Vinnare filmen Upp – tips för barn i bilen!

Nu har vi dragit vinnarna i vår tävling där filmen från Disney/Pixar ”Upp” kunde bli din.

Upp-tavling

Vi har fått in en hel del bra tips som jag delar med mig av för er som ska ut och bila till sommaren!

Marie
Vi pratar!! Pratar om sådant vi gjort och upplevt, vad mamma och pappa gjorde när de var små etc. Barnen älskar det!

Mikael Rehn
Naturens och omgivningarnas lärande – kort och gott. Var uppmärksam på vad som händer i omgivningarna, berätta vad det är och uppmuntra till frågeställningar. Det är lärorikt, inte bara för barnen utan även för oss vuxna, vi får höra deras syn på saker och ting och kan sedan reflektera över detta och inte ta så mycket för givet.

Sus
Ordleken- på engelska för lite större barn. Man säger ett ord inom en kategori tex frukter. Då ska näste person säga ett nytt ord som börjar på förra ordets sista bokstav , tex först banan , sedan nektarin osv

200299936-001
Varför inte köpa en karta så att barnen kan följa med vilken väg man kör?!

Örjan Larsson
Våga vara lite gammaldags, vi har varit stenhårda att hålla ifrån ipad o DVD spelare, och istället rita, pyssla, sjunga till musik o läsa.

Fungerar fortfarande finfint när vår dotter blivit äldre. Är oerhört kreativ o hittar på saker även på bilresor.

Ingen patentlösning, alla barn är olika, men för oss gick det. Det svåra är att verkligen vara hård i början, och inte ge upp för fort, första bilresorna var tuffa. Samt inte själv vara lat, o räcka över iphone bara för att få koppla av själv.

Susanne
När vi bilade i USA var dottern 11 år gammal. Vi lät henne sitta mycket i framsätet, på första parkett, för att hon skulle intressera sig för landskapet utanför fönstret. Efteråt har hon tackar oss för detta, för denna “utbildning” på plats och inte vid skolbänken.

Victor
Vi brukar tävla genom att en person tänker på ett föremål, t.ex. en stoppskylt, när denne ser en stoppskylt säger den pip. De andras uppgift är då att lista ut vilket föremål personen tänker på. 1 poäng för varje rätt svar och man går i turordning vem som ska tänka på föremålet. Först till 10 vinner, priset brukar vara en glass. Detta kan göras svårare genom att ingen deltagare får säga vissa ord, t.ex. ja eller nej. Säger personen något förbjudet ord blir det minuspoäng. På så vis blir det inte ett massa onödigt gapande från ungarna vilket brukar kunna vara ett problem.

Dan Johansson
Jag för traditionen vidare efter min pappa. När jag var liten och åkte bil tävlade vi om bilmärken. Jag fick ett poäng för varje rätt märke. Vid resans slut fick vinnaren äran och några kronor att köpa godis för, som ju var mycket pengar på den tiden! Detta är en lek som mina barn nu får utstå i bilen

Marie
Vill gärna dela med mig ett minne när jag körde själv med min tvååring i baksätet (bakåtvänt, i mitten)

Vi reste dryga 100 mil tillsammans på fyra dagar! Mat- och rörelsestopp ca var 90:e minut var lagom. Lade in körpass när det var sovtid för sonen. Bredvid mig på passagerarsätet hade jag ett gäng prylar, några nya, några gamla favoriter. När sonen tjoade var det bara att räcka honom en ny leksak.

Nanna Englund
Bilbingo, dvs man skriver ut en bricka (finns på nätet) med olika bilder på, tex ambulans, boll, kanot osv. Sen kryssar man för vartefter man ser grejorna. Mycket uppskattat hos våra barn.

Elin
Vet från när jag själv var en liten knatte att bli-lekar uppskattades mycket! Olika gissningslekar med ja- och nej-frågor, där hela familjen gissar järnet! Bilbingo, räkna röda bilar, räkna så långt som möjligt med registreringsskyltar osv. Fördelen med sådana typer av underhållning i bilen är att de inte blir lika lätt illamående som om de sitter med näsan i en smartphone eller dator. En bonus är också lite extra härlig familjetid!

Vi tackar alla deltagare för tipsen. vinnarna är meddelade via e-post!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.