Tävla och vinn en veckas semester i Gröna Byn, Sälen

För några dagar sedan skrev vi och berättade om Sälen på sommaren.

SL30s_GRONABYN_E2_NY

Nu har du möjlighet att vinna en veckas semester för upp till sex personer i Gröna Byn som ligger i Lindvallen, Sälen. Vinsten gäller under vecka 26-32 och du väljer själv vilken vecka du reser.

I Lindvallen finns en mängd aktiviteter att hitta på. Bland annat kan du vandra på de vackra lederna som finns i olika svårighetsgrad eller ta cykeln upp till toppen och cykla nedför på banorna. Fiska i sjöarna eller gör ett besök i Trollskogen.

För att tävla vill vi att du berättar vad som är det bästa med en aktiv semester. Skriv ditt svar som en kommentar senast söndag 9 juni. Vinnaren meddelas personligen samt här i bloggen kort efter avslutad tävling.

Tävlingen avslutad!

87 Responses to Tävla och vinn en veckas semester i Gröna Byn, Sälen
 1. Pernilla Allansson Svara

  Det bästa med en aktiv semester är att man aldrig blir uttråkad och känner varje dag att man har uträttat något. En underbar känsla!

  • Marja-Liisa Ojala Svara

   Det bästa med en aktiv semester är att man minskar risken för högt blodtryck och stress för att man är igång och får på köpet en härlig god nattsömn. Sova gott på nätterna är ren semester för en nattsjuksköterska som jag.

  • Annelie Weberg Svara

   En fin semester är att man njuter av livet och goda middagar o fina promenader.

 2. Tarja Russo Svara

  Det bästa med en aktiv semester är att man tillsammans med familjen kan variera utbudet av aktiviteter som finns, alla i familjen får vara med och besluta om vad som ska stå på agendan. Härligt med utomhusaktiviteter, frisk luft och rörelse gör underverk för både liten och stor.

 3. Siw Svara

  Det bästa med en aktiv semester att det alltid finns tid för allt som man annars inte hinner med, luften och aktiviterna gör att man sover så gott sedan.

 4. Håkan Nilsson Svara

  Det bästa med en aktiv semester att inte musklerna får en chans att ta igen sig…

 5. Tomas Svara

  Det bästa med en aktiv semester är att man får vara ute i naturen och motionen och den friska luften gör att man mår bättre och sover skönare på kvällen

 6. Maria Sjödahl, Nilsson Svara

  Aktiv semester för oss är att vi får vara ute hela dagen. I sälen har vi alltid varit aktiva på vintern, men det pratas mycket i familjen att vara aktiv i sälen på sommaren genom att testa cykling och få möjligheten att vandra på fjället som vi annars åker skidor på.

 7. Marie Svara

  Det bästa med en aktiv semester är att den håller hjärta och hjärna igång. Man blir gladare, lär sig nya saker och får nya erfarenheter man kan prata om. Detta svetsar samman familjen!

 8. Monica Lundh Svara

  Det absolut bästa med en aktiv semester är känslan man har i kroppen när man sjunker ner i soffan på kvällen, nöjda barn= nöjda föräldrar, bättre än så kan det inte bli.

 9. Jaana Bertilsson Svara

  Aktiv semester är som plåster för själen. Att få traska i den härliga naturen och andas in frisk luft. Sätta sig på en sten eller stubbe för att avnjuta en kopp kaffe och en smörgås för att sen fortsätta att insupa lugnet och allt det vackra omkring en. Sälen är ett fantastiskt ställe att göra det på!

 10. Stina Svara

  Endorfiner, D-vitaminer, gemenskap…
  Listan kan göras lång på vad en aktiv semester ger, men ska jag välja ut EN sak måste det vara Tillfredställelse. Tillfredställelse med att vara tillsammans, vara ute och att man fått anstränga sig lite. sedan smakar ju maten så myckt godare….

 11. Jessica Svara

  Vi har inte åkt på charter på många år, utan plockat ihop egna resor. Vi väljer alltid ställen där det finns mycket att göra. Barnen älskar att hitta på nya saker och en aktiv semester blir aldrig långtråkig! För att alla ska få göra ”sitt”, så får alla i familjen bestämma aktivitet varsin dag, och de andra får hänga på, oavsett om man själv skulle ha valt den aktiviteten eller inte. Detta brukar alltid bli bra och alla brukar bli nöjda!!

 12. Marianne Svara

  Hela familjen oavsett ålder kan vara med,alla njuter på sitt sätt.

