Bröllopsresa – Angelica och Stefan gästbloggar

Att välja vart man vill åka på bröllopsresa är otroligt lätt, samtidigt som det är väldigt svårt. Det finns verkligen inget ställe som är perfekt för alla, och tur är väl det, det skulle bli ganska så trångt där då.

När man väl valt vart man vill åka så kommer ju nästa hög av valmöjligheter och frågor vällandes över en som en flodvåg; när ska vi åka? Hur ska vi åka dit? Hur åker man ens dit? Vart ska vi bo? Vad ska vi göra? Vad vill vi göra? Vilken budget har vi? Är det fint väder där? Kan man bada? Finns det hajar i vattnet?

Eiffeltornet, Paris
Vi har två favoritstäder i världen och det är (förutom Stockholm) Paris och New York. Vår första plan var att försöka kombinera dessa två städer, samtidigt som vi kunde tillbringa några veckor på en kritvit strand på en så gott som öde ö. Det var inte helt lätt att få ihop de tre resmålen.

Vi prioriterade bort Paris ganska omgående, ”dit kan vi åka när vi vill lite senare efter bröllopsresan”, tänkte vi. New York var dock kvar i slutstriden ganska länge. Vi tänkte oss nyårsafton i New York och sen vidare ner till Mexico, där ingen av oss varit innan. Enligt vänner som varit där så träffade Isla Mujeres-området alla kriterier som vi hade satt upp; vita stränder, bra service och mat samt lugn och ro. Mexico var inte långt från Västindien där vi började (efter vi prioriterade bort Paris) runt ABC-öarna (Aruba, Barbados & Curacao). De tre öarna är ju verkliga paradisöar och de vi känner som har varit där har bara bra saker att säga om de öarna. Sen har ju de större resebolagen börjat flyga dit ganska nyligen så det gjorde det ju ännu lättare att ta sig dit.

Alla dessa rekommendationer skapade nästa huvudbry för oss; ”Vill vi åka någonstans där många av de vi känner redan har varit?” och sen få höra ”Neej missade ni det och det och det och det här!” när man kommer hem? Och eftersom de större resebolagen flyger dit så kände vi att vi inte vill riskera att få rummet bredvid grannarna i vårt villaområde. Vi ville helt enkelt åka någonstans där ingen vi känner hade varit. Ett ställe där vi kunde sola, bada, dricka härliga drinkar, njuta av livet som nygifta utan att störas av bekanta och deras barn på stranden.

Så vi började om. Igen. Vart kan vi åka med vår budget, så vi kan vara, nästan, ensamma på en kritvit strand och där ingen vi känner varit? Och om vi skulle åka till en mindre paradisö, fanns det då mer att göra än att bara ligga på en strand i två veckor? Angelica älskar det, men Stefan har inte lika bra pigment som Angelica och vill därför ha möjlighet till skugga och eventuellt andra aktiviteter.

Strand Anse Royale Beach Mahé Seyshellerna
Anse Royale Beach Mahé © Raymond Sahuquet

Vi började titta mot Seychellerna och kände att nu börjar det lika något tills vi tittade på prislappen. Detta såg ut att vara paradiset på jorden, fast inte i vår budget. Maldiverna däremot, var paradiset på jorden och det låg dessutom inom vår budgetram. Över 1100 små enskilda öar i två stora korallrev som bildar detta paradisland mitt i indiska oceanen. Vita stränder och små hyddor på vattnet, hit måste vi bara åka kände vi båda två samtidigt.

Vi hittade en mysig liten ö som heter Kuredu som är en av de större trots att det bara tar 45 minuter att gå runt den. Förutom det ljusblå vattnet, de kritvita stränderna och de prunkande gröna palmerna så finns där ett antal restauranger, tennisbanor, dykcenter och en 6-korthålsgolfbana. Flyg, en bungalow på stranden och mat för två veckor var precis vad vi rymde i vår budget. Vi jublade, dansade lyckodans i vardagsrummet och satte oss för att boka vår efterlängtade bröllopsresa. Som en sista sak innan vi bokade så kollade vi igenom bilderna på hotellet en gång till och var supertaggade. Näst sista bilden visade en Watervilla (hus på vattnet), sista bilden visade vår tilltänkta bungalow. Det var som att de visste vad vi tänkte göra när de skapade bildspelet för något år sedan. Bilden på villan ute på vattnet var ju allt det där vi hade drömt om. Förutom sol, bad och härliga drinkar erbjöd villan även krispiga, vita lakan i en stor säng. En dusch utomhus under klarblå himmel och möjlighet att dyka rakt ner i vattnet när man klev utanför dörren på morgonen (och resten av dagen också för den delen) var avgörande för oss. Vi tänker ju faktiskt bara åka på bröllopsresa en gång i livet, så varför inte få det exakt så som vi alltid drömt om? Vi bokade en Watervilla istället för en bungalow. De vann och det gjorde vi med. Makalöst bra marknadsföringsknep för merförsäljning.

Bröllopsresa Maldiverna Kuredu

Vårt sista val gjorde att vi sprängde vår budget ganska rejält. Men pengar är bara pengar och bröllopsresan åker vi på en gång i livet, så det får vara värt det. Efter bröllop väntar förhoppningsvis barn (som vi planerar att göra under vår honeymoon på Maldiverna) och allt underbart som följer med det, så det är nu eller aldrig att göra en sådan resa. Nu är allting bokat och vi sitter och väntar på två veckor i paradiset med start i september. Men först är det bröllop med släkt och vänner i augusti som gäller innan vi kan resa iväg.
Lycka till med era bröllopsplaner och hoppas ni får en fantastisk bröllopsresa på det, vart ni än åker. Kom ihåg, det är bara ni som avgör vart ert perfekta resmål ligger!

Angelika och Stefan

/Angelica & Stefan.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.