Mallorca för vuxna

Tom (f.d. anställd) från supportavdelningen här på Resia i Göteborg har besökt Mallorca med sin fru och bott på en av Vings Sunprime Hotels, Sunprime Palma Beach. Vings Sunprime Hotels riktar sig mot vuxna som reser utan barn. Hotellen är helt barnfria med en åldersgräns på 16 år! Vi har skrivit om Sunprime Hotels i ett tidigare inlägg.

Vad tyckte du om hotellet?
Hotellet levde inte riktigt upp till bilderna i katalogen, men vi var väldigt nöjda ändå! Vi var först oroliga att ålderskategorin skulle vara väl hög men det var faktiskt folk i alla olika åldrar på hotellet. Vi köpte till frukostpaketet och frukosten var riktigt, riktigt bra. Det var fräscht och hade allt möjligt att bjuda på. Hotellet har också ett gym och en spaavdelning som min fru njöt av. Det var väldigt lugnt och skönt på hotellet. På kvällen var det underhållning med ett riktigt bra band som höll världsklass! Vid midnatt var allt tyst och stilla igen. Jag tycker överhuvudtaget att den här västra delen av Mallorca är mycket lugnare än östra delen. Det är ett misstag att tro att Mallorca bara är bullrigt för på den här sidan var det väldigt lugnt och skönt.

IMG_1713-001

Vilken strand var ni på?
Hotellet låg precis vid stranden Playa de Palma. Det är en lång, fin strand på 5-6 kilometer och man kan slå ner sig var som helst och bada. Dock är stranden ganska långgrund! Något som var bra var att det fanns kiosker utmed hela stranden så man alltid kunde köpa någon enkel lunch eller drink om man ville. Stranden var riktigt ren och fin. Jag blev förvånad över hur de till och med var långt före oss med den kommunala renligheten!

IMG_1698

Var ska man äta middag?
Vi brukade promenera från hotellet till Can Pastilla som var närmsta orten från hotellet. Där fanns massor av bra restauranger längs med hamnen som serverar färsk fisk till middag! Jag måste tipsa om restaurangen Ricky’s som drivs av en skotte. Det är en lite mer exklusiv restaurang med vita dukar och bra viner. Maten var inte enbart spansk utan ganska internationell.

IMG_1733-001

Vad har du för Palma-tips?
Man behöver absolut inte hyra bil eller ta taxi då det är väldigt bra bussförbindelser från hotellet in till centrala Palma. Det tog bara cirka tolv minuter med buss. Bussarna är dessutom fräscha och luftkonditionerade! I Palma kunde man också hyra cyklar verkligen överallt i stan. Palma i sig är en fantastisk stad som har allt att erbjuda och jag skulle verkligen rekommendera att bara gå omkring och upptäcka staden. Gamla Stan i Palma är riktigt mysigt och där finns det också mängder av olika typer av restauranger.

IMG_1738-001

Gjorde ni någon mer utflykt?
Vi tog en utflykt till Magaluf men det var hemskt att se. Det finns ju oerhört vackra stränder och badplatser där, men det är förstört av alla partyturister. Jag skulle inte rekommendera någon att bo där, utan då var det mycket bättre att bo i det område där vi var!

Tack Tom för dina tips och fina bilder!

Gästbloggare_joella_170px

Boka charterresa till Mallorca

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.