Manhattan – de olika områdena

I New York finns det mängder av hotell och semesterlägenheter att välja och vraka bland. För de flesta turister handlar allt om läget, läget, läget! Men vad är bästa läget? Jag guidar dig igenom Manhattans områden för att du ska lättare kunna bestämma dig för vilket läge som passar dig bäst!

Midtown

De flesta vill bo centralt när de reser till New York och ofta bedöms läget utefter avståndet till Times Square. Jag är ej benägen att hålla med om att detta är ett viktigt krav. I Midtown finns det visserligen mycket att se och göra, men det är så oerhört folktätt, turistigt och högljutt att man snabbt tröttnar. Jag tipsar om att INTE boka boende nära Times Square. Visst kan det kännas coolt att bo ”mitt i smeten”, men vill du bo i Midtown så tipsar jag i så fall om att bo i de något lugnare områdena Chelsea och Murray Hill. Håll dig borta från att bo i närheten av Times Square och teaterdistriktet, samt i närheten av Empire State Building.

IMG_0405
Midtown är mäktigt men högljutt och folktätt!

Upper Manhattan

Borträknat Harlem (där jag faktiskt aldrig varit) så består Upper Manhattan av Upper West Side och Upper East Side. Här brukar hotell och semesterlägenheter vara något billigare än resten av Manhattan då det är en bit från de större turistattraktionerna. Vill man spara lite pengar, bo i ett lugnare område och ha nära till Central Park så är Upper Manhattan ett bra val. Tyvärr får du dock räkna med en lite längre resa med tunnelbanan till diverse sevärdheter och shoppingområden. Dessutom är maten här uppe lite dyrare. Välj dock hellre Upper West Side framför Upper East Side, då jag själv anser att västra sidan har mer att erbjuda!

IMG_6738
Upper Manhattan är nära Central Park, men en bit från de flesta sevärdheter. 

Lower Manhattan

De som aldrig besökt New York förut skräms lite av att Lower Manhattan är så långt bort från det hypade teaterdistriktet, men för er som aldrig besökt New York förut kan jag garantera att det är på Lower Manhattan ni kommer vilja spendera större delen av tiden ändå! Områden som Greenwich Village, West Village och Soho är mina favoriter och det är här du finner bästa shoppingen, restaurangerna och caféerna. Likaså Tribeca är ett trendigt område som det är väldigt populärt att bo i. Lower Manhattan har, till skillnad från resten av stan, en oerhört mysig och genuin atmosfär.

IMG_7198
Varför inte hyra lägenhet i ett såhär mysigt område i West Village?

Gästbloggare_joella_170px

Boka flyg och hotell till New York

Boka flyg till New York

Boka hotell i New York

Boka paketresa till New York

Boka weekendresa till New York

2 Responses to Manhattan – de olika områdena
  1. Frida Svara

    Hej! tack för bra beskrivning av områdena. Jag och mina tjejkompisar har bokat en resa till ne york i augusti och letar nu boende. tycker det är väldigt svårt att veta vad som är långt bort och vad ”långt bort” egentligen är. Vi vill bo så att vi har nära till allt och så att vi kan promenera om vi vill det. Har funderat på att hyra lägenhet i meatpacking district, vet du något om det området? hur det ligger till osv? Tack på förhand / Frida

    • Hallin Svara

      Frida: Jag kom precis hem från New York och det är svårt att säga vilket område som ligger ”nära”. Man vill ju se så många delar av New York och avstånden är längre än vad man tror. Vi åkte dock en hel del tunnelbana och det var verkligen enkelt när man fått kläm på de olika linjerna. Vi bodde vid 7:e avenyen/34:e gatan vilket var perfekt med Macys intill och bra shopping på 34:e samt tunnelbanestation, Penn Station, precis intill. Meatpacking District är riktigt trevligt område som de håller på att byggas i mycket. Här ligger coola Standard Hotell samt den mycket trevliga Chelsea Market. Härifrån kan du promenera till Soho där den bästa shoppingen finns. Hör av dig igen om du har fler frågor!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.