Boka paketresa till Peking!

Magnus Tollbom (f.d. anställd), resebyråchef på Resia i Halmstad, anordnar resor till Kinas huvudstad Peking. Nästa resa avgår tisdagen den 5:e november och det finns fortfarande platser kvar! Jag pratade lite med Magnus för att ta reda på mer om den här spännande resan.

V75

Hur ser resan till Peking ut?
Vi åker på tisdagen och kommer hem på söndagen! Vi åker med buss från Halland till Köpenhamn där vi flyger direkt till Peking. Givetvis kan man ansluta sig till oss i Köpenhamn om man bor någon annanstans i Sverige! Vi landar onsdag eftermiddag lokal tid. Vår svensktalande kinesiska guide möter upp oss och vi åker till ett fyrstjärnigt hotell i Peking. På kvällen äter vi middag gemensamt. Andra dagen i Peking sätter vi igång och ser staden, Himmelska Fridens torg, Pekings gamla stadsdelar och vi åker cykeltaxi! Vi åker dessutom till en producent av sötvattenspärlor. Kvällen är sedan fri och då brukar vissa åka iväg själva och shoppa eller kanske gå och få en massage! På fredagen åker vi och ser på den kinesiska muren och det här är den absoluta höjdpunkten på resan. Alla säger hur mäktigt det är, särskilt när vi kör in med bussen och man skymtar muren. Det är otroligt maffigt.

150420792

På vägen tillbaka besöker vi en sidenaffär och på kvällen ser vi en akrobatikshow. Kineserna är ju välkända för sina akrobatikshower! På lördagen är dagen helt fri och då brukar många åka och shoppa eller kanske gå omkring i någon park. Då jag finns tillgänglig på hotellet nästan hela tiden kan man haffa mig så jag kan ge bra tips på vad man kan göra! Sedan har vi avskedsmiddag då vi äter Pekinganka. Det brukar vara mycket uppskattat! Vi åker hem söndag förmiddag och är tillbaka söndag kväll lokal tid.

Det är kort och intensivt men man hinner med otroligt mycket. Vi spar dessutom väldigt mycket tid i och med att vi flyger direkt. Eftersom resan är så kort så hinner man också inte riktigt bli jetlagged!

Vad tror du är det som lockar med Kina?
Det som lockar med Kina är mystiken med Kina och kombinationen av Asien och västerlandet. Kulturen och historien är sanslös, men även det nymoderna är attraktivt då Peking ju är en fruktansvärt stor stad! Det går en motorväg rakt in i stan och staden är omgiven av skyskrapor. Sen finns det en hel del kul shopping!

peking1

Vad för typ av människor passar att åka på den här resan?
Resan passar verkligen alla och jag har haft med alltifrån 10-åringar till 85-åringar. Det kan vara mor & farföräldrar med sina barnbarn, yngre par, singlar. Alla möjliga!

Vad kostar det och hur många finns det plats för på resan?
Det kostar 12.100 kronor per person och detta inkluderar allt, även halvpension. Ungefär 20 personer följer med på resan vilket är en bra storlek då man hinner lära känna varandra!

Gästbloggare_joella_170px

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.