Ixia på Rhodos

Ixia är en av Rhodos äldsta semesterorter och ligger på öns nordvästra sida, cirka 6 km från Rhodos stad. Dit åkte Johanna Adolfsson på Resia i Växjö med sin man och sin dotter som då var 8 månader.

Ni bodde i Ixia på Rhodos. Hur kom det sig att ni valde det?
Just denna resan gick vi efter vilket hotell som passade oss bäst och då blev det Ixia. Vår dotter var bara 8 månader när vi var där men hade jag haft äldre barn som gärna vill bada i havet hade jag kanske valt en annan ort med bättre strand. Till exempel Faliraki och Kalithea. Rhodos har inte så mycket stränder med finkornig men en del av stranden i Faliraki består av en längre fin strandremsa med mjuk sand. Stranden är långgrund och barnvänlig.

Ixix 1
Stranden i Ixia är ganska grovkornig.

Ixia

Ni bodde på Fritidsresors hotell Blue Star Atlantica Princess. Berätta mer om det.
Det är ett fint hotell med stor trädgård, trevligt poolområde och god mat. Passar utmärkt när man reser med barn. Personalen är väldigt tillmötesgående och serviceinriktade. På kvällarna anordnade guiderna shower vid poolområdet som var mycket uppskattade av både barn och vuxna.

Blue-star-atlantica-express

Vi hade all inclusive på hotellet och var mycket nöjda, särskilt med middagen. De hade olika teman varje kväll och mycket bra variation på maten.

Beskriv Ixia som ort.
Ixia är trevlig ort med gott om restauranger och shopping. Jämfört med Rhodos stad så upplevde vi att priserna var något lägre här. Åker man till Rhodos och vill ha en bra strand tycker jag inte att man ska välja Ixia. Sanden är ganska grovkornig och det blir djupt ganska fort. passar vuxna perfekt men för de mindre barnen kan det vara sämre. Det finns en del stränder i närheten av Ixia dit man kan ta vespa, hyrbil eller taxi. Fördelen med Ixia är att det är en relativt lugn ort men med bra utbud och närhet till Rhodos stad.

Ixia_2
I ixia finns det gott om restauranger och shopping.

Hur tar man sig till Rhodos stad enklast?
Antingen tar man lokalbussen som inte kostar mycket. Taxi kostar cirka 150:- enkel väg.

Besökt ni Rhodos stad? Berätta hur staden är.
Man bör absolut ta sig till gamla stan i Rhodos stad. Väldigt mysig med många smala gränder, gott om bra restauranger och caféer och mycket shopping. För att hitta de bästa restaurangerna så rekommenderar jag att man väljer någon av de mindre restaurangerna på någon av de små sidogränderna.

Rhodos stad 1
Mysigt i gamla stan i Rhodos stad.

Rhodos stad
Välj gärna en restaurang på en av sidogatorna!

Har du några andra tips för de som besöker Rhodos för första gången?
Även om man inte har varit på Rhodos tidigare så tycker jag att man ska hyra bil och uppleva ön på egen hand. Det är lätt att ta sig runt på ön och det finns många fina pärlor att upptäcka, t.ex Lindos på södra delen av ön. Rhodos är också en bra utgångspunkt om man vill ta sig över till andra över i närheten eller varför inte ta en dagstur över till Turkiet för lite shopping.

Vi tackar Johanna för intervjun och hoppas ni fått en inblick i hur en veckas resa till Ixia på Rhodos ser ut!

Boka flyg och hotell till Grekland

Boka flyg till Grekland

Boka hotell i Grekland

Boka charter till Rhodos

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.