Ett läsartips om Kroatien

Maud har läst våra inlägg om Kroatien men tyckte att det saknades ett inslag om Kornatiöarna som ligger precis norr om Split ute i Adriatiska havet. Kornatiöarna som är karga och obebodda är 147 till antalet.

Kornati typisk vy
Typisk vy över öarna.

Maud har seglat i Kroatien under två somrar och Kornatiöarna var det mest sevärda under seglatsen. Det var helt fantastiskt att vara där berättar Maud som också delar med sig av fina bilder. Denna plats var helt sagolik och jag har aldrig sett något liknade fortsätter Maud berätta.

Kornati stupande klippor
Stupande klippor vid Kornati.

Piskeras hamn Kornati
Piskeras hamn.

Primosten hamn
Primosten är en halvö som ligger ca 30 km från Sibenik där en av seglatserna utgick från.

Sin första seglats startade de i Sibenek, några mil norr om Split. Den andra seglingen utgick från ön Krk längre upp i norr. Maud berättar att de varit väldigt förtjusta i området utanför och både norr och söder om Sibenik. Många fina ställen med vackra små byar och städer på öarna. Likaså var både naturen och hamnarna finare jämfört med det i norr kring Krk. Uppe i norr blåser dessutom Boran, den starka vinden, utefter de höga bergssidorna vid havet, vilket vi drabbades av i år. Så här efteråt, kan det kännas spännande att ha klarat av Boran, men när vi var i den, var det rätt obehagligt starka vindar. så Mauds tips är att starta sin segling längre söderut i Kroatien!

Turkos hav
Turkost hav vart man än ser! 

Vi tackar Maud för de vackra bilderna och tipset om Kornatiöarna!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.