Gamla Staden på Rhodos

Gamla StadenRhodos, omsluten av en stor stadsmur, är en sevärdhet i sig. Staden är kvar sedan medeltiden när Johanniterriddarna ockuperade ön och byggde upp staden. Turkiet ockuperade sedan Rhodos 1523 och tvingade grekerna att bo utanför stadens murar. Grekerna formade då Nya Staden, som byggdes på ytterligare när italienarna tog över ön år 1912. Gamla Staden är Rhodos stolthet, och det med rätta då den inte bara innehåller mycket historia utan också är oerhört vacker! I Gamla Staden finner du en hel del restauranger och små butiker, samt Arkeologiska Museet som är helt klart värt ett besök! Jag rekommenderar att undvika de stora torgen och istället strosa runt bland de smala gränderna där inga människor går. Bland de här små gränderna såg jag flera små pensionat och besöker jag Rhodos igen skulle jag vilja bo här!

IMG_5163

IMG_5159

IMG_5173
Gyrospaus!

IMG_5230

IMG_5208
Mysiga, tomma gränder…

IMG_5180
Arkelogiska museet är ett måste!

IMG_5232
Mysigast är områdena där grekerna själva bor.

IMG_5241

Boka charter till Rhodos

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.