Att Resa med barn i Frankrike – Linn gästbloggar

Lekpark i Nice Frankrike
Att resa med barn kräver ofta ganska mycket planering med allt ifrån barnkläder till mat som ska med på resan. Det ska gärna inte vara för långt att resa, ett lagom varmt klimat och samtidigt barnvänligt och tryggt.
Allt det här hittar du enligt mig på den franska Rivieran!

Linn Tagesson – Babyshop.se

Flygtiden är strax över 3 timmar och det är många flygbolag som flyger non-stop till Nice vilket ger stora möjligheter att välja lämplig flygtid för att på bästa sätt matcha barnens tidsscheman.

Nice kombinerar storstad och strandliv på en och samma gång samtidigt som Colline du Chateau parken på klippans topp, de första delarna av Nice som grundades, är en underbar upplevelse för både barn och vuxna med milslång utsikt över havet, Gamla Stan och Nice hamn. Här uppe finns en jättebra lekpark som passar barn i alla åldrar och ett vattenfall som dånar ner över Gamla Stan i Nice. Vackert!

Franska Rivieran i sin helhet upplever jag som mycket barnvänligt med massor av publika lekparker och aktiviteter för barn. Dessutom är det verkligen välkomna överallt! Det är inga sura miner när man tar med dem på restaurang utan snarare tvärtom! Mina barn tycker att det roligaste i Nice är Cours Saleya, stora blomstertorget, i Gamla Stan. Här är det alltid liv och rörelse och mycket att titta på. Dagtid är det marknad där man kan hitta kryddor, mat, tvålar, leksaker, blommor, frukt, hattar och en massa roliga saker som barnen älskar att titta på. På kvällen förvandlas torget till ett fyrverkeri av mat, jonglörer, Capoeirautförare, musikanter och magiker som går från bord till bord och lockar pengar av turisterna. Torget är bilfritt så barnen kan springa och leka.
Barnmenyerna är väl kanske inte de roligaste tycker jag, även om barnen uppskattar att äta pommes frites 7 dagar i veckan. En klassisk barnmeny kan till exempel vara fisk med pommes, pannbiff med pommes, kyckling nuggets eller pasta.
Men våra barns favoritkrog är ändå Poco Loco, en Mexikansk krog 5 minuters promenad från Cours Saleya på 2 rue Dalpazzo. Mexikansk plocktallrik i en skön atmosfär med trevlig personal!

Restaurant Poco loco
Restaurant Poco loco - Nice Frankrike

Tröttnar man på stadslivet kan man gå ner till Medelhavet vid Promenad des Anglais och bada. Här är stenstrand, som på många andra ställen på franska Rivieran. Jag rekommenderar att man väljer stranden så nära Gamla stan som möjligt eftersom de stenarna där är mycket större och plattare och skönare att gå på.
Vill man ha sandstrand kan man ta tåget från Nice till flertalet ställen runt på Rivieran. Mitt favoritställe är Juan Les Pins. Det är en lite ort med bra krogar på sandstranden samt lite bilar och en utmärkt miljö för barn och en kul dagsutflykt!

Reser man åt andra hållet med tåget kommer man istället till Monaco. Här kan man på försommaren se Monte Carlo Rallyt som är kul men ta med hörselskydd till barnen. Dessutom ska jag höja ett varningens finger för alla backar här. Jobbigt med barnvagn och mycket trixigt att ta sig fram under tävlingsdagarna med många ombyggnationer och trappor.
Då rekommenderar jag istället två andra ställen. Ett strax efter Monte Carlo och ett strax innan. När man reser med tåget från Monaco åker man förbi ”Villefranche sur mer”. Det är en vacker liten hamnstad med strand och båtar att titta på. Staden är bygd på höjden utefter en klippvägg vilket gör att detta inte lämpar sig för små barn men oj vad barn från 4 års ålder älskar det här ställe! Det finns ingen trafik förutom i hamnen, allt ovan är smala gränder med krogar som klamrar sig fast mot klippväggarna, tunnlar, hemliga gångar, små torg med mysiga krogar och affärer. Barnen ville inte lämna utan bara springa runt och hitta nya ställen i denna trappstad!

Ville Franche sur mer
Ville Franche sur mer - Nice Frankrike

Vill man ha något som passar även de mindre barnen reser man till Roquebrune sur mer strax öster om Monaco. Här ligger nämligen Monte Carlo Beach Club. DYRT! Men fantastiskt vackert. Det kostar hela 80 Euro per vuxen för en dag i paradiset, barnen går in gratis. Här finns en enorm pool, uppvärmd till 26 grader (Medelhavet blir nästan aldrig varmare än 22 grader även på sommaren så det är kul för barnen att kunna bada och ligga i vattnet hela dagen här). I poolen finns hopptorn med 3 olika nivåer på trampolin samt en pir med badstegar ut i plurret. Här kostar det att vara men jag skulle ändå vilja säga att det är värt det. Barnen älskar det och badar hela dagen.
Annars är min uppfattning att det är rätt svårt att hitta en uppvärmd pool över huvud taget på Rivieran. De flesta hotell har inte det.

Monte Carlo Beach
Monte Carlo Beach - Nice Frankrike

Ett generellt tips när det gäller att resa med två barn som både vill ha barnvagn är att lämna dubbelvagnen hemma och satsa på två sulkys istället. Det är få resmål i världen, som jag har varit på, som har så breda och bra trottoarer som vi har i Sverige med låga trottoarkanter och många övergångsställen. Mycket lättare att ta sig fram med två små vagnar än med en dubbel. Dessutom är det ofta svårt att få tag på taxi på Rivieran och att dessutom försöka få dem att ta med en bilbarnstol är inte lätt, om taxin överhuvudtaget kommer ska man vara glad. Så ett tips är att ta med sig bilbarnstol till de små.
Vi betalade även 7 Euro per natt för babysäng på vårt hotell. Så det kan vara värt att ta med sig en resesäng.

Blev du inspirerad att ta med barnen på en resa till Nice i Frankrike? Ta tillvara på dessa fantastiska tips och boka en resa redan idag!

Boka flyg och hotell i Nice

Boka flyg till Nice

Boka hotell i Nice

Boka weekend till Nice

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.