Sälen på sommaren!

Upplev sommarens billigaste och roligaste familjesemester. Har du inte upplevt fjällen utan skidor? Grattis då har du mycket att se fram emot! Byt ut stavarna mot ett styre, pjäxorna mot ett par skor, skidorna mot ett par pedaler och ge dig ut i backen eller ut på vandring!

I Lindvallen finns ett rikt utbud på spännande upplevelser och goda möjligheter till en aktiv semester för hela familjen med fiske- och naturupplevelser. Du kan snöra på dig vandringskängorna och utmana någon av de vackra leder som finns i området eller ta cykeln med upp på Lindvallens topp. Cykeln får du med upp genom att sätta dig i liften, med cykel och allt, sedan susar du ner för någon av banorna.

SALEN_SKISTAR_BIKE_2011JH070966

Underbart att få uppleva fjällvärlden från cykelsadeln.

Alla kan cykla på sin egen nivå. Banor och leder är byggda både för experter och för nybörjare. Vill du känna fartvinden provar du Sälen Bikepark i Gustavbacken. Cykeln tar du med dig upp i liften. Här finns leder för barn, nybörjare men även för de som söker större utmaningar. För barnen finns eget cykelland där de får testa gupp, banor och balans. Roligt och lärorikt. Sälen Bike Park har öppet dagligen from 20:e juni 2013.

Salen Bike Park Barn_600

Tips: Du köper ditt LiftPass på plats i Sälen. Ditt liftpass är också biljetten för dina sommarupplevelser på fjället i Sälen. Bekvämt tar du dig upp genom att sätta dig i liften och smidigt får du med dig cykeln upp till toppen.

Fjällvandring för alla

I Sälen finns det gott om vandringsleder i en fantastisk fjällmiljö. Vandringsalternativ för både nybörjare och den lite mer rutinerade vandraren. Lederna är väl markerade med röda eller gula kryss, och det finns trevliga raststugor och vindskydd längs vandringslederna.

SALEN_TELL_ Vandring_600

Besök i trollskogen

Vill familjen ha ett litet äventyr, så packa fikakorgen och gör en dagstur till Trollskogen i Hundfjället.

En lättare vandring tar dig genom gammal urskog där Sälens alla troll bor. Trollskogen består av flera olika delar: bl.a Trollskogen, Tandtrollskogen, Trollens fäbod, fordonsparken och barnens skulpturpark. Vid fordonsparken hittar du även en lekplats och två stora hoppkuddar. Perfekt avslutning och roligt för barn i alla åldrar!

SOM_SAL_TROLL_IMGP9654

Lindvallens Fäbod

Vid Lindvallens Fäbod kan hela familjen ha mysigt och njuta av fäbodaktiviteter. Här finns hästar, grisar, kaniner och inte minst de extremt nyfikna getterna. Det gäller att hålla koll på sin glass…

I Fäbodens café får ni inte missa nygräddade våfflor, kakor, kaffe, glass och annat som hungriga små och stora besökare kan vara sugna på. Lindvallens Fäbod ligger vid parkeringen på Snötorget, granne med Lindvallens upplevelsevärld Experium(. Bad, bowling och restauranger hittar du på Experium.

Exper_Skistar 3067

Var ska man bo?

Det perfekta boendet hittar du strax intill Experium vid Lindvallen. I Gröna Byn har ni gångavstånd till aktiviteter och service såsom ICA. Stugorna har plats för upp till 6 personer och är rustade med 4 bäddar + en bäddsoffa där man kan sova 2. Alla stugorna har en liten veranda.

SL30s_GRONABYN_E2_NY

Visst låter det härligt att få uppleva Sälen på sommaren? Ta del av vårt erbjudande men håll även utkik efter vår tävling i nästa vecka då en veckas semester på gröna Byn i under sommaren kan bli din!

Är det mycket mygg i fjällen på sommaren? Ja det kan vara en del mygg medtag myggmedel.

Boka sommarsemester till fjällen

9 Responses to Sälen på sommaren!
 1. Barbro Hallå Svara

  Leva Här o nu. Frisk luft lugn o ro samt dela en god flaska vin. Vandra med en gammal man hand i hand o titta på allt det vackra. Det vore ett steg upp i trappan istf ett neråt. Njuta sitt opium medans man kan. Sälen vore perfekt för att ta hand om varandra en dröm att få se det fina som erbjuds

  • Barbro Hall Svara

   Heter Hall inte Hallå hihi

  • Niklas Svara

   *njuta sitt otium, inte opium 🙂

 2. Helena Borg Svara

  Att vara på en aktiv semester med frisk luft gör att man får njuta lite extra av naturen med olika aktiviteter och bli glad över att ha gjort en ny upptäckt för var dag. Man kan känna att vardagsstressen lägger sig och vilar en stund. Då känns det som man fått ut lite extra av semestern och har fina minnen med sig hem.

 3. [...] Vi har fått många fina anledningar till att välja en aktiv semester och vi hade svårt att välja en ... blogg.resia.se/2013/06/12/vinnare-salen-i-sommar
 4. Inger Sundqvist Svara

  Hej! Måste bara tala om att det heter VAR skall man bo, t.ex.

  • Hallin Svara

   Inger Sundqvist: Jamen det har du ju så rätt i. Korrigerat!

 5. filip häll Svara

  Sälen är det lyxigaste Stället på sommaren! tycker jag iallafall

  • Hallin Svara

   Filip Häll: Vad härligt att du tycker det! Har ännu bara varit där på vintern men är bra sugen på att även vesöka det på sommaren med alla aktiviteter!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.