Tävla och vinn signerat ex. av Sista Färden

Jag har tidigare recenserat de första böckerna i trilogin av Staffan Nordstrand, ”Under Floden” och ”Samnang Tiggarpojken”.

Tidigare i somras anordnade vi en tävling där man kunde vinna båda böckerna. Under samma tid släpptes den tredje boken i trilogin, ”Sista Färden”.

Här får vi följa både Prim och Samnang från de tidigare böckerna i en upplösning som både känns sorglig men oerhört viktig. Staffan har gjort ett gediget researcharbete med samtliga böcker. Han började som chef för ett stort byggprojekt i Thailand och spenderade många timmar med arbetarna i bygglokalerna. Han fick då upp ögonen för denna fruktansvärda handel med barn och ägnade sedan fyra år för att på plats ta del och lära sig mer. Det är ett fantastiskt arbete han gjort och upplyst oss om vad som händer bakom fasaderna på turistorterna. I samband med den sista bokens release släpptes också sajten, www.beewithus.com där du kan se bilder, filmer och få mer information.

De första böckerna finns som pocket och den tredje boken har alltså precis släppts.

sista-farden-tavling kopiera

Nu har du möjlighet att vinna ett, av författaren, signerat exemplar. Om du har möjlighet så kan du hämta upp boken direkt av Staffan Nordstrand på Bokmässan i Göteborg 26-29 september. Här kommer Staffan att bygga upp en miljö som påminner om förhållanden för hur barnen i slumområdena lever. Naturligtvis skickar vi boken om du inte har möjlighet att komma dit.

Vi har fem böcker i potten!

För att tävla vill vi att du ger oss ett boktips om en bok som utspelar sig i ett annat land och som du tycker att andra bör läsa. Skriv ditt bidrag som en kommentar nedan senast 26 augusti. Vinnarna meddelas via mail samt med ett inlägg här i bloggen kort efter avslutad tävling.

Tävlingen avslutad!

Betygsätt inlägget:
Tävla och vinn signerat ex. av Sista Färden
Kategori: Tävlingar
Taggar:

21 Responses to Tävla och vinn signerat ex. av Sista Färden
 1. Tomas Svara

  Jag skulle rekommendera James Clavells böcker, ”Fånglägret” eller ”Tai-Pan” eller ”Shogun” eller ”Noble House” eller ”Virvelvind”. Alla är mycket bra böcker.

 2. Ingela Sjögren Svara

  Flyga Drake och Tusen strålade solar de är gripande att läsa dessa berättelser från Iran.

 3. Susanne Svara

  Jag vill rekommendera ”Om stenar kunde tala” av Donna Leon. Boken utspelar sig i Venedig, liksom flera andra böcker av författaren.

 4. Heléne Holmberg Svara

  Läste för några år sen Lämgtans ö av Viktoria Hislop. Denna bok fick mig att resa till Kreta och besöka ön Sponalonga.
  Blev väldigt fascinerad av denna roman.
  Beskrivningen av hur livet levdes på Spinalonga kunde jag se framför mig så levande.
  Spinalonga – en av Europas sista spetälskekoloni.

 5. Siv Viberg Svara

  ”Ett tillfälligt möte”, av Nadine Gordimer, är en mycket intressant skildring av såväl Afrika som något land i Asien. Vi får inblick i olika kulturer och får lära känna människor med olika ursprung. Mycket givande läsning.

 6. annika karlsson Svara

  Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh (Komiker,skådespelare)Jag har en förkärlek för författare med rötterna i Mellanöstern så jag hade på känn att jag skulle gilla den här boken. Trots att kvinnans ställning är vad den är i dom här länderna så är kvinnorna i dessa böcker ofta dom starka, dom som håller ihop familjen och dom som ser till att livet fungerar. Det var också intressant att få läsa om livet i Iran och vilken enorm skillnad det var före och efter revolutionen och också hur fritt livet var som barn och hur allt sen förändrades i princip över en natt när hon ”blev” kvinna.

