Laga grekiskt!

Nyss hemkommen från Parga i Grekland och naturligtvis efter ett antal grekiska sallader, souvlaki, moussaka, tzatziki, saganaki och mycket annat så har jag idag letat efter böcker för att utforska det grekiska köket ytterligare. Ofta är det just ovan nämnda rätter man vanligen äter men det finns ju så mycket mer.

I bokhandeln hittade jag två böcker som ser lovande ut!

 
 
grekland-books
 

Melker Andersson – Mina frestelser från det grekiska köket

Under sina resor till Grekland har Melker blivit inspirerad till den här kokboken. Recepten är enkla att följa och varje recept har sin egna sida med inspirerande bilder. Boken är inbunden med ringpärm som gör det enkelt när du är i köket då den kan ställas på högkant. Boken kostar cirka 200:-

Alexandra Pascalidou – Min stora feta grekiska kokbok

Det är klart att Greklandsättade Alexandra ska ge ut en kokbok med alla sina favoritrecept! Alexandra ser sig inte som någon mästerkock så recepten är lätta att följa. Inspirationen har hon fått från sin barndom i den grekiska byn till uppväxten i Rinkeby med grönsaksstånd på torget. Boken innehåller cirka 50 recept där de grekiska råvarorna kött, fisk, skaldjur och grönsaker är i fokus. Förutom recept så får vi lära oss mer om det grekiska matkulturen som ingår i högtider och festligheter. Boken är rikt illustrerad med härliga bilder. Pris cirka 300:-.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.