Ändrade bagage- och biljettrutiner hos Air France och KLM

KLM – nya bagageregler

KLM har infört nya bagageregler för flygresor bokade inom Europa från och med 14 maj 2013. De nya reglerna kommer att innebära att man tar ut en kostnad för incheckat bagage.

Samtliga resenärer får ha med sig ett handbagage på 12 kg, handväska och datorväska.

Du kan checka in en resväska till en avgift av 15 euro/resväg om det är bokat innan du anländer till flygplatsen. Checkar du in väskan på flygplatsen utan att ha bokat kostar det 30 euro/resväg.

Du kan checka in en resväska kostnadsfritt om du:

– är Flying Blue-medlem
– reser på ett företags eller BlueBiz-konto
– bokar en fully flexible-biljett inom Europa

Vi hjälper er gärna att lägga upp ett BlueBiz-konto hos KLM. Kontakta din Resia-resebyrå för mer information!

80699775

Nytt biljettkoncept hos Air France

Den 23 april införde Air France ett nytt biljettkoncept som gäller för avresor från och med 4 juni 2013. Det nya konceptet kallas ”Mini” och ”Classic”.

Med ”Mini” kan du sätta ihop din egna resa till det förmånligaste priset. Du får tillgång till incheckning och boardingpass online. I resans pris ingår ett handbagage på 12 kg. Vill man som resenär ta med sig mer bagage kan man lägga till detta på bokningen mot en extra kostnad. En väska på 23 kg kostar 15 euro/resväg om du bokar den i förväg eller 30 euro om du checkar in på flygplatsen. Biljetterna i ”Mini” är inte av/ombokningsbara.

I konceptet ”Classic” får man som resenär ett paket där alt är inkluderat. Extra bagage utöver handbagage ingår i resans pris, möjlighet att välja plats omord online samt möjlighet till av/ombokning.

 

Betygsätt inlägget:
Ändrade bagage- och biljettrutiner hos Air France och KLM
Kategori: Affärsresor
Taggar: ,

10 Responses to Ändrade bagage- och biljettrutiner hos Air France och KLM
 1. Jonas Svara

  Vad gäller om man flyger med Air France till kamerun
  hur många kg är det då?

  • wafaa Svara

   jag är flying blue medlem . Jag skall resa till turkiet i juni , Hur många kg tilllåt på den resa.
   mvh.

   • Hallin Svara

    wafaa: Det kan skilja beroende på vilket flygbolag du reser med samt vilken klass. Men generellt är det ett bagage, 23 kg samt handbagage + hand- eller dataväska, 12 kg tillsammans.

  • Hallin Svara

   Jonas: Om du flyger ekonomi så är det 23 kg incheckat bagage samt handbagage + hand- dataväska, 12 kg tillsammans.

 2. Bengt-Åke Svara

  Jag flyger från Arlanda till Belo Horizonte i Brasilien med Air France i ekonomiklass. 23 kg bagage räcker inte. Hur mycket kostar det att ta med en extra väska? Tar dom betalt per kilo övervikt? Kan jag fixa allt vid incheckningen på Arlanda eller måste jag anmäla övervikten innan?

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Bengt-Åke,
   Kostnaden för att ta med extra bagage varierar beroende på hur mycket övervikt det är, storleken på bagaget och antalet väskor som du checkar in. Priset varierar också för olika destinationer. Billigast är att betala för extra bagage i förväg på Air France webb, men du kan också göra det när du checkar in på flygplatsen. Här kan du läsa mer om vad som gäller.
   http://www.airfrance.se/SE/en/common/resainfovol/services/achat_franchise_bagages.htm

 3. Sami Svara

  Hej ! Jag köpte nyligen biljetter för 4 personer från Stockholm till Tunis från Travel service.Där står ingen bagage. Jag skulle vilja betala för bagage i förväg och inte låta det i sista minuten på flygplatsen där betalar man 300 kr per väska.vet du hur man kan göra det .
  Mvh

  • Hallins reseblogg Svara

   Sami: Då föreslår jag att du kontaktar Travel Service. Du kan också försöka på KLMs hemsida där du kan logga in med ditt flightnummer.

 4. Lamis Kadhum Svara

  Jag vill köpa en bagage till min resa bokningsnummer 614659

  • Hallins reseblogg Svara

   Lamis KAdhum: Hm, vi känner inte igen bokningsnumret. Är du säker på att du har bokat resan hos Resia? Hör av dig igen så ska vi se om vi kan hjälpa dig om så är fallet.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.