 13. Yvonne Nilsson Svara

  Med en familj på 2 vuxna och tre små killar som är allt annat än inaktiva så finns det definitivt inga stunder vi går miste om, det är allt från cyckling, studsmattehoppning till innebandy mm mm MEN roligt är det och att inte ha en aktiv semester är något vi inte vet något om, vore dock helt fantastiskt roligt att få se Sverige norrutöver eftersom vi aldrig varit där ÄNNU, att få gå vandringsleder, testa på fiske och all annan aktivitet vore ett äventyr för oss alla, som sagt en aktiv semester är klart bäst, att efter en dag fylld med äventyr, få sätta sig ner och känna lugnet, äta gott och skratta samt mysa med barnen är en underbar känsla. Att sedan se barnens glädje i ögonen när de berättar för nära och kära vad det fått vara med om är oerhört givande, då vet man att man gjort något bra, att de lärt sig något och att det uppskattas..Energin har fått utlopp och ger därefter en god natts sömn!

 14. Bertil A Svara

  Bästa aktiva semestern får man i grupp. Familjen, arbetskamrater eller kompisgäng t. ex. Man upplever då tillsammans, svetsas samman och får trevliga minnen ihop. Frisk luft och motion stärker kroppen och man sover bättre. Man blir en sundare och gladare människa helt enkelt.

 15. D Svaninger Svara

  Med en aktiv semester får själen och kroppen chans att läka ett stundtals passivt arbete. En semester ska ju vara motsatt vardagen för att ge optimal avkoppling och vad kan väl vara härligare än likt vårrusiga kor få hoppa och studsa av sig allt inne- och stillasittande?!

 16. Britta Högström Svara

  Det nästan alla behöver på en semester är att tanka ny energi och det gör man bäst ute i naturen och med avstressande roliga aktiviteter. Att vara här och nu, röra på oss, ja det mår vi alla bra av. Att ha roligt tillsammans skapar minnen för livet.

 17. Jessica Hellström Svara

  Att komma ifrån stress, datorer, telefoner, ja allt med skärm är det bästa med en aktiv semester, att vara ute i skog och natur och låta sinnet och kroppen jobba är den bästa semester man kan ha. Barnen älskar att gå på äventyr och vi vuxna blir lite mindre vuxna och kan skratta och glömma bort vardagens måsten och krav!

 18. Kiina Svensson Svara

  Ständig uppkoppling, måsten, stress och jäkt. Vardagens krav kan behöva en frisk fläkt. Men på semesterresan vill vi inte ligga. Vi behöver så mycket mer för att bli pigga. Till fjällens natur med ett aktivt program. Vi hela familjens goda humör får fram.

 19. Jeanette Reymers Svara

  Vi är familj som är ganska orörliga i vardagen sitter vid datorn, tv eller vid mobiler en semester i aktivitetens tecken skulle kanske stimulera till en ändring i vardagen.

 20. Emma Vuckovic Svara

  Härligt med frisk luft & aptiten ökar på god mat!

 21. Barbro Fant Svara

  Aktiv semester är att alla (vi mellan 5 och 65) får sitt lystmäte tillgodosett. Det är allt från fiske/paddling/cykling/fotboll/tennis/gymnastik och sist men inte minst naturupplevelserna som blir en leasa för själen. Aktiva tillsammans är att uppleva varandra.

 22. Carina Göransson Svara

  Med en aktiv semester . Umgås man med familjen och har roligt ihop och skapar minnen för livet. Att man sen också sover gott av det är skönt.

 23. Helena kjellgren Svara

  Att få rå om varandra i familjen och att få vara i underbara Sverige och utforska dess vackra natur.

 24. Magnus Svara

  När jag nu får semester får vara heltid med min son på 10mån och vara aktiv, på frågan vem som kan vara aktiv längst så är nog svaret givet 🙂

 25. Jessica H Svara

  Aktiva semestrar deltar man efter sin egen förmåga, liten som stor,gammal som ung, ja allt efter det man själv kan. Njutningen är att känna att man varit aktiv och att kroppen och knoppen fått jobbat, vilket medför att välbefinnandet ofta infinner sig.

 26. Barbro Jansson Svara

  Det bästa för kropp och själ
  frisk luft och rörelse är

 27. Barbro Jansson Svara

  det bästa för kropp och själ
  frisk luft och rörelse är.

 28. BO OLSSON Svara

  HEJ SKULLE VARA TREVLIGT ATT FÅ VARA DÄR EN SOMMARVECKA ISTÄLLET FÖR PÅ KUSTEN. HOPPAS JAG HAR TUR TILLSAMMANS MED EDER.

