Ovanliga saker att göra i New York

Det finns massvis att göra i New York och jag kommer nog aldrig bli mätt på den staden. När man bor i New York eller besökt staden flera gånger har man med största trolighet redan gjort de klassiska sevärdheterna som Empire State Building, frihetsgudinnan, New York Public Library, Brooklyn Bridge och så vidare flera gånger om. Ta ditt besök ett steg längre och gör någonting annorlunda! Nedan följer några saker jag vill checka av på min lista innan jag någon gång i framtiden lämnar New York.

”När Harry mötte Sally”-delin

Jag är nog inte den enda som älskar den mysiga filmen ”När Harry Mötte Sally” med Meg Ryan och Billy Crystal i huvudrollerna! En av världens mest kända filmscener utspelade sig mellan karaktärerna Harry och Sally på Katz’s Delicatessen. Delin ligger på hörnet Ludlow Street & East Houston Street i området Lower East Side. Enligt diverse omdömen så har delin himmelska smörgåsar, i synnerhet en underbar pastrami-smörgås, men höga priser! Kanske värt åtminstone ett besök, i synnerhet om man älskar film lika mycket som jag!

when-harry-met-sally

Drinkar & klassisk musik på The Met

På fredagar och lördagar mellan 16.00 och 20.30 så håller Great Hall Balcony Bar på Metropolitan Museum of Art öppet. På balkongen i det här vackra museet kan du avnjuta drinkar och smårätter till ljudet av klassisk musik. Visst låter det riktigt romantiskt? Metropolitan Museum of Art är beläget på Upper East Side vid 5th Avenue & 82nd Street.

BalconyBar2

Se en gammal film på bio

Två av mina favoritfilmer inkluderar klassikerna ”Livet är underbart” och ”Frukost på Tiffany’s” och jag har sett båda filmerna otaliga gånger. Givetvis vore det en dröm att få se filmerna på den stora vita duken! IFC Center, en biograf på 6th Avenue & 3rd Street i Greenwich Village, visar ”Livet är underbart” varje år under December månad. Film Forum, också beläget i Greenwich Village på West Houston Street mellan Varrick Street och 6th Avenue, är en annan biograf som visar en del gamla filmer.

139404149

Gå på jazzbar

Jag är knappast den enda som sett flera filmscener som utspelar sig på mörka, rökiga jazzklubbar i någon källare på Manhattan och önskat jag var där, men av okänd anledning har jag under mina två år i New York inte upplevt detta! New York är fullproppat med olika jazzklubbar! CBS New York listar Village Vanguard, Jazz Standard, Barbes, 55 Bar och Smalls som stadens bästa.

78484294

Sitta i publiken på en talk show

Visst vore det roligt att vara en del av publiken på en talk show? Några exempel på talk shows som sänds från New York City är ”Late Show with David Letterman”, ”The Daily Show with Jon Stewart” och ”The Rachael Ray Show”. Biljetter till talk shows är oftast gratis men svåra att få tag på! Du måste efterfråga biljetter på programmens hemsida långt i förväg. Du kan dessutom köa utanför studion precis innan de ska börja filma, eftersom gratis biljetter ges ut på plats om sätena inte fylls. OBS! Tänk på att det kan vara åldersgräns, klädkod och andra regler du måste anpassa dig till.

David-Letterman-screenshot

Har du några tips på speciella saker att göra i New York? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Gästbloggare_joella_170px

4 Responses to Ovanliga saker att göra i New York
 1. Maria Svara

  New York i december! bra med lite tips…

  • Hallin Svara

   Maria. Så kul att du hittat tips i bloggen! Hoppas du får en härlig resa!

 2. Jan Bergman Svara

  Hej! Kanonbra tips har, gjort flera av de du föreslår och de är verkligen värda besväret. Som språkpolis vill jag påpeka att det heter ” en av historiens mest kända ” och ”om man gillar film lika mycket som jag”.
  Hälsning ”gnällgubben”

  • Hallins reseblogg Svara

   Jan Bergman: Så kul att du gillar tipsen. Det var en våra duktiga praktikanter som delade med sig av sina tips då hon pluggar i New York. Såklart ska vi rätta till felet!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.