvinna.

Siv Viberg

”Ett tillfälligt möte”, av Nadine Gordimer, är en mycket intressant skildring av såväl Afrika som något land i Asien. Vi får inblick i olika kulturer och får lära känna människor med olika ursprung. Mycket givande läsning.

Vi gratulerar våra vinnare och jag hoppas ni har fått lite bra boktips nu när höstmörkret börjar dyka upp!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.