Fotboll i London, kan det va nåt?

Jag är inte fotbollsintresserad. Alls. Ser på sin höjd när Sverige är i nån stor final någon gång, men är mest uttråkad. Det beror kanske på att jag inte hänger med i reglerna och att en fotbollsmatch tar så lång tid innan den är klar. Men många vänner och bekanta har berättat om den härliga stämningen det kan vara på en fotbollsmatch så när jag tidigare i vår var på väg till London, tänkte jag att var kan stämningen inte vara riktigt bra, om inte på en fotbollsmatch i London?
Logga Crystal palace London

Sagt å gjort. Jag kollade upp vilka matcher som var aktuella när jag skulle vara där. Det finns en hel del Londonlag i Premier League så det är stor chans att det är en del hemmamatcher att välja på under en vecka. Jag hittade en match mellan Crystal Palace och Bristol City som passade schemat. Bokat! De spelar inte i Premier League, utan i näst bästa ligan (fast nu vet jag att de har kvalat upp till Premier League inför säsongen 2013/14), men vad gjorde det för en oinsatt person som jag? Tack och lov hade jag med mig mina fotbollsintresserade gudbarn som kunde förklara så jag hängde med. Dessutom märkte man ganska snabbt på publikens reaktioner vad som var bra och dåligt.

Fotbollsbiljetter och karta, London

Hur tar man sig dit? Det var superenkelt. Vi hade London Travelcard, så vi tog tåget från Victoria Station till Thornton Heath (zon 4), sedan var det cirka 10 minuters promenad till Crystal Palace hemmaarena Selhurst Park.

OBS! Ta inte tåget till stationen Crystal Palace, därifrån är det cirka 20 minuters bussresa till stadion.

Fotbollsmatch i London

Crystal palace arena, London

Fotbollsmatch London

Fish and chips i London

Restaurang Tasty jerk centre, London

Hur var det då att gå på fotbollsmatch när man inte är särskilt intresserad? Jo, det var otroligt roligt. Vi satt bland hemmafansen, och då de fattade att vi inte var ”locals”, var de mer än glada att dela med sig av all möjlig information, skvaller och åsikter om fotboll i allmänhet och så klart om hemmalaget i synnerhet. Vi fick reda på vilka som de trodde var svenska spelare i laget (men det visade sig vara en norrman), vem som tjänade mest och vem som hade gjort flest mål under säsongen. Även om vi inte var fans rycktes vi med och sjöng sånger och hejjade fram laget till vinst.

Längs vägen till arenan, Whitehorse Lane, finns flera matställen, men av köerna att döma testade vi något som verkade vara ett säkert kort – fish n’ chips hos Doneagles! Det tog lite tid, men det var värt att vänta på, för o’boy vad gott det var.
Ett annat populärt ställe var Tasty Jerk Centre, för innan matchen var det en lååååååååång kö dit.

Jag hoppas att min upplevelse har fått den som inte tror att fotboll är något för dem att ändra mening och ta tillfället i akt att gå på fotboll och uppleva äkta fotbollstämning nästa gång du är i London.

Boka fotbollsbiljett till Premier League eller andra europeiska ligalag här.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.