 29. Åsa H Svara

  Vi gillar att nåt tillsammans göra,
  på kvällen ska alla i familjen vara möra !
  Uppleva nya saker är skoj,
  det kan vara ny natur eller kanske köra hoj ?
  Ett minnet för livet,
  då är aktivitet givet !

 30. Malin Svara

  Den bästa med en aktiv semester är att man kommer hem meden nyfunnen energi!

 31. Harriet Tegard-Björck Svara

  Kroppen och själen mår bra i Sälen. Kläm i med hälen !
  Backe upp och backe ner, vad kan man önska mer.
  Vinter har det varit förut, nu sommar det gäller !
  Hela släkten upp sig ställer.
  Förväntan är stor, heja på kära mor !

 32. Catahrina Åkerblad Svara

  Tänk att vandra bland stockar och sten
  med myggor och brunbrända ben
  vinden blåser mild
  men frihetskänslorna gör mig vild
  dagarna avslutas på spa i Experium –
  detta är livets delerium!

 33. Bibi Wallén Svara

  En aktiv semester ger goda efterverkningar, vill gärna upprepas!

 34. Katja Lingemark Svara

  Med en akiv semester blir man inte slapp och rund,
  Man sover tidigt och kan njuta av arla morginstund,
  Kan njuta av den goda maten i livet,
  Och ett långt liv i livets bok står skrivet

 35. Michael Stjärnekull Svara

  En aktiv semester gör att du upplever mer och skapar gemensamma minnen som varar livet ut. Vilan efteråt blir något värd efter att du testat något nytt och utmanat dina förmågor. Sommar i Sälen kan helt enkelt bli vitaminer för både kroppen och själen!

 36. Maria Hammarberg Svara

  Att få rå om varandra i familjen och att få vara i underbara Sverige och utforska dess vackra natur. Komma bort från stressen hemma och andas ren luft och bara vara och andas in lugnet.

 37. Margareta S Svara

  Det finns egentligen inte bara en sak att framhäva, då det är så mycket som är bra med en aktiv semester. Det finns väl inget bättre än att verkligen ”göra” saker tillsammans med dem man tycker om. Ordna gärna ett ”Stjärnorna på semestern” och låt varje familjemedlem bestämma aktivitet på ”sin” dag. Det blir väldigt spännande och ansvaret fördelas. Just tillfredsställelsen av att man varit aktiv under dagarna, leder till stort välmående och maten smakar tusen gånger bättre också!

 38. Eva Andersson Svara

  Semester, familj, fjälluft och motion
  är en härlig må-bra-kombination!

 39. Marie Svara

  Det bästa med en aktiv semetser är att jag har en massa tid att njuta av mina 4 busiga ungar samtidigt som vi får göra rolig saker och uppleva härliga äventyr tillsammans.

 40. carina kyrk Svara

  Aktiv semester och fritid är perfekt kombination när man i vardagslivet har ett stillasittande arbete. Det balanserar det hela. Det är helt underbart för kroppen att fä röra på sig aktivt när man är ledig. Natur,kultur, äventyr med eller utan familj och vänner är som BALSAM för själen. Dessutom får man en underbar sömn!!!

 41. Solbritt Ilkert Svara

  En aktiv semester är det bästa som finns. Man får koppla bort tankarna och bara finnas i naturen och känna dofter och höra fåglar kvittra. Det är väl det mest rogivande som finns att sedan slå sig ner vid något och höra porlandet. Då känner man att stress och jäkt försvinner.

 42. Telle Peltokangas Svara

  Aktiv semester som tex vandra i fjällen är det mest ultimata sätt koppla bort vardagens stress o måsten, njuta av att låta kroppen bli behagligt trött samtidigt som man tar för sig av den storslagna naturen, stanna upp och låta själen hinna ikapp…

 43. Åsa Elvsén Svara

  Av skog och natur mår vi alla bra,
  bär och svamp vill vi också ha.

  Barnen vill kättra i berg, träd med mera,
  inget kan med lekplatsen naturen konkurrera.

  Döttrarna tycker det låter skoj,
  sedan kommer de sova gott i koj.

 44. Maria Johansson Svara

  Att vinna en veckas aktiv semester i härliga Sälen vore underbart för familjen Johansson. Vi älskar att vara ute men tyvärr har det blivit enbart fotboll och inget friluftsliv. Så nu håller vi tummar och tår att vi vinner. / Maria

 45. Gunvor Gyllensten Svara

  Det vore underbart att få en aktiv semester tillsammans med barnbarnen i fjällen! Bättre än Tivoli och Liseberg!!!

