10 saker att göra i London

Har du planerat en in en weekend till London? Perfekt! Vi vet precis var du ska gå för att få en superhärlig resa!

1. Checka in på The Hoxton
Hotellrum The Hoxton hotell i London
I den trendiga stadsdelen Hoxton hittar du det här snygga hotellet! Rummen är smakfullt inredda, rena, fräscha och det erbjuds en gratis frukost, om än en ganska liten sådan som hängs upp på dörren varje morgon. The Hoxton är även ett populärt tillhåll så räkna med en fullsatt lobby när du kommer hem på kvällen. Restaurangen och drinkarna lockar såväl turister som lokalbefolkningen.
Adress: 81 Great Eastern Street

2. Ät frukost på The breakfast club
Pannkakor på The Breakfast club, London
I Soho (och på fler andra ställen runt om i stan, bland annat Hoxton) hittar du restaurangen som gjort sig känd tack vare sin fantastiska frukost och brunch. Här hittar du ägg, yoghurt med granola, hälsosamma smörgåsar och inte fullt lika hälsosamma pannkakor. Det är dock det sistnämnda som gjort det här stället känt. Härliga lokaler och en skön atmosfär bidrar såklart till populariteten.
Adress: 2-4 Rufus Street N1 6PE

3. Dröm dig bort på Liberty
Människor utanför Liberty store London
Londons snyggaste varuhus är inte billigt men vad gör det? Bara känslan av att vandra runt bland lyxiga märken som The Row, Lanvin, Chloé och Alexander Wang gör Liberty värt ett besök. Testa gärna deras fantastiska afternoon tea som innehåller allt och lite till. Men som sagt: smakar det så kostar det.
Adress: Regents Street, London W1B 5AH

4.  Strosa i Covent garden
Människor vid Covent garden London
I mysiga Covent garden hittar du allt från trendiga butiker, till gatustånd, små caféer och restauranger. Mycket folk? Ja, men också en härlig stämning som gör att utomlandskänslan infinner sig på direkten. Gå runt och fota, ta en fika (kanske en makaron på lyxiga Laudrée) och kolla in butiksutbudet.
Ta dig hit: T-bana: Covent garden

5. Ät asiatiskt på Basuba
Mat och dryck, Restaurang Basuba London
Vill du ha en lunch utöver det vanliga eller middag för den delen är asiatiska kedjan Basuba ett måste! Här serveras du helt fantastisk mat såsom coconut prawns, phad thai och kyckling i olika currysåser. Priserna är mycket rimliga och är du sugen på något riktigt läskande, rekommenderar vi någon av de fräscha fruktjuicerna. Basuba är ett måste när du besöker London!
Adress: 319 Old Street

6. Shoppa på Portobello market
Prylar på Portobello Market, London
Portobello road market en lördag är smått kaotiskt. Turisterna trängs i hopp om att göra fynd. Här hittar du allt från kläder och heminredning till historiska föremål och böcker. Portobello market är något som bör upplevas och längs med Portobello road hittar du flera mysiga caféer att vila fötterna på mellan gatustånden.
Adress: Portobello Road

7. Sola i Regents park
Människor i Regents Park, London
Londonborna älskar sina parker och vi förstår varför. Stora, välskötta och perfekta att fördriva en solig dag i. Regents park är enorm och här latar sig solsugna Londonbor på filtar med take away-picnic. Orkar du ta dig upp på kullen får du en fin vy över staden.
Ta dig hit: Ta tunnelbana till Regents park

8. Boka bord på Sushi samba
Restaurang Sushi Samba London
Sushi samba är en av de mer välkända sushi restaurangerna i London. Med en oslagbar utsikt serverar den här restaurangen sushi och annan asiatisk mat av högsta kvalité. Drinkarna är definitivt värda att testa… Här kan du beställa in flera smårätter till sällskapet och festa loss på spännande sushi och underbar sashimi. Boka bord i tid!
Adress: Heron Tower, 110 Bishopgate

9. Spana på lyxvintage på Strut
Vintage kläder, Strut vintage London
Strut är en second hand butik som finns för både killar och tjejer, dock i olika lokaler. Här hittar du endast det bästa av det bästa. Eller vad sägs om Chanel, Jil Sander, Gucci, Maison Martin Margiela och Karl Lagerfeld. Dyrt är det förstås men jämför med i butik kan du göra riktiga kap! Passa på att spana in mysiga Broadway market när du ändå är i krokarna.
Adress: 2b Ada Street, Broadway Market

10. Köp fika på Primerose bakery
Bakverk på Primerose Bakery London
Är du sugen på något sött och har vägarna förbi Primerose (i närheten av bland annat Regents park och lyxiga Kensington) är ”Primerose bakery” ett måste! Här hittar du de sötaste cup cakesen ever. Och de är faktiskt lika goda som de ser ut. Utöver bakverk kan du även köpa kokböcker och baktillbehör.
Adress: 69 Gloucester Avenue

Om du inte redan har bokat en weekend till London men känner att du är sugen, boka din Londonresa här!
Vill du ha ytterligare information om exempelvis musikaler, fotboll med mera, så hittar du här massor av bra information: ännu mer att göra i London!

Boka flyg+hotell i London

Boka hotell i London

Boka flyg till London

Boka weekend till London

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.