Sista minuten-tips!

Med minnen från förra sommarens dåliga väder så är det redan många som bokat sin resa för att säkra upp soliga dagar medan andra väntar på att resorna ska rabatteras i ”sista minuten”.

Jag ringde upp Tarja Säwemark på Resia i Borås för att höra hur utbudet till sommarens ser ut samt vad som gäller för de ospecificerade resorna.

Hur ser utbudet på resor inför sommaren ut just nu?
Sista minuten har inte riktigt kommit igång ännu. Den stora boomen brukar komma runt midsommar och pågå under hela semesterperioden. Det finns resor kvar till ospecificerat pris i juni och ju närmare avresa man kommer desto billigare är det.

Tjänar man på att vänta in i det sista med att boka in sin resa?
Om man bokar 1-2 dagar innan avresa så brukar priserna vara låga. Men i övrigt så beror prisbilden väldigt mycket på hur vädret är. Regnar det här hemma så är resorna eftertraktade och priset skjuter i höjden och skiner solen på hemmaplan så brukar priserna vara lägre. Om det är en regnig sommar så är mitt tips att inte vänta med att boka då resorna tar slut fort!

Vad betyder egentligen en sista minuten-resa? 
Jag antar att du tänker på de resor vi kallar för ospecificerade? I de fallen får du först på plats veta vilket hotell du hamnar på. Det kan ligga långt från stranden och vara ett hotell som inte finns med i arrangörens ordinarie utbud. Det finns också risk att man kan få byta hotell under veckan. Du kan lägga till pengar för att garantera ett lägenhetshotell med kokmöjligheter. Om det är en regnig sommar så kan det absolut löna sig att kolla på det ordinarie utbudet där det inte brukar skilja så mycket i pris från det ospecificerade alternativet.

131797881
Kos är en ”nygammal favorit som kommit tillbaka där det kan finnas chans till sista minuten i sommar.

126493465
Till Rhodos går det flera flyg i veckan vilket kan öka chanserna till att hitta en ”sista minuten”!

Om man skulle vilja resa på sista minuten nu i sommar har du några tips på resmål där du tror att det kan finnas platser kvar?
När jag tittar på de resmål som har flyg flera dagar i veckan och således en större chans till restplaster så är det Rhodos, Kreta, Cypern och Turkiet. Kos är ett resmål som har kommit tillbaka men som inte riktigt tagit fart ännu  så där kan det också finnas platser till sommaren.

Vi tackar Tarja för tipsen!

One Response to Sista minuten-tips!
  1. Ehm Robert Svara

    Söke Restresar

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.