Shopping i Stockholm

Stockholm räknas idag som en av de stora shoppingstäderna och många internationella designers slår upp portarna till nya, lyxiga butiker. Men det finns annat också, mycket annat. Låt oss guida dig till Stockholms shopping när den är som allra bäst.

Shopping i Stockholm

Centrum
I city hittar du det mesta. Gallerior, kedjor och små, mer nischade butiker. Har du bara en dag avsatt för shopping i Stockholm rekommenderar vi innerstaden för smidigaste sättet att hinna med så mycket som möjligt.

1. Moodgallerian
Moodgalerian är det senaste när det kommer till Stockholms köpcentrum. Här finns lite mer nischade modebutiker och prisnivån är ganska hög. Här hittar du butiker som Denim & Supply, Stockholm market och My Closet. Det finns även en hel del bra restauranger där man kan vila fötterna mellan allt shoppande, bland annat Bouqerian, Eat och Vigårda.
Adress: Ingångar från Regeringsgatan 48, Norrlandsgatan 13 och Jakobsbergsgatan 15

2. H&M
H&M Stockholm
H&M butiker finns det gott om i Stockholm. Den största är dock flaggskeppsbutiken på Hamngatan. Här hittar du det största utbudet av H&M Trend. Är du nyfiken på kedjans inredningsavdelning är ett tips att ta dig till Drottninggatan där H&M Home huserar på en av butikernas övervåningar. Mycket snyggt till väldigt bra priser.
Adresser: Hamngatan 22 eller Drottninggatan 56

3. NK
NK Stockholm
NK är Stockholms mest anrika shoppingcenter och här hittar du (nästan) allt du behöver under samma tak. Inredning, skönhet och såklart, massor med kläder. Prisnivån är inte budget men du hittar många av de svenska märkena här såsom Filippa K, Hunky dory, Tiger of Sweden, Whyred och Dagmar. Det finns även personal-shopping service samt ett flertal caféer och en rosébar för dig som vill ta en lyxig shoppingpaus.
Adress: Hamngatan 18-20

Södermalm
Förutom city så är det Södermalm som är bäst på shopping i Stockholm. Här finns kedjorna blandat med designerbutiker och second hand. Ett extra plus när vi talar om Söder är att det kan vara en av de mysigaste stadsdelarna och en dag här går snabbt.

1. Tjallamalla
Tjallamalla är kända för att ge unga, nya designers en chans att få visa upp och sälja sina produkter. Resultatet blir ett spännande och varierande sortiment som inte återfinns på så många andra ställen. Här hittar du bland annat svenska designers som Jenny Grettve, Diana Orving och Josefin Strid, men också många ännu helt okända designers.

Adress: Bondegatan 46

2. Judith’s second hand
Judith’s second hand är inte den billigaste men förmodligen en av de bästa second hand butikerna i Stockholm. Välsorterat och utbud efter säsong är två kännetecken. Letar du efter ett par gamla Ray bans, en vintage Dior eller Chanelsmycken så är det hit du ska bege dig. Är du Stockholmsbo kan du lämna in dina egna kläder här och får provision på försäljningen, men var beredd på att allt inte tas emot!
Adress: Hornsgatan 75

3. Nitty gritty
Här hittar du kläder för både herr och dam. Sortimentet består utav handplockade märken såsom Alexander Wang, Altewai.Saome, Helmut Lang, Isabel Marant och lyxiga dofter från Byredo. Butiken är snygg, sortimentet ännu snyggare. Har du vägarna förbi är den här butiken ett måste! (Passa på att spana in de andra butikerna på samma gata, bland annat Paper cut som har i princip alla tidningar du kan tänka dig och Uniforms For The Dedicated som är experter på herrkläder.)
Adress: Krukmakargatan 24

Östermalm
Om du ska shoppa på Östermlam brukar det ofta vara Biblioteksgatan som lockar. På den här gatan och gatorna runt om hittar du de lyxiga designerbutikerna och även en del kedjor, dock inte de allra mest budget-vänliga. Är du sugen på en ny Stella McCartney väska eller kanske någon snygg topp från Urban outfitters har du kommit helt rätt.

