En veckas semester i vinter?!

På sommaren är det enkelt att sticka iväg på en veckas semester. Flygtiden vara sällan mer än 3.5 timme för att få garanterad sol. På vintern kan det vara svårare att få ”solgaranti”när man ”bara” ska vara borta en vecka.

Vi har letat fram ett antal resmål med hyfsat kort restid som erbjuder sol och värme även under vintern.

Kanarieöarna

las-canteras
Önskar du en storstadssemster med sol och bad kan Las Palmas vara ett alternativ. Bild från Ving. 

Kanarieöarna behöver knappast någon närmare presentation. Med cirka 5.5 timmars flygtid är det vårt mest populära vinterresmål. Gran Canaria är det som flest svenskar åker till. Utbudet är stort och det finns möjligheter till olika typer av semester – storstad, aktiv eller bara sola. Här kan du läsa mer om de olika orterna. Vårt näst populäraste resmål på Kanarieöarna är Teneriffa. Även här finns en hel del orter att välja på som du kan läsa mer om här. Även Lanzarote och Fuerteventura som har andra karaktärer finns med på listan över populära vinterresmål.

115037432
Färgglada hus i Sen Sebastian på La Gomera.

119715864
Både La Gomera och La Palma är perfekta öar att vandra på. 

Är du sugen på något nytt så kan öarna La Palma och La Gomera vara något för dig. Klicka på namnen så kan du läsa mer om dessa öar.

Marocko

155454663
Spännade shopping i Marocko.

Norwegian flyger både till Marrakesh och Agadir och passar perfekt för dig som kanske vill ha en ännu kortare semester än en vecka. Marocko är spännande och erbjuder både härlig shopping och sol och bad. Temperaturerna kan dock bli ganska låga under december-januari, speciellt på natten.

Kap Verde

Kap-Verde-1
Härliga stränder på Kap Verde. Bild lånad från Daniela med bloggen Discovering the planet. 

Att flyga till Kap Verde tar cirka 8 timmar från Skandinavien. Det är betydligt solsäkrare än Kanarieöarna och erbjuder en outforskad miljö. Här är stränderna fantastiska och et är framförallt för sol och bad du reser hit. Men läs gärna Danielas härliga gästinlägg om vad man kan hitta på.

Dubai

124420314
Spännande möten i Dubai. Storstad med sol och bad.

Dubai är ytterligare ett resmål med bekväm flygtid på 6-7 timmar. Även här är medeltemperaturerna höga under vintern. Det kommer att finna mycket resor hit till vinter då både charterbolagen; Norwegian och andra flygbolag flyger direkt från Skandinavien. Läs mer om Dubai här. 

Gambia

gambia_1
Härliga stränder i solsäkra Gambia.

Gambia har varit i Vings program sedan slutet på 60-talet. Det är det mest solsäkra resmålet i deras utbud och flygresan tar inte mer än 8.5 timme. Förutom stränder så möts du av en intressant kultur.

Madeira

119077904
Funchal heter huvudstaden på Madeira.

Madeira är ett resmål som lockat oss svenskar sedan lång tid tillbaka. Denna gröna och bergiga ö saknar stränder men badar gör man gärna i de stora havspoolerna. Att vandra på levadorna är ett måste. Läs mer här.

Nerja

168278039
Visst ser det härligt ut i Nerja?

Mitt sista tips ligger på spanska solkusten och är oerhört populärt för oss skandinaver att övervintra i. Just i Nerja är vintern extra mild då Sierra Nevada ligger strax bakom och skyddar mot nordvindarna och håller tillbaka vindarna söderifrån. Det är alltså flera grader varmare här under vintern än vad det är i Malaga. Om knappt två veckor reser jag dit och kommer att ge er tips här i bloggen när jag är tillbaka igen!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

4 Responses to En veckas semester i vinter?!
 1. Åse Svara

  Hur är det med Jordanien?
  Fungerar det också på vintern?

 2. Freedomtravel Svara

  Alltid knepigt att hitta värme inom korta avstånd på vintern. Dubai är jag sugen på. Vi åkte till Marrakech en vinter och det var lite spännande, men inte så varmt. Man behövde jacka! (Det är nog varmare i Agadir dock)

  • Hallin Svara

   Freedomtravel: Ja, Marocko kan vara på vintern. Dubai blir allt mer populärt och blir nog ett av alternativen till Egypten-resan den här vintern!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.