Utflykter från New York – Long Island

Long Island är den stora ön öster om Manhattan. På västra Long Island ligger stadsdelarna Brooklyn och Queens som tillhör New York City, men när man pratar om Long Island menar man oftast den delen av ön som inte tillhör staden. Long Island är attraktivt för barnfamiljer som vill bo i trygga, fina förorter men ändå vill enkelt kunna pendla till jobbet på Manhattan. Long Island är dock mer än bara villor och bjuder på många roliga utflyktsmål från New York City. Hyr en bil eller åk med tåg från Penn Station! Gå in här för att se hur tågen går mellan Long Island och NYC.

The Hamptons

The Hamptons är som New Yorks trendiga skärgård och det ligger så österut man kan komma på Long Island, med en bilresa från Manhattan på ungefär två timmar. Det är här de rika Manhattan-borna spenderar sina somrar. ”The Hamptons” syftar på Easthampton och Southampton. Både Southampton och Easthampton är mysigt lantligt men även lyxigt och dyrt. Det är värt att besöka The Hamptons bara för att upptäcka, äta på fina restauranger och spana på de pampiga husen men vill du besöka The Hamptons stränder rekommenderas det inte att köra bil ända fram. Stränderna kräver antingen parkeringstillstånd eller är riktigt dyra och alltid fulla. Parkera bilen längre bort och cykla eller ta taxi!

southampton
Vy över Southampton

Shopping

Long Island är fullproppat med köpcentum. Roosevelt Field Mall, beläget i Garden City, är det tionde största köpcentret i USA! Det är lätt att gå vilse i det här köpcentret som har ett stort utbud av shopping i olika prisklasser. Tanger Outlets at the Arches ligger i Deer Park och är en utomhus-outlet med massvis av märkesbutiker som erbjuder produkter till mycket lägre priser! Fynda, fynda, fynda!

tangeroutlet4
Outlet-shopping! Bild lånad härifrån.

Old Westbury Gardens

Har du också nyligen sett ”The Great Gatsby” på bio? Old Westbury Gardens var inspirationen till karaktären Daisy Buchanans storslagna herrgård i filmen. Alla som besöker Old Westbury Gardens lovordar den hundra år gamla herrgården som en av Long Islands vackraste platser. Inträde kostar 10 dollar och du kan dessutom bli runtguidad i huset och trädgårdarna för att få veta så mycket som möjligt om historien bakom herrgården. Åk gärna hit när rosorna blommar för att uppleva den himmelska rosenträdgården.

oldwestburygardens
Old Westbury Gardens

Stränder

Det finns massvis av stränder på Long Island och tyvärr blev många hårt påverkade av stormen Sandy i fjol, men stränderna har precis börjat se ut som i sina glansdagar igen och besöks just nu flitigt av Long Island-borna! Long Beach, lättnådd med direkttåg från New York City, är en av Long Islands mest populära stränder. Den är lång, bred och har flertals restauranger längs med strandpromenaden. Jones Beach, beläget bredvid Long Beach, är också en stor favorit. Rockaway Beach är en av stränderna närmast New York City. Den ligger precis sydost om Brooklyn och kan nås med tunnelbana. Fire Island ligger längre bort än de andra stränderna och är en 50 kilometer lång ö med fantastiska stränder, flera sevärdheter och en mysig stad att gå omkring i. Fire Island är värt ett heldagsbesök!

fireisland
Fire Island

Tips: Om du kör bil, tänk på att trafiken på Long Island kan vara riktigt extrem. Rusningstrafiken är som värst på morgonen västerut och på eftermiddagen österut. Åker du från NYC på morgonen och tillbaka på kvällen på en vardag bör trafiken flyta på ganska så bra!

Gästbloggare_joella_170px

Boka flyg till New York

Boka hotell i New York

Boka flyg och hotell till New York

Boka weekendresa till New York

Boka upplevelser i New York

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.