Gotlandstips

Gotland är ett populärt resmål bland svenska turister. Enligt Aftonbladet Resas undersökning tycker var fjärde svensk att Gotland är Sveriges bästa resemål! Så många människor kan ju bara inte ha fel, eller hur? Våra medarbetare på Resia i Gotland var snälla nog att dela med sig av sina alldeles egna Gotlands-tips!

Stränder

Ekeviken, Fårö
Fantastiska Fårö kan inte bli fel! Här är det lugnare miljö än exempelvis Tofta och Sudersand som är riktiga publikmagneter. Den här stranden har den vitaste sanden och är dessutom långgrund. Här finns det kiosker och bajamajor.

Herta, När
En inte lika långgrund, men vacker sandstrand lokaliserad på sydöstra Gotland. Även här finns kiosk och bajamajor!

Herta2-800_gotlandnet
Herta (Bild lånad från www.gotland.net)

Tofta Strand
Den största, mest välbesökta stranden och goda bussförbindelser med Visby. Här är sanden finkorning och vattnet stenfritt. Här finns toaletter, kiosker, restaurang samt pool i direkt anslutning. Under högsäsong är det underhållning med After Beach. Här finns också trampbåtar, massage och försäljning av kläder och smycken!

Åminne
Ligger på östra sidan och passar barnfamiljer mycket bra på grund av att det är väldigt långgrunt och ofta lite varmare i vattnet än på andra ställen. Här finns kiosk, affär, restaurang och en mindre pool. Även här har de After Beach under högsäsong!

åminnefritid.se
Poolen vid Åminne! (Bild lånad från www.aminnefritid.se)

Sudersand
Väldigt välbesökt, långgrund strand med toaletter, kiosk, restaurang och även strandbar. Här finns det också trampbåtar, massage och försäljning av kläder och smycken.

Restauranger

Surfers, Visby
Mycket bra restaurang i Visby innerstad med traditionella rätter från kinesiska Sichuan. Personalen kan alla rätter på sina fem fingrar och tipsar gärna om hur och vad man bör äta. Drinklistan är troligen Visbys bästa, och innehåller också Surfers egna recept vilka varmt rekommenderas.

surfers
Kolla in Surfers fantastiska meny på www.surfersvisby.se

Djupvik
Bra mat och fantastisk utsikt över havet och Karlsöarna. Lugnt och stilla.

Övriga restaurangtips inkluderar också Bolaget i Visby, Bungenäs Matsal och Krysmyntagården norr om Visby.

Smultronställen

Gotska Sandön
En magisk plats med fantastiska öde stränder, vacker natur och ett rikt naturliv med exempelvis säl! Här finns inga restauranger utan det är camping i tält eller stuga som gäller.

gotska
Vackra Gotska Sandön! (Bild lånad från www.naturvardsverket.se)

Högklint, strax söder om Visby
Vackert strövområde och utsikt över hela Visby.

Lickershamn, norr om Visby
Här finns ”Blå jungfrun” som är Gotlands största rauk!

Gotlandskollegorna tipsar även om Ekstakusten, Gnisvärds fiskeläge, Djupvik i Eksta (bra fiskeläge), Kastalen vid Fröjel Kyrka (magisk utsikt) och Grötlingboudd.

Tack så mycket till våra alldeles egna Gotlands-insiders för tipsen!

Gästbloggare_joella_170px

2 Responses to Gotlandstips
  1. I-B Svara

    Lite tips

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.