10 hotell på vita duken

Ving har uppmärksammat att de har flera hotell i sitt utbud som varit med i olika filmer. Så vill du bo på ett hotell som precis som filmernas stjärnor borde fått stå på ”röda mattan” kolla in listan här:

The Roosevelt, New York, USA

Inte nog med att Michael Douglas karaktär Gordon Gecko uttalar det kända citatet ”Greed is good” precis utanför hotellet i filmen Wall Street, delar av Jennifer Lopez-filmen Kärleken checkar in är också inspelad här.

Hotellet är legendariskt och varsamt renoverat i klassisk stil. Med sitt superläge, nära både Grand Central Station och Fifth Avenue, har man New York framför sina fötter. Rummen är klassiskt inredda i amerikansk stil.

NY-The Roosevelt

Sunwing Kallithea Beach, Rhodos, Grekland

Sune i Grekland – All Inclusive. Tjejtjusaren Sune åker med hela familjen till semesterparadiset Kallithea, där snålpappa Rudolf upptäcker att allt ingår i All Inclusive och bestämmer sig för att om familjen gör och äter tillräckligt mycket kan de tjäna in sin resa!

Vings populära Sunwing Kallithea i Grekland har allt som en härlig sommarsemester ska innehålla: Sol, bad, glass, god mat, möjligheter till träning, spa, Lollo & Bernie och massor av roliga saker att göra för barnen. Vackra Rhodos stad ligger på bekvämt avstånd för de som vill uppleva folkmyller och den fina gamla staden. Bäst bor man i Vings nyrenoverade Royal Family Suites som är både smart och snyggt inredda. Suiterna har poolaccess.

Sunwing-Kalithea
På Sunwing Kallithea har lägenheterna poolaccess.

Fontainebleau Miami Beach, Miami Beach, USA

Det finns många filmskapare som givit detta hotell en roll i sina filmer. De allra kändaste är Bondfilmen Goldfinger, Al Pacinos Scarface och Whitney Houstons Bodygard.

Precis vid havet ligger det här enorma Art deco-hotellet som har elva restauranger och barer, spa och poolområde. Glamourösa sviter med havsutsikt och bekvämligheter som jacuzzi, minibar och satellit-tv.

The Westin Excelsior, Rom, Italien

Scener ur Anita Ekberg-filmen La Dolce Vita är inspelad på hotellet och på hotellrestaurangens uteservering.

Det här är kändisarnas favorithotell i Rom. Rolling Stones, Woody Allen, Frank Sinatra och Pablo Picasso är bara några superstjärnor som har checkat in här. Lyxhotellet är välkänt, har anor sedan 1906 och erbjuder bästa läget på den exklusiva gatan Via Veneto. Här bor man flott i stora deluxerum eller sviter.

Sunwing Bangtao Beach, Phuket, Thailand

Filmen En gång i Phuket med bland annat Peter Magnusson och David Hellenius. Delar av filmen är inspelade på Vings Sunwing på Bangtao Beach.

Förutom den vackra stranden och den thailändska atmosfären finns här både Lollo & Bernie, Miniland, Sats-klasser och allt annat som hör Sunwing-konceptet till. Här bor man i smarta suiter, som Vings Family Suites eller Royal Suites.

The Royal Horseguards Hotel, London, Storbritannien

Känt från The Constant Gardener med Ralph Fiennes och Rachel Weisz.

Klassiskt och elegant precis vid Themsen. Londons sevärdheter Trafalgar Square och Westminister Abbey ligger i närheten. Rummen är smakfullt inredda och innehåller bland annat minibar, iphone-docka och badrum med platt-tv.

Waldorf Astoria, New York, USA

Här spelades bland annat Rosa Pantern in 2006 med Steve Martin och Beyoncé Knowles i huvudrollerna.

Ett av världens kändaste hotell skäms inte för sig. Lyxhotellet har elegant inredning och all tänkbar service. Waldorf Astoria ligger mitt på Manhattan där man har allt man kan önska i form av shopping, nöjen och restauranger. Hotellet är ett officiellt amerikanskt landmärke sedan 1993. Rummen är rymliga och snygga, här kan man beställa rumsservice dygnet runt.

NY-Waldorf astoria

Lancaster, London, Storbritannien

Michael Caines rollfigur syns på hotellet i filmen Italian Job från 1969.

Stort hotell med maffig entré. Hotellet har utsikt över Hyde park och har ett bra läge för att upptäcka London. Rummen har varierande utsikt och storlek, executiverummen ligger på de fyra översta våningarna och vissa av dem har utsikt över parken.

Hotel 71, Chicago, USA

Christian Bales rollfigur Bruce Wayne hade slagsmål i Hotel 71:s stora balsal i Batmanfilmen The Black Knight.

Precis invid floden och Michigan Avenue bor man komfortabelt med utsikt över stadens siluett. Rummen är smakfullt inredda och har Ipod-docka, tv, vattenfallsdusch och WiFi.

Hotel Le Grand Intercontinental, Paris Hotel Le Grand Intercontinental, Paris

Åttiotalsthrillern Frantic med Harrison Ford i huvudrollen. Regissören Roman Polanski valde att spela in flera kända gatuscener precis utanför hotellet.

Stort och lyxigt i en historisk byggnad. Några steg bort ligger de stora varuhusen och sevärdheter som Opera Garnier, Place Vendome och Louvren. Rummen är smakfullt inredda.

Bilder finns på www.ving.se/bildarkiv

 

Betygsätt inlägget:
Kategori: Hotell
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.