 7. Jenny Johansson Svara

  Jag rekommenderar en lättläst bok som jag njuter av att läsa flera gånger: Gud på en Harley-Davidson av Joan Brandy. Utspelar sig i New Jersey och boken väcker funderingar om livets gåta och vad som är viktigt och mindre viktigt. Hoppas på bokvinst! Jag ska på höstresa i oktober och behöver läsning. Tyvärr blev min resa till Egypten inställd så under dagen ska jag bestämma mig för om jag ska åka till Gran Canaria, Mallorca eller Jordanien.

 8. Marita Svara

  Läs ”Katedralen vid havet” av Ildefonso Falcones. En helt underbar bok som skildrar livet på medeltiden i och omkring Barcelona.
  Blev själv tipsad om boken när jag valde semesterbok på Göteborgs flygplats

 9. Minett Svara

  Helena Thorfinns debutroman ”Innan floden tar oss” som tar läsaren till Dhaka, Bangladesh. I boken får vi följa två familjedraman.

  Den svenska familjen Paulin, som försöker finna sig till rätta bland biståndspolitik, glitterbaler och barnkalas med inhyrda clowner. I den andra historien får vi följa de fattiga tonårssystrarna Mina och Nazrin, som flyr till Dhaka från hembyn, för att slippa giftas bort och bli slavar till fyrtio år äldre män.

  Här skildras klassklyftorna, hur livet som biståndsarbetare ter sig och hur slitig och dålig arbetsmiljö det är på textilfabriker.

  Kort sagt en mycket läsvärd bok!

 10. Mikael Lindblad Svara

  Jag skulle vilja rekommendera Flyga drake av Khaled Hosseini som skildrar 70-talets Afghanistan på ett intressant sätt.

 11. Margareta Elensky Svara

  ”Innan floden tar oss” av Helena Thorfinn. En bok som från första sidan har läsaren i sitt grepp. En dramatisk skildring av hur man som utlandssvensk kan leva ett hektiskt men tryggt liv och parallellberättelsen där man nära och hjärtslitande möter de två systrarna Nazrin och Mina i det traditionstyngda hemlandet Bangladesh. En läsupplevelse som lämnar spår i ditt sinne.

 12. Rikard Persson Svara

  ”Shantaram” är ett fantastiskt epos över Indien och dess folk.

 13. Marie Svara

  ”One Pair of Feet” av Monica Dickens. En självbiografisk skildring av en sjuksköterskeelevs första år på ett sjukhus utanför London i andra världskrigets England. Så nära och ändå så långt borta!

 14. Amanda Svara

  Vindens Skugga som utspelar sig i Barcelona. Helt fantastisk bok.

 15. Agneta Svara

  Läste just en tio år gammal bok om gatubarnen i Rio de Janeiro, skriven av Mecca Lind:” Isabel”. En intressant och ruskig skildring av livet på gatan som jag inte tror har förändrats särskilt mycket idag. En mycket lättläst bok.

 16. Ylva Svara

  Rekommenderar boken Niceville av Kathryn Stockett. Romanen handlar om tre starka kvinnor i sextiotalets Södern.

 17. Maria Svara

  Läs: ”The secret keeper” av Kate Morton. Från 1930 till 1961 och nutid, krigstidens London och familjens hemligheter spinns sammans i en varm men spännande roman. Bevarade hemligheter, och vad de kan föra med sig… läs den!

 18. Irene Larsson Svara

  Den kanadensiska författaren Alice Munro är min favorit!
  Hon skriver noveller. Jag rekommenderar ”Kärlek vänskap hat” , ”För mycket lycka” och ”Brinnande livet”. Hon får med så mycket av livets onda och goda på ett fåtal sidor.

 19. Ewa Svara

  Den vita Massajen och uppföljarna Den vita Massajens dotter och Resan tillbaka till den vita Massajen är tre helt underbara och spännande böcker, skrivna och självupplevda av Corinne Hofmann. Jag längtar bara och väntar på att den fjärde boken ska komma ut snart.

 20. Roger Carlström Svara

  En bok som jag tycker alla borde läsa är Maj-Gull Axelsson´s Rosario är död. Gripande, hemsk och gav mig många tankar om livets orättvisor och tyvärr verkliga vardag för många.

 21. Staffan Olsson Svara

  Boken ”Mozart och valen” av Jerry och Mary Newport är läsvärd. Den utspelar sig i USA och handlar om två personer med asperger som blir kära i varandra. Stark historia och lättläst bok.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.