Mysiga Boston

Förra hösten besökte jag Boston i några dagar under mitt Thanksgiving-lov. Eftersom jag bor och studerar i New York så ligger Boston ganska nära. Med lågprisbussbolagen (exempelvis Lucky Star, som vi åkte med) så kostar det endast 15 dollar att åka buss från New York till Boston! Bussarna avgår från Chinatown och resan tar fyra timmar. Visserligen kör chaufförerna lite halvgalet, men fattiga studenter som vi är så tog vi risken. Ett tips är helt enkelt enkelt att om du ändå ska besöka New York – ta dig några härliga dagar i Boston också!

Det finns massvis att se och göra i Boston och vi hann inte ens i närheten av så mycket vi hade velat göra.

Bo billigt!

Till skillnad från New York är inte hotell så värst dyrt i Boston. Mina vänner och jag ville bo billigt, men fortfarande centralt och helst inte på hostel. Vi var fyra personer som delade på ett rum på ett centralt beläget tvåstjärnigt hotell, Midtown Hotel, och betalade endast 700 kronor per person för tre nätter. Frukost ingick inte, men varje morgon gick vi runt hörnet till den enkla restaurangen Thornton’s Restaurant och åt den godaste frukosten vi någonsin haft för en billig peng.

boston
Såhär fint var det precis utanför vårt hotell!

Ta sig runt

Jag rekommenderar dig att transportera dig runt stan på dina två ben! Visserligen finns det fantastisk kommunaltrafik och taxi är lika billigt som i New York, men man vill inte missa ett endaste hörn av den här vackra staden. Boston har oerhört ståtliga och detaljrika byggnader med historisk känsla som tar andan ur en och får Boston att kännas som en mysig liten by fastän det är en storstad!

bostonblogg4
Ett slott mitt i stan!?

Vart ska man äta?

Jag hade kollat upp en restaurang i förväg som jag ville att vi skulle besöka för att fira min 21-årsdag i efterskott. Restaurangen, lokaliserad i South End, heter Gaslight Brasserie Du Coin och är en fransk restaurang med oerhört mysig atmosfär. Trots restaurangens lyxiga känsla så har de vettiga priser. Det här stället får du bara inte missa! Tips: Är du ung så ta med dig passet ut. Enligt Massachussets lag så får inte barer och restauranger acceptera ett internationellt id utan endast pass!

bostonblogg7
Mumsiga musslor på Gaslight

Områden

North End är Bostons ”lilla Italien”. Här är det fullt med restauranger och mysiga gator. Historiska området Beacon Hill har flera små butiker och många vackra byggnader. I South End finns det fantastiska restauranger och barer, samt fina bostadsområden som man kan gå omkring och drömma sig bort på. Vid Waterfront så kan du gå ut på pirer och njuta av fina utsikter över vattnet och doften av hav.

bostonblogg8
South End. Visst ser det mysigt ut?

Att göra

Museum
Jag var sugen på JFK Library & Museum samt Boston Tea Party Ships & Museum men eftersom vi hade brist på tid i Boston och prioriterade att se stan framför museum var det enda muséet vi besökte Museum of Fine Arts. Här fanns det massor av utställningar, bland annat med Monéttavlor. Den coolaste utställningen var en något provokativ utställning av modefotografen Mario Testino!

616484_10151191859527917_1682239863_o
Vad du får och inte får göra på Museum of Fine Arts!

Boston Public Garden
Det här är som Bostons Central Park, fast mindre och mysigare enligt mig! Här är det underbart att gå omkring eller sätta sig på en bänk vid vattnet och titta på änder.

bostonblogg1
Jag i Boston Public Garden!

Shopping
Bästa shoppingen finner du på Newbury Street. Det är inte bara bra shopping, utan en oerhört mysig gata med vackra, gamla byggnader och mycket folk. Jag måste även tipsa om Prudential Center, som låg precis i närheten av hotellet vi bodde på. Köpcentrum är sällan trevliga att gå runt i, men det här fina Prudential Center är ett undantag!

bostonblogg3
Newbury Street

Cheers-baren

Det här är visserligen inte där de filmade serien (de gjorde de säkerligen i en studio) men det är en kopia av baren Cheers i den kända komediserien med samma namn. Något av en turistfälla, men lite roligt för er som är fans!

bostonblogg9
Cheers-bar

I övrigt kan jag tipsa om att besöka ståtliga Trinity Church och ta dig en titt på Boston Public Library. Boston är en riktig universitetsstad så varför inte passa på att besöka ett universitet? Vi tog oss en snabb titt på MIT, men även Harvard ligger strax utanför Boston och är säkerligen värt ett besök!

Trots att New York har mitt hjärta så hade jag på tre dagar fallit handlöst för Boston. Det lovar jag att du också kommer göra!

Gästbloggare_joella_170px

Boka flyg och hotell till Boston

Boka flyg till Boston

Boka hotell i Boston

Boka paketresa till Boston

2 Responses to Mysiga Boston
  1. iverkligheten Svara

    Ytterliggare ett USA tips är North Carolina. A hidden gem. http://iverkligheten.nu/north-carolina-who-knew-725

    • Hallin Svara

      Tack för tipset! /Joella

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.