Oahu, Hawaii

Ön Oahu på Hawaii är en av de vackraste platserna jag besökt. Jag och min familj åkte dit i julas på nästan en månads semester. Ett besök på Hawaii är den rätta medicinen om du vill varva ner. Det enkla, ostressiga livet och den avslappnade attityden smittar av sig. Ska du, precis som vi gjorde, besöka Hawaii under en längre tid men inte vill hoppa runt mellan öar, så är Oahu en bra ö att välja då det finns så oerhört mycket att se och göra! Jag skulle tipsa om att hyra bil för att få ut mest av ön.

Bo

Många som besöker Oahu väljer att bo i Waikiki för att ”det är där allting händer,” men jag skulle vilja rekommendera Ko Olina Resort. Det ligger på västra Oahu och är sitt egna lilla avskilda paradis. På resorten finns det flera lyxiga hotell samt en del semesterhus och några lokalbor som bor där permanent. Vi hyrde ett hus som vi trivdes mycket bra med! Inom resorten finns det ett par fantastiska laguner som tar andan ur en. Vi varierade vilken lagun vid badade vid och stränderna var förvånansvärt lugna och halvtomma, trots att det var högsäsong. Ska du fira nyår här precis som vi gjorde så är det vid Ko Olinas lagun 3 du ska befinna dig på vid midnattslaget. Här anordnar Disney Resort en storslagen, magisk fyrverkerishow som får dig att känna att jisses, är det här en dröm?

blogg1
En av Ko Olinas vackra laguner.

blogg3
Det är riktigt mysigt att ta en
promenad runt Ko Olina på kvällen.

Äta

Duke’s
Fantastisk restaurang vid Waikiki Beach döpt efter Hawaiis stolthet: simmaren, surfaren och OS-guldvinnaren Duke Paoa Kahanamoku. Beställ deras utomjordligt fantastiska grillade fish tacos till middag och avsluta restaurangbesöket med den enda efterrätten på menyn – deras ökända macadamia-tårta. Jag lovar att det kommer vara den godaste efterrätten du någonsin smakat!

Hiroshi Eurasion Tapas
Den här restaurangen, lokaliserad i Honolulu, är en av Oahus finaste. Vi åt middag här på nyårsafton och det var nog en av de bästa restaurangupplevelserna i mitt liv! De bjuder på gudomlig japansk mat och restaurangchefen var ytterst trevlig och pratade med oss om allting mellan himmel och jord. Det här är visserligen en ganska dyr restaurang men har du något speciellt att fira som vi gjorde så kör på!

Göra

North Shore
North Shore är Oahus landsbygd och det är här du får se ”riktiga” Hawaii. Hawaii-borna är oerhört värna om att the North Shore ska behållas ”country”. Här finns en hel del mysiga lokala och ekologiska butiker, caféer och restauranger samt fleratals stränder som har de bästa vågorna i världen för en surfare. Det finns alltså mycket att göra på North Shore. Missa inte att besöka Waimea Valley som är en underbar promenad bland tropiska trädgårdar upp till ett vattenfall du kan bada i.

IMG_9258
Kvällssurfning vid Turtle Bay!

Waikiki
Waikiki är Oahus ”turistområde”. Det ligger nedanför Honolulu stad och är en lång strand med en shopping- och restauranggata längs med den. Trots att Waikiki är ganska turistproppat, så är det väldigt fint och mysigt med bra shopping. Waikiki Beach är ganska fullt med folk och inte lika fint som Ko Olinas laguner eller andra stränder på ön, men som några Hawaiibor tipsade oss om så finns här de bästa vågorna för nybörjar-surfare!

IMG_8696
Min familj fick lära sig surfa i Waikiki!

Ala Moana Shopping Center
Det här är Hawaiis största köpcenter och världens största utomhus-köpcenter! Här finns alla möjliga butiker du kan tänka dig och alltifrån billigt till lyx. Planera in ett heldagsbesök till det här köpcentret för du kommer knappt vilja lämna det!