 46. Birgitta Johansson Svara

  Det jag tycker är absolut bäst med en aktiv semester är att den, förutom hälsobefrämjande effekter, frambringar så mycket starkare minnen efteråt. Ljuvliga minnen, som är så sköna att plocka fram och som verkligen ger en välbehövlig energiboost, när höstrusket och vintermörkret åter tränger sig på.

 47. Barbro Albertsson Svara

  Aktiv semester är underbart för kropp och knopp. Härliga minnen tillsammans med familj och vänner. Den ger energikickar långt efter resans slut som hjälper mig att ta mig igenom vardagens bekymmer.

 48. Anna Olsson Svara

  Aktiv semester får mig att tänka på vårt välbefinnande. Barnen får utlopp för sin energi och vi vuxna får både energi och livskraft till vardagens bestyr. Hela familjen kan bara vara och njuta av varandra.

 49. Berit Görndt Svara

  En aktiv semester gör att jag aldrig har tråkigt, samtidigt som själv bestämmer vad jag VILL göra. Inget tvång, inga måsten, bara finnas till och må bra, Helt avstressande med alla möjligheter till ett aktivt må-bra-liv och att ta vara på tillfällena som bjuds!

 50. Monica Hedlund Svara

  En sommarvecka i Sälen, vore toppen för själen, barnen kan busa utan skäll och somna gott varje kväll,
  vi hoppas på tur för vi behöver ha lite kul

 51. Jessica Junebo Svara

  Jag älskar att träna. Tränar boxning, zumba går på skivstångpass och cyklar och springer.
  På semestern är jag självklart aktiv.Har länge velat testa att cykla downhill så snälla låt mig vinna denna underbara upplevelse för jag vinner aldrig.

 52. Jonna Karlsson Svara

  Det bästa är kontrasterna! En aktiv dag, gör maten godare, vilan efteråt skönare och känslan i kroppen ännu bättre!

 53. Maija Larsson Svara

  Det bästa med aktiv semester är att få själv bestämma sina steg, sin vägriktning, sitt sällskap och få göra det i en miljö som inte störs av buller, köande eller schema.

 54. U Svara

  En sport för fattig eller rik!?
  Att promenera hela dagen lång.
  En resa med ett paket, kan det vara på gång.
  Varför skall man vara,som alla andra lik?

 55. noomi linnros Svara

  Det bästa med aktiv semester är att vila, fånga dagen och slippa bära klocka, låta det som finns runt omkring tilltala och locka

 56. Helena Borg Svara

  En aktiv semester där man slipper stressen och njuter av naturen. Vandra och upplev något nytt var dag. Sinnenas naturliga relax-plats där man laddar batterierna efter ett år med slitigt arbete. Semestern upplevs längre om man varit aktiv.

 57. Michael Svara

  Med en aktivsemester får man ny energi som man kan luta sig tillbaka på resten av året.

 58. Maria G Svara

  Vi gillar när det händer saker! Är ute o upptäcker omvärlden o på kvällarna kurar man lite i soffan o funderar på morgondagen, innan man somnar gott!

 59. Johanna Rosengren Svara

  Vi är alltid aktiva – i vardagen, på semestrar. Men en natur-semester har vi aldrig varit på. Att vara med om det tror jag skulle innebära en vändpunkt – att upptäcka att så kan man ju faktiskt få nya krafter varje dag i sin närmiljö. Det finns där och väntar på oss.

 60. Peter B Svara

  Några sömnproblem får man inte om man rör sig fysiskt. Dessutom utomhus i naturen och man somnar som fälld fura.

 61. Annika Sundberg Svara

  Har faktiskt inte haft någon aktiv semester sådär, men jag hoppas att det bästa är att få göra något aktivt och roligt tillsammans med mina barn och som dessutom passar oss allihopa trots olika åldrar!

 62. Ann-Sofie Svara

  Åh vad härligt och lite oväntat med sommar i fjällen! Det vill jag gärna överraska min amerikanske sambo med. 🙂

 63. Heléne Holmberg Svara

  Aktiv semester.
  Är att man gör något tillsammans .
  Måltiderna blir trevliga samtal om dagens äventyr…
  En kontrast till sol o bad. Där man oftast blir liggande på en solstol.

 64. Pernilla Stadin Svara

  Det bästa är att hela familjen är samlad och gör roliga saker med varann hela tiden!! Det har jag längtat efter länge då vi blivit splittrad så många gånger då vi tänkt gjort något tillsammans…

 65. Phia Tallroth Svara

  så man inte latar sig för mycket och jag gillar inte
  att bara ligga i solen usch !!!!!

 66. Marie Yckert Svara

  Aktiv semester är balsam för själen. Hela familjen gör saker tillsammans. Livskvalité!

