Att göra i Paris

(Uppdaterad 191007) Paris har sina självklara sevärdheter, Eiffeltornet, Notre dame och Louvren för att nämna några men när man checkat av de där ”turistmåstena”, vad gör man då? Vi vet och delar med sig av ett gäng Parisfavoriter.

1. Ta en vykortsbild över Paris
Utsikt över Paris från den berömda Sacré coeur
När du ändå är i krokarna av Montmartre ta dig upp till den berömda Sacré coeur. Är du inte intresserad av kyrkan, skippa den och beundra istället den fantastiska utsikten över Paris. Här snackar vi inte någon fantastisk skyline á la New York men nog så imponerande ändå.

2. Ta en fika i Montmartre
Cafe i Montmatre. Paris
Stadsdelen Montmartre är kanske för många känd från filmen ”Amelie från Montmartre”. Här kan du strosa runt i mysiga kvarter. Slå dig ner och ta en fika på något av alla trevliga caféer och spana på turisterna. Var beredd på lite branta backar, det är ju trots allt ett berg vi talar om.

3. Souvernirshoppa i Pigalle
Vykort. Souvernirshoppa i Pigalle
Nedanför Sacre couer ligger stadsdelen Pigalle. Pigalle har länge klassats som ett lite smutsigt kvarter där sexshoppar och prostituerade fanns i vart och vartannat gathörn, självklar var det allt som krävdes för att ett område plötsligt ska bli hett och hippt. Shoppa Parissouvernier eller slå dig ner på en av de mysiga uteserveringarna.

4. Ät trerätters på Julien
Restauranggäster på restaurang Julien. Paris
Paris kan blir precis hur dyrt du vill, men är du sugen på fantastisk atmosfär och äkta fransk mat kan du bege dig till Julien i St Denis-området. Här kan du få en trerätters middag som du själv väljer ut från en generös meny samt en halv flaska vin för strax över 40 euro. Lokalen är tillräckligt vacker för att vara värd ett besök.

5. Vintageshoppa på Hippie market
Vintagekläder på Hippie market. Paris
Butiken Hippie market är känd för sitt välsorterade utbud och butiken hittar du liksom många andra grymma second hand butiker i stadsdelen Marais. Priserna är snälla mot plånboken, precis vad man hoppas på när det gäller vintage, och här hittar du allt! Kostymer från Yves Saint Laurent, jeansplagg i mängder liksom söta klänningar och accessoarer.

6. Testa falafel i Marais
Människor köper falafel i Marais. Paris
I Marais som är Paris äldsta kvarter ligger många mysiga caféer och restauranger som gärna lockar till en vila i promenerandet. En av de mest välkända är inget flott ställe, inte ens särskilt mysigt faktiskt. Men falafeln här lockar folk från hela stan och kön är ofta lång. När du närmar dig känner du doften och har du inte precis ätit får du inte missa möjligheten att köpa denna ökända falafel i pitabröd.

7. Drick drinkar på La Favorite
Gäster dricker drinkar på La Favorite. Paris
Restaurangen La Favourite är hippt och trendigt. Inredningen är så gott som kopierad från den berömda restaurangen Schiller’s i New York. Med andra ord: här äter man snyggt! Maten är kanske inte av toppkvalité och här lever man på sin hajp och snygga lokal mer än på matens kvalité. Men kom hit och drick vin, öl eller kanske en alkoholfri Apple mojito samtidigt som du spanar på folk.
8. Strosa vid Seine
Båt på Floden Seine
Floden Seine som löper genom Paris bjuder ofta på vackra vyer när du tar en promenad längs strandkanten. Korsa någon av alla broar för att upptäcka nya områden och passa på att fota eller (om du inte redan gjort det) besöka Eiffeltornet eller Notre dame som dyker upp längs promenaden. Paris är en stad med spännande historia och det känns när du går här.

9. Ät kakor!
Bakverk och kakor på boulangerie. Paris
Du kan bara inte åka till Paris utan att stanna till på ett ”boulangerie” (bageri på svenska). Här hittar du allt från nybakat bröd till tårtor och alla tänkbara bakverk. Pain au chocolate och croissanter är två favoriter men testa även alla vackra desserter som kommer i både stora och små storlekar. Makaroner (eller macaroon som det egentligen uttalas) är en färgglad favorit som i alla fall tillfredsställer ögat om du nu mot förmodan inte skulle vara sötsugen…

10. Starta dagen med en baguette
Baguette Paris
Frukosten i paris är enkel. Oftast är det en ljus (nybakad) baguette och kaffe som gäller. Till din baguette, om du inte beställer en med pålägg, exempelvis ost och skinka, kommer smör, marmelad och ibland även Nutella. Nyttigt? Nej inte speciellt, men väldigt gott och den perfekta starten på dagen. Håller du dig inte mätt så länge är det bara att ta en fika innan lunch…

Paris är en fantastisk stad på alla sätt och vis, men istället för att bara läsa om den så tycker vi att du även ska boka din resa till Paris.

Boka flyg och hotell till Paris

Boka flyg till Paris

Boka hotell i Paris

Boka weekend till Paris

Boka upplevelser i Paris

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.