London populärt i sommar!

Högsommarvärmen här hemma har inte hindrat oss svenskar att resa i sommar. Resandet har ökat och många har valt att semestra i storstäder. London är favoriten som har petat ned fjolårets favorit New York till en andra plats. I takt med att pundet har sjunkit har också vårt intresse ökat sedan boomen på 80-talet. Många som har varit där vill resa tillbaka och upptäcka nya sidor av London.

139376120

Till London har resor under sommaren ökat med 30% mot föregående år. Man skulle också kunna tror att det finns ett stort intresse att se mer av England men att man har London som ”bas”.

Gary Robson, som är Nordenchef på VisitBritain håller med: – London är hetare än på länge bland oss svenskar. Det låga pundet i kombination med att staden visade sig från sin bästa sida under OS förra året har bidragit till att allt fler upptäckt London som en sommardestination. TV-serier som exempelvis Downton Abbey, med romantiska porträtt av den brittiska landsbygden väcker också reslusten och nyfikenheten att resa utanför London och upptäcka mer av Storbritannien.

121647920

Topp fem Resia sommaren 2013, storstad

1. London (3)
2. New York (1)
3. Barcelona (2),
4. Paris (4),
5. San Fransisco (6)
Förra årets placering inom parentes.

Läs alla våra tips om London!

Håller du med om listan? Lockar London dig?

2 Responses to London populärt i sommar!
  1. Aniika Svara

    ABSOLUT! Sommaren avslutades faktiskt med en resa till just södra England, med ett par dagar i London som grädde på moset. Älskar, älskar London! Här är mina ”5 måsten”: http://www.aniika.se/2013/08/resfredag-fem-masten-i-london.html

    • Hallin Svara

      Annika: London passar alltid och det är kul att se mer av England. Var ju på en kort tur till Birmingham med omnejd och et gav verkligen mersmak! TACK för dina tips!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.