1. Nathalie Schuterman
Stockholms lyxbutik nummer 1, har märken som Chloé, Céline, 3.1 Phillip Lim och Valentino. Gå hit för inspiration om plånboken inte är tjock nog eller se till att pricka in de berömda reorna då priserna droppar ner till 70%. Då kan man verkligen fynda! Butiken är uppdelad i en herravdelning, en damavdelning och en för barn. Det kommer klia i fingrarna, vi lovar…
Adress: Birger Jarlsgatan 5

2. And other stories
And other stories Stockholm
H&M ägda And other stories slog ganska nyligen upp dörrarna till sin första butik i Sverige. Förväntningarna var höga och på helgerna kan det nästan vara kö för att få komma in i den två våningar höga butiken. Väl inne hittar du färgglada mönster blandat med stilrena basplagg där dressat står i fokus, utmärkande skor och accessoarer, och missa inte skönhetsavdelningen där du kan botanisera mellan väldoftande tvålar och läppglans i alla nyanser.
Adress: Biblioteksgatan 11

3. Svenskt tenn
I Stockholms härligaste inredningsbutik hittar du presenter som passar alla! Glas, vaser, brickor och underlägg, de mesta prytt av Estrid Ericssons och Josef Franks underbara mönster. Har du lite extra tid slå dig ner på övervåningen och avnjut lite afternoon tea som serveras tillsammans med klassiska tillbehör. Mysigare atmosfär går knappast att hitta.
Adress: Strandvägen 5

Kungsholmen:
Kungsholmen är kanske inte mest känt för sina många butiker men det finns självklart några guldkorn värda att spana in. Vi vet vilka!

1. Grandpa
Grandpa finns även på Södermalm men butiken på Kungsholmen är både större och bättre. Förutom ett supermysigt kafé som går under namnet Farfar så är möbelavdelningen både större och mer välfylld. Grandpa är känt för sina snygga, handplockade vintagemöbler och inredningsdetaljer. Här hittar du även böcker, kläder och supersnyggt porslin. Väl värt ett besök!
Adress: Fridhemsgatan 43

2. Granit
Är du ett fan av inredning till budgetvänliga priser så är Granit något för dig. Det industriella står i fokus men här hittar du lite av varje. Är du ute efter chabby chic är det dock inte rätt ställe. På Granit är man experter på att fronta sina produkter på ett sätt som får än att vilja plantera blommor i krukor med söta namntaggar i, skriva upp sina planer i stora väggkalendrar och lysa upp hela hemmet med diverse ljuskällor.
Adress: Sankt Eriksgatan 45

3. Accessoara
Accessoara som även finns som webbutik har ett utbud av lite mer nischade accessoarer och skönhetsprodukter. Du hittar makeup från Glomineral, nagellack från Butter och Deborah Lippmann samt smycken och väskor från märken som Lite kalabalik och Caia of Sweden. Är du skönhetstokig är det svårt att lämna butiken tomhänt…
Adress: Flemminggatan 107

Vasastan:
Vasastan är liksom Kungsholmen en stadsdel som inte är känt för sitt breda shoppingutbud i första hand. Här finns dock mysiga kaféer och restauranger som lockar både turister och Stockholmsbor. (men mer om det i en senare guide!) Det finns dock en del butiker som är värda att spana in när du ändå befinner dig i krokarna.

1. Acne archive
Acne Stockholm
Sveriges modestolthet Acne har butiker lite här och var i stan. På Acne Archive finns det dock möjlighet att köpa provplagg och kläder från tidigare kollektioner till reducerade priser. Många kommer hit och fyndar en skinnjacka eller ett par skor de inte sett i butik på flera säsonger. Ett utmärkt tips för dig som inte kan sluta tänka på den där Acne jackan du såg ifjol…
Adress: Torsgatan 53

2. Myrorna
Second handkedjan Myrorna finns på flera ställen runt om i Stockholm. I Vasastan finns det två stycken. Här hittar du kläder, accessoarer, inredning, böcker, ja det mesta helt enkelt till mycket förmånliga priser. Ibland har man otur och hittar ingenting, eller så har man tur och hittar den perfekta skinnväskan för ett par hundralappar. Gillar du second handshopping och är på rätt humör för att leta igenom ett större sortiment begagnade kläder, så är detta ett hett tips för dig!
Adresser: Tomtebogatan 5 eller Norrtullsgatan 9

3. Hope
Hos svenska klädkedjan Hope hittar du snygga vardags- och lite festligare plagg för både killar och tjejer. Kläderna går i den svenska designerstilen, avskalat men Hope är faktiskt väldigt duktiga på prints så missa inte deras mönstrade plagg. Annars är det alltså oversizat och androgynt som gäller och här hittar du allt från den perfekta stickade polotröjan till klassiska jeans och schyssta accessoarer i skinn.
Adress: Odengatan 70

Stockholm är Sveriges bästa shoppingstad, och bor man inte här så tycker vi att en resa hit är väl värt besväret. Boka din resa till Stockholm redan nu och upplev allt vad stadens många butiker har att erbjuda.

Boka flyg och hotell till Stockholm

Boka flyg till Stockholm

Boka hotell i Stockholm

Boka weekend till Stockholm

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.