Min resa till Palma

Vy över palmabukten, Mallorca
Vy över Palmabukten från Castello Belvedere

Palma stad är en liten storstad eller en stor småstad. Den har ett härligt klimat, mycket bra shopping (min favorit) och fantastiskt bar- och restaurangliv bland vindlande gränder i gamla stan. Gillar du sol och bad och vill byta ut stadspulsen mot lite strandliv för några timmar, finns det flera stränder i närheten där man kan lata sig. I mitt tycke är Palma är helt enkelt ett perfekt resmål vare sig man vill åka på en weekendresa eller stanna i veckor.

Hälften av Mallorcas bofasta befolkning lever i Palma som är öns huvudstad. Dagtid är staden en shoppingmetropol full av medeltida charm med kullerstensgator, trånga gränder och gotiska kyrkor – ett slags Barcelona i miniatyr. Nattlivet är vida berömt och man kan njuta av ett glas rött i en lummig trädgård eller tropiska drinkar på en vild nattklubb. Maten är fantastisk, särskilt om man undviker de värsta turistfällorna, och det är aldrig längre än ett par hundra meter till en tapasrestaurang.

I Palma finns allt från chica inredningsbutiker, skoaffärer i mängder (hurra!), varuhuset Corte Ingles och ett flertal butiker från de stora modehusen. Dessutom finns det luftkonditionerade shoppingcentret Puerto Pi med flera klädkedjor, delikatessbutiker, sportaffärer, biografer och restauranger.

Här är några av de höjdpunkter jag vill visa från mitt besök. Om du aldrig varit här hoppas jag dessa bilder kan inspirera dig att boka en resa till Palma.

Castello belvedere, Mallorca Castello belvedere Mallorca
Castello Belvedere

Marinan i Palma, Mallorca
Marinan i Palma

Shoppinggata Passeig Born, MallorcaPasseig Born

Poble Espanyol, MallorcaPoble Espanyol

Fantastiska katedralen Palma, Mallorca Katedralen Palma, Mallorca Den fantastiska katedralen

Gata i gamla stan Palma, Mallorca Gata i gamla stan Palma, MallorcaGamla stan & Avenida de Jaume III

Mumsig tapas i Palma, MallorcaEn kopp kaffe i Palma, Mallorca Mumsig tapas & gott kaffe

Glass i Palma, Mallorca Plaza Major i palma, Mallorca Glass i stora lass & Plaça Major

Läs mer om marknaden i Palma som jag skrivit tidigare om här i Resfeberbloggen.

Boka flyg och hotell till Palma

Boka flyg till Palma

Boka hotell i Palma

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.