 67. Annica Ahlqvist Svara

  En aktiv semester för oss är att verkligen umgås med familjen och göra roliga saker tillsammans. På kvällen är vi så härligt trötta och dricker varm choklad och njuter av att vara tillsammans och ha kul utan tv-spel och barnprogram.

 68. Anna B Svara

  Kroppen mår bra av en aktiv semester 🙂
  Man har möjlighet att se mycket vackert på nära håll.
  Och en bonus när man håller igång är ju att man faktiskt kan njuta av god mat och dryck med gott samvete.

 69. Anne-Marie Nilsson Svara

  Gubben min skulle få mig att följa med honom på den semester han önskat sig i några år. Vandra och bara njuta av den härliga naturen utanför dörren. Skönt att slippa alla måsten här hemma.

 70. Eivor Back Svara

  Vore en kontrast till vardagen, som består av möten och sittande i bilen.
  En aktiv semester skulle göra att jag inte tappar stilen

 71. Bima Svara

  Jag vill ej sitta inne som björnen i bur, det är att slösa med livet, nej jag vill promenera, cykla, plocka blommor, bär, svamp, se och lyssna på fåglarna,
  höra älven som brusar, känna dofterna, leva och vara ute i naturen, sitta och bara koppla av, sova och drömma. Allt detta tillsammans med min make vore underbart. Hoppas min vision blir sann om jag en härlig stugvecka vann.

 72. Lou-Lou Grützelius Svara

  Jag skulle bli så gla` att kunna mina barnbarn tamed till sälen.Där skulle vi vandra ,bada och göra äventyr.
  Vilken otrolig upplevelse det skulle bli för oss alla.
  Kanske en fisketur också hinns med, och att grilla ute.Toppen!!!!

 73. Therese Ekelund Svara

  En aktiv semester gör, till skillnad från en semester i solstolen, att du inte kan tänka på vardagsproblemen. Du måste koncentrera dig på att vara här och nu.

 74. Britt-Marie Svara

  En aktiv semester är alltid number one,
  stärker hälsan, välbefinnandet och är dessutom
  ally fun.

 75. Britt-Marie Svara

  En aktiv semester är alltid number one,
  stärker hälsan, välbefinnandet och är dessutom really fun.

 76. Björn Blomqvist Svara

  Vandra i fjäll, fiska, cykla, simma är det absolut bästa med en aktiv semester. Varför ligga på playan när man kan njuta av naturen i sverige hela dagarna. En aktiv semester gör även att man mår bra och att blodtrycket håller sig på en stabil nivå.

 77. Anette Svara

  Det bästa med semestern är,oavsett om den är aktiv eller ej är att få umgås med familjen,oavkortat. Sen är en aktiv semester både bra för kroppen och knoppen. Att ligga under ett parasoll har sin charm men man sover aldrig så gott som när man har rört på kroppen hela dagen.

 78. Carin Svara

  Att få rensa knoppen i Sälen vore toppen! Låta benen gå och hjärnan vila, Slippa att på stranden stila

 79. Eva-Lisa Jonsson Svara

  En aktiv semester är en lisa för själen
  sova gott på natten
  vakna tidigt se solen gå upp i Sälen
  njuta av härlig natur och god mat
  då mår man gott i hela kroppen.

 80. Jane Ahlström Svara

  Är man aktiv på semestern kan man även vila med gott samvete sedan.

 81. Jane Ahlström Svara

  Är man aktiv på semestern kan man även vila med gott samvetet sedan.

 82. Staffan Olsson Svara

  Det bästa med en aktiv semester är att kroppen mår bra av rörelse och att man motiverar sig själv att alltid ha en aktiv livsstil.

 83. annika carlsson Svara

  Det bästa är en aktiv semester som får både huvud o kropp att må bra.
  I dagens stressiga samhälle snurrar allting runt, alla skulle må så bra av att få göra saker med tanke på kropp o själ i den fria naturen.
  Mer fysisk aktivitet på ett enklare sätt åt folket!

 84. Yvonne Lindh Svara

  Skulle gärna vinna en så vi kan åka bort med min mans syskon och fira hans 60 års dag

 85. Jarl Larsson Svara

  en aktiv semester är den bästa livförsäkringen som
  finns. fotona från fjällvärlden och strapatserna där, är
  oftast de man tittar på mest och drömmer tillbaka.
  tillfredsställelsen när man är tillbaka framåt kvällen
  slår det mesta och man får en underbar nattsömn.
  längtan till nästa dag och dess strapatser är stor. alla
  bör pröva på en fjällsemester någon gång.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.