Tips på shopping och outlet i New York!

Empire state building NewYork

(Uppdaterat 191001) Är du på väg till New York? Har du en shoppinglista med klassiska USA-inköp såsom Levi’s jeans, Converse-dojjor och Abercrombie & Fitch-tröjor? Vårt bästa råd till dig, glöm Manhattan och ta bussen till New Jersey istället!

Jersey Gardens

På cirka 30 minuter når du ett shoppingparadis i form av den stora outleten Jersey Gardens. Här finns över 200 affärer under ett tak. Du kan lätt spendera en hel dag här och ändå inte hinna se allt. Så planera besöket, välj ut de affärer du bara måste besöka. När man kommer fram finns en s.k. Concierge Desk på nedre våningen nära ingång D. Här hämtar du en karta över outleten och kan även köpa ett kuponghäfte som ger dig ännu mer rabatt på de redan låga priserna. Det bästa av allt, som utländsk besökare (du måste ta med passet!) så får du kuponghäftet gratis.

På outleten finns ett par restauranger och en s.k. Food Court med flera snabbmatsrestauranger. Öppettider är mån-lör 10:00-21:00, sön 11:00-19:00.

Buss #111 till Jersey Gardens (i Elizabeth) går från busstationen Port Authority på Manhattan för mer information se här. Tidtabell för buss nr 111 se här. Bli inte förvånad om du ser att många har med sig resväskor på bussen, de är tomma på vägen dit, men inte på vägen hem!

Ett sista tips, börja ditt New York-besök med en tur till Jersey Gardens. Då kan du sedan komplettera dina inköp på Manhattan, och förhoppningsvis ägna tiden åt mysiga små butiker istället för de stora kedjornas affärer.

Här är bildbevis, om nu detta skulle behövas…

shoppingtips new york

woodbury outlet shopping newyork

Woodbury Common

Ett annat ställe med bra shopping är Woodbury Common – världens största lagerutförsäljningscenter!

Woodbury ser ut som en liten by, fast med endast affärer, närmare bestämt över 220 stycken. Alla har bra priser och rabatter, men det är inte bara discount-kläder som säljs. Många av butikerna från 5th Avenue har lagerförsäljning här, med upp till 50 % rabatt. Och har du tur är det ytterligare rea på något av de mer kända varumärkena.

I fyndlådan hos Coach hittade vi bland annat en supersnygg handväska i läder (ord. pris 3700 kr, men med halva reapriset betalade vi 750 kr), i DKNY-butiken var det specialpriser på utvalda väskor, så vi slog till på en klassisk för cirka 900 kr och hos Ralph Lauren hittade vi fluffiga handdukar för 45 kr/styck.

Andra kända varumärken är Adidas, Banana Republic Factory Store, Barneys New York Outlet, Burberry, Coach, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Gucci, Neiman Marcus Last Call, Gap Outlet, Nike Factory Store, Off 5th – Saks Fifth Avenue Outlet, Tommy Hilfiger, Timberland och Versace. Se alla här. Via vår systersite Box Office kan man förboka biljetter till Woodbury här.

Innan besöket gick vi igenom kartan över området och markerade vilka affärer vi ville besöka, mest för att vi inte ville missa någon favorit. Inte helt oväntat blev det ”några fler” när vi väl var där. Här kan du ladda ner en karta över shoppingområdet. Vi fick tipset att ta med en egen väska för att kunna lägga ner allt vi skulle handla och slippa bära en massa påsar, vilket vi inte gjorde men faktiskt önskade.

Du åker hit med buss från Port Authority och det tar cirka 1 timme 15 minuter, hemresan tar längre tid då det är mer trafik, så planera inget särskilt för kvällen. Det är regelbunden trafik både hit och hem hela dagen. Är du New York i bara några dagar så kan det kännas lite långt att åka. Men är du i staden lite längre och inte nödvändigtvis behöver köpa det allra senaste modet, är det värt ett besök. Och precis som med Jersey Gardens, börja ditt New Yorkbesök med en tur hit.

Happy shopping!

Boka flyg och hotell till New York

Boka flyg till New York

Boka hotell i New York

Boka weekendresa till New York

Boka andra sevärdheter i New York

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.