Pearl Harbor
Jag är oerhört fascinerad av historiska platser så Pearl Harbor var för mig ett givet besök. Jag var inte särskilt påläst om attacken på Pearl Harbor tidigare men efter ett besök på platsen självt blev kunskapen inte bara fördjupad, utan jag kunde också visuellt föreställa mig det! Man måste vara där tidigt på morgonen (omkring klockan sju) för att lyckas få (gratis) biljetter till att ta båten ut till ett känt minnesmonument byggt ovanpå vraket av skeppet USS Arizona.

IMG_9151

Snorkla!
Jag gillar inte att dyka, åka vattenskidor, jetski, surfa eller någonting sådant. Men jag älskar – älskar! – att snorkla! Vi snorklade vid Hanauma Bay som är känt för fantastiskt korallrev och vilt havsliv. En annan dag åkte vi tidigt på morgonen med en båt från företaget Ko Olina Ocean Adventures i syfte att simma med delfiner. Tyvärr hittade vi inga delfiner men det gjorde ingenting då vi fick se soluppgången, valar och snorkla bland massa fina fiskar och havssköldpaddor! En magisk upplevelse.

259988_10151415053812917_2125262452_n
Hanauma Bay måste du betala för att komma in på, men det är det värt!

Stränder

Det finns massvis av fina stränder på Oahu förutom Hanauma Bay och Ko Olinas laguner. På Kailua Beach finns fantastiskt vatten och underbar vit sand. Var dock beredd på att det kan blåsa rätt mycket på den här stranden! En liten bit bort finns Kailua centrum med butiker och restauranger, så passa på att åka dit på ett besök. Diamond Head Beach Park är lokaliserad nedanför den kända utsiktsplatsen Diamond Head och det är ett MÅSTE att bevittna solnedgången härifrån. Haleiwa Beach Park är populärt bland duktiga surfare och här finns också många matstånd och små restauranger! Om du vill bevittna världens dödligaste vågor ska du åka till ’Ehukai Beach Park och bevittna The Pipeline. Oahu är fullt av fina stränder för både badare och surfare så varför inte bara köra omkring och se vad du hittar! Ibland kan man till och med hitta totalt folktomma stränder…

301668_10151415054587917_1327175935_n
Magisk solnedgång från Diamond Head Beach Park

Gästbloggare_joella_170px

9 Responses to Oahu, Hawaii
 1. Inga-Britt Isaksson Svara

  -ser helt underbart ut, vilken resebyrå åkte ni med och vilka priser handlar det om

  • Hallin Svara

   Hej Inga-Britt! Vi åkte inte med en resebyrå utan bokade flygbiljetter och huset på egen hand. Tyvärr är det ganska dyrt att resa till Hawaii. Flygbiljetterna gick på 12.000 per person t/r och huset hyrde vi i en månad för 30.000. /Joella

  • Hallin Svara

   Inga-Britt Håkansson: Om man vill resa från Sverige så har Swanson’s flera alternativ. En vecka i Honolulu kostar fån 13.000:- och uppåt. Hör med någon av våra säljare. Ring 0771-92 92 92 för mer information. /Hallin

 2. Emma Svara

  Hej,var det dyrt att leva där?asså var maten dyr och var shoppingen dyr och så?:)

  • Hallin Svara

   Emma: Hawai har samma kostnadsläge som övriga USA vilket är fördelaktigt för oss i Sverige just nu!

 3. Pange Svara

  Aktuell väder prognos på Hawaii

  • Hallins reseblogg Svara

   Pange: TACK för det!

 4. Anni Svara

  Hej. Skulle du rekommendera att åka dit med ett barn på 1 år? Hur gamla var era barn när ni åkte dit?

  • Hallins reseblogg Svara

   Anni: Väl framme så fungera det utmärkt men flygresan är ju väldigt lång. Kan ta mer än ett dygn. Ett tips är att ta det i etapper och stanna t ex i Californien.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.