Segla i Grekland

För ett par år sedan var vi ett stort gäng som möttes upp på Antiparos för att fira en väns födelsedag. Totalt var vi 28 personer som möttes upp och vi hade alla kommit till Antiparos på olika sätt. Vi hade luffat från Serifos via Paros, andra kom från Santorini och ett stort gäng hade hyrt segelbåt.

Vi andra hade redan kommit fram till Antiparos och såg segelbåten på långt håll när den kom in till hamnen och lade till i kvällssolen. Trots att vi andra hade luffat på ”vanligt” sätt och inte hade bott på några lyxhotell tyckte vi alla att de såg så där härligt vindpinade ut, bruna och friska med saltstänk i håret. Vi fick höra historier om strandhugg, nattsegling och många vackra platser dit andra har svårt att hitta.

Resia_Offertmall_G&K_Segling Grekland3

162690386

Det var flera som hade segelvana och kunde vara med aktivt i seglingarna. De som var mindre vana kunde lära sig. Ombord följde skepparen med som hjälpte till så mycket som de önskade.

Vi på Resia kan hjälpa dig med ett eget upplägg om ni skulle vilja hyra segelbåt i Grekland. På vår hemsida finns ett färdigt förslag som passar för er som reser i grupp och som även vill konferera. Men naturligtvis ordnar vi resor med olika reslängd och till andra platser.

160120150

Vårt förslag startar vid hamnen Lavrion Marina i Aten och går först till Poros med en fin liten by med vindlande gränder som klättrar sig upp på den vulkaniska ön. Efter frukost i sittbrunnen och en rundtur på ön är det dags att hissa segel för att segla vidare ön Dokos. På vägen ankrar man upp för en härlig lunch med sol och bad. I Doros ligger man för natten i en naturhamn och får se platser dit det annars är svårt att hitta.

Efter frukost och morgondopp seglar man vidare till den vackra ön Hydra som bland annat är känd för att många författare och konstnärer har bosatt sig på ön. På Hydra är ingen trafik tillåten så det är åsnor som står för transporterna. Här blir det tid att ta sig runt och utforska ön. På kvällen blir det middag på taverna Douskus som ligger inne bland gränderna och en bit från hamnpromenaden.

155449958
Vi lägger till i hamnen på Hydra.

Tidigt nästa morgon förbereder skepparna för avfärd och frukost intas under seglingen.

Det här är en kryssning på fyra dagar men kan ge en inblick över hur det kan se ut. Lugnt, skönt, sol, bad och massor av nya platser att upptäcka.

One Response to Segla i Grekland
  1. Segla i grekland med skeppare Svara

    En glimt av vad en segel resa kan se ut.
    Du kan söka efter segling resor med en skeppare i Kykladerna besöker webbplatsen för grekiska vatten yachter

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.