New Yorks bästa parker

Under sommaren så kommer vi att få hjälp av vår praktikant, Joella Skoogh, här i bloggen. Joella pluggar PR & Media i New York sedan två år tillbaka och kommer med jämna mellanrum att tipsa om sina favoriter.

Joellas första tips om New Yorks parker:

Central Park är ett givet besök i New York. Sen är parken också ganska svår att undvika då den är hela 4 kilometer lång och 0.8 kilometer bred, lokaliserad mitt på Manhattan. Jag tycker Central Park är en fantastisk plats i New York, som en gigantisk lugn oas mitt i den högljudda, trafikerade djungeln, men Manhattan består faktiskt av en hel del andra fina parker och nedan följer tips på mina favoritparker!

Washington Square Park

Washington Square Park ligger i området Greenwich Village. På den här parken hänger mycket ”hippies” samt många studenter, då New York University ligger precis i närheten! Här kan du spela schack med en främling vid någon av schackborden eller sitta på en bänk och njuta av gatumusiken. Om jag har haft en dålig dag mår jag alltid bättre av ett besök på Washington Square Park. Den härliga, glättiga stämningen värmer själen och ger den där speciella New York-känslan som får en att aldrig, aldrig vilja lämna stan.

wsqp

Bryant Park

Bryant Park ligger precis bakom New York Public Library. Jag tycker den här parken är Manhattans mest romantiska och det är inte konstigt att många väljer att gifta sig i Bryant Park! Här kan du också njuta av gratis Wi-Fi – mycket passande om du vill dokumentera ditt parkbesök på diverse sociala medier! På sommaren rekommenderar jag dig att ta med dig lunch att avnjuta vid ett av alla bord i parken. I slutet av oktober till början av januari förvandlas parken till ett vinterland med isbana mitt i parken där du kan åka skridskor helt gratis. Du finner då här också en fantastisk julmarknad i gammaldags stil där du kan passa på att köpa julklappar och njuta av lite annorlunda gatumat!

545890_10150829267712917_826023369_n

Battery Park

Battery Park är lokaliserad i Financial District längst ner på Manhattan. Härifrån kan du till exempel ta färjan till Frihetsgudinnan. Jag tycker om att bara sätta mig på en bänk med en varm pretzel i handen och titta ut över vattnet. Här hålls också ett gigantiskt midsommarfirande varje år vilket brukar vara mycket populärt bland alla New York-svenskar!

522865_10150833566768258_1710674171_n

Andra populära parker inkluderar också exempelvis Brooklyn Bridge Park, The High Line (båda med fantastisk utsikt över vattnet och stadens silhuett) och Union Square Park. Se till att pricka in även dem på din att göra-lista!

 Gästbloggare_joella_170px

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

2 Responses to New Yorks bästa parker
  1. Inger Borg Svara

    Vore en dröm att få strosa runt i Central Park!!

  2. Hallin Svara

    Inger Borg: Håller tummarna för att drömmen blir verklighet